Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имена близнаци - момиче Благовеста и момченце с буква С или Д

  • 7 509
  • 43
# 15
Благовеста ми харесва - Блага/Добра вест. И аз бих предложила момчето да вземе името на дядото. А за Ангел мислили  ли сте? Благовеста и Ангел?
Благовеста и Стоян / Димитър. Тъй като Благовеста има имен ден, търсете и име с  подобаващ имен ден и за момчето. И да не празнувате, един ден ще поздравява нея и ще е кофти брат й да няма.
Виж целия пост
# 16
Благовеста много ми харесва, значението   е силно. За момченцето- Сава ми звучи много добре като комбинация с Благовеста .😊
Виж целия пост
# 17
Здравейте! Щом сте решили да вземете цялото име на едната баба , не е ли редно да вземете и цялото на другата ? Така отивате на вариант Благовеста и Стойко. Подкрепям написаното от Phenix. Когато избирах имена за децата си , доста се рових по темата и също срещнах някъде , че дословно избрано име повтаря съдбата / характера , на човека , на когото се кръщава. Само с първи букви Б, С и Д много ми допадат за момче имената Борис , Боян, Симеон , Самуил, Стилиян, Дарин, Деян. За момиче Дария , Дарина, Доротея, Бориса, Биляна, Сияна, Стела, Стафания, Симона. Успех с избора ! Лека бременност и живи и здрави бебчета ви желая !
Виж целия пост
# 18
Благовест/а стархотно име и в мъжкият и в женският вариант. Поздравления за избора .
Предлагам Стефан за момчето . Така и двете деца ще имат имен ден на голям празник. Може и в обратният вариант - Благовест и Стефания .
 А ако трябва да е производно на Стойка  нека е Стоян .
Виж целия пост
# 19
За повторението на съдбата и характера - чисто суеверие, не всеки вярва в подобни неща. Аз пък мисля, че, ако са решили да е на бабите, трябва да е много близко, иначе става - Светльо на дядо му Ламбо.
Благовеста и Станимир са ми фаворити.
Виж целия пост
# 20
Благовеста и Светлин от мен, харесва ми символиката на тези имена в комбинация.
Ако е опция да се запазят само първите букви и на двете баби, предлагам Белослава и Стефан.
Виж целия пост
# 21
Благовеста и Самуил ми звучат добре. А за по-модерни имена бих минала на вариант Благо и Симона примерно.
Виж целия пост
# 22
На мен Благовеста много ми харесва за момиченце, много нежно ми звучи Heart (за сметка на това Благовест никак не ми допада)
За момче със "С" предлагам Светлин (и комбинацията от двете става много приказна), Станислав, Дамян, Де(и)лян, Добромир. 
Симеон и Даниел/Данаил също ми харесват като имена сами по себе си, но не съм толкова сигурна, че звучат добре в комбинацията (ако това е критерий).
Виж целия пост
# 23
Димитър, Дамян, Даниел.
Виж целия пост
# 24
Благовеста и Слав, харесвам благовеста за име на момиче, но не и за момче.
Виж целия пост
# 25
Въпреки че Благовеста е решено вече, ще предложа Благородна.
Виж целия пост
# 26
Благовеста ми харесва много.
Благовеста и Стефан
Благовеста и Станимир.
Благовеста и Светлозар
Благовеста и Светломир
Виж целия пост
# 27
Благовест за момче нещо не ни се връзва. Когато бабата се е раждала майка и е чула да пее оперна певица - Благовеста Карнобатлова. Толкова години не се чуваше мъжко такова име. От близките години се чу. Но някак не ни се връзва децата му да носят презиме Благовестов или Благовестова, като звучене. Затова решихме момичето да е Благовеста пък може и Бетина. Все още се двоумим за момченцето. Харесаха ми някои имена, които предложихте момичета! Не бях се сетила за тях! Ще Ви пиша по нататък какво ще решим!
Виж целия пост
# 28
Благовеста пък никак не е съвременно име за млада госпожица. Хубаво, че искате на бабата ама това дете цял живот ще си ходи с името ... Блага/блажна/мазна ... не звучи приятно. Идва ми асоциацията с оная реклама - "Блажиш ли, дядо Попе ..."
Благо/блага = сладко/сладка (поне в южна България, де), "блажно" е друго Hands V
Иначе за момче името Стоян е много приятно, поне за мен. Има си и имен ден и е точно на баба Стойка, без изменения, както ще е и другото име. (Стоян е с произход "Стоя, задържам се, оставам", умалително на Стоян е Стойко, както и умалително на Стоянка е Стойка)
Единия ще има имен ден пролетта (Благовещение 25.03.), другия зимата (св. Стефан, тогава празнуват и стояновците)
Виж целия пост
# 29
Много ми е на сърце името Благовеста, но това е и заради лични сантименти:)
Ако го решите в мъжки вариант, предлагам Благой. Така и фамилията Благоев/а е приятна. А ако все пак се търси мъжко име със С според мен най-добре биха стояли Стоян и Сава.
т.е. в случая аз предлагам:
Благовеста и Стоян/Сава или
Благой и Стела.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия