Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имена за момиче

  • 8 784
  • 42
# 30
Не ми допада особено.Полина повече ми харесва.

И на мен :=)
Виж целия пост
# 31
Асоциацията с паун е защото това е значението на Павлин/-а. А паунът е красива птица, е вярно, че се перчи с опашката си, но това е , зящото осъзнава красотата си.

Rolling EyesStuck Out Tongue Winking Eye

Павлин/Павлина биха могли (с малко повечко фантазия) да бъдат тълкувани като имена с корен Pavo (от лат. паун), но Паулина е женския вариант на Paulus (малък, скромен, млад) и няма нищо общо с паун, още по-малко с пуяк, но.. хора разни, всякакви асоциации Smile Павлина всъщност идва от Павел - българският вариант на Paul/Paulus и като такова името няма нищо общо с pavo- и паун.
Виж целия пост
# 32
Щото Павлина хич не е селско. Бабите така се казват,много хора са против модните имена,но пък и такива старчески и селски не са по-добрия вариант за едно дете.
Виж целия пост
# 33
Не ми харесва.
Виж целия пост
# 34
Асоциацията с паун лично аз я дадох поради факта, че в днешно време има доста жестоки деца, които биха се подигравали по този начин. Да, големите хора, осъзнаващи че всяко име съдържа нещо в себе си няма да направят такава асоциация. В училище имахме момиче на име Милка- редовното подиграване беше кравата Милка, или Елка- всякакви грубости, произлизащи от това име.
Виж целия пост
# 35
Едно дете и Мария да се казва,пак могат да му измислят прякор и да го подиграват.
Паулина/Павлина са си съвсем нормални  имена и не виждам логика някой да не си кръсти детето така ,защото има накакваси малка вероятност,че някое дете ще си прави асоциация с паун.
Виж целия пост
# 36
От всички вариации Полина ми звучи най-нежно и красиво.
Виж целия пост
# 37
Преди години бях чула името-Палмина. Лично аз харесвам Павлина и Пресияна/Пресиана.
Виж целия пост
# 38
С П ми харесва Петя.
Паулина и Павлина по-скоро не.
Виж целия пост
# 39
Пресияна много ми харесва.
Виж целия пост
# 40
Паола предпочитам. Като цяло П не е лесна буква за женско име.
Виж целия пост
# 41
Полина е името, което би звучало по-добре с българска фамилия в сравнение с Паола по мое мнение. Иначе харесвам и двете.
Виж целия пост
# 42
Здравейте,

Казвам се Паулина, много ми е приятно! Simple Smile
Избрали са го, когато са ме видели за пръв път. Преди това са имали други планове.
Никой никога не ме е наричал "паун" или "пуйка" или нищо от изброените до момента. Прочетох коментар, че имало много жестоки деца, които щели да се подиграват. Ами като дете на 90-те имам претенции, че съм пораснала сред доста жестоки деца, като всяко дете съм получавала някакви подигравки, но НИКОГА заради името си. 
Когато бях по-малка не го харесвах особено, защото не беше толкова популярно, а едно малко дете не е държало да се отличава от тълпата особено. Сега го обожавам и не бих го сравнила с всички изброени Павлина, Павлета и тем подобни.
Единствено Полина ми е по-поносимо, но моят съвет е - ако с таткото си харесвате името, си се дръжте за него. В крайна сметка детето трябва да носи име, избрано и заредено с любов, а никой от съ-форумниците ви не може да го направи, вместо вас.
Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия