Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

евангелистите секта ли са

  • 38 042
  • 562

Здравейте, искам да ви попитам какво мислите за евангелистките църкви-това секта ли е?Питам ви защото днес една позната ме заведе на такава църква без предварително да ми каже, че е такава.Всечко ми се стори малко странно, но най-фрапиращото беше накрая когато пастора извади едни листчета с молби на хора за изцеление ,даже имаше и две дрехи.Пастора помоли друг пастор да прочете молитва и той започна като все повече повишаваше тон и по едно време помоли братята и сестрите и те да се молят и по едно време имах чувството че всички изпаднаха в нещо като транс , а аз останах спокойна и се капсулирах от тях.Накрая ми подариха луксозно издание на новия завет печатана обаче в САЩ.Друго което ми направи много грозно впечатление беше , че минаха да събират дарение за църквата , кой колкото може в едни като рибарски кепчета.
В нета намерих един епизод на една жена според която това си е чиста секта , а в уикипедията пише следното

https://bg.wikipedia.org/wiki/Евангелизъм
Аз не мисля да повторя ходенето там, добре че моята позната заминава за чужбина.
Виж целия пост
# 1
Всички религии са секти!

ПС: Не съм атеистка, но не почитам много измислените от хората религии.
Виж целия пост
# 2
Да! Стоя изключително настрани от всякакви подобни религиозни формации!
Виж целия пост
# 3
Това, че те е завела без да те пита е достатъчно показателно.
Избягвай тази жена дори и когато се върне от чужбина.
Библия щом искате най-добре си купете издание на Светия Синод.
Това, което са Ви дали надали е Библията.
Виж целия пост
# 4
Не са секта, това е различна деноминация на християнската църква. В България по-разпространено е източното православие като част от източната деноминация, те са протестанти (западна деноминация).
Виж целия пост
# 5
Това са най-ужасните сектанти, които познавам! Баба ми е евангелистка. По всякакъв начин. като бях малка. се опитваше да ме вкара в това нещо, наречено "нейна религия". Те свещи не палят, икони не признават, на света Богородица също не отдават почит, тъй като ако не била избрана тя за майка на младенеца, можело друга да изберат, която да роди Исус (в тяхната "библия" е с едно И), стига да имала здрава матка... Обикновено ако нямат църква, се събират в дома на няква бабичка и започват да пеят силно като разпрани, или да се молят (пак адски шумно). По всякакъв начин се опитват да привлекат колкото се може повече хора, едва ли не на живот и смърт е да станат повече (тук вече се убеди от твоята "приятелка").
Не слагат елха за Коледа, не боядисват яйца за Великден. Всеки символ на християнството се отрича (включително кръста, светената вода и т.н.)
Добре че се отървах от тая дърта уруспия, която ми се пада баба. На нищо добро нямаше да ме научи!
Виж целия пост
# 6
Skandity, напълно описа целите и събранията на мои познати които и аз не ги знам в коя секта са.
Допълване само, че те се изкачват в сектантската си йерархия, според това кой колко човека е привлякъл. Имат си таргет направо.
Виж целия пост
# 7
Мисля,че не всички са толкова hard,но не са мойта църква.
Виж целия пост
# 8
Да, секта са.

Много обичам да споря с евангелисти за Дявола /те са убедени в неговото съществуване/.  Laughing
Накрая винаги завършваме със заплахи по мой адрес  Joy и то никак ненабожни ...
Виж целия пост
# 9
Не правят баница с късмети за Коледа.
Не сурвакат.
Тази година на сурваки свекървата не даде да вкараме сурвакницата в къщата и, защото миналата година "се дала" да я сурвакаме и после цяла година била болна.
Освен това въпреки, че е страшно набожна, все се моли за някого, не и пречи да кълне като дърта циганка, когато не и е изгодно.
О, да не забравя - събират десятък - 10% от доходите. Обаче, ако някоя сестра/брат попадне в беда не я/го подпомагат с част от тези събрани средства, а се молят много усърдно за него.
Пасторът от църквата на приятелка, която също е евенгелистка, има 4 деца, къща на 4 етажа - по един за всяко дете, а две от отрочетата учат в САЩ. Жена му не работи. Ха, предположете от къде пари за тези екстри, като само се молят по цял ден?!
Виж целия пост
# 10
То всичките религии са си секти.
Всеки луд с номера си.
Евангелизмът си е някакво разклонение на протестантството. Считам ги за християни.
Имам близки роднини евангелисти. Не са лоши хора. Даже напротив. Иначе са си религиозни. Ходят редовно на църква. Сплотено семейство и с добри доходи.
Идват ми редовно на гости. Не си натрапват вярата си, щото ме знаят какъв съм цербер. Вярвам си в каквото си искам  Laughing
Иначе съм срещала мормони. Те са си сектанти. Нагли хора, ама много.
Виж целия пост
# 11
Ха, предположете от къде пари за тези екстри, като само се молят по цял ден?!

Откъдето и нашите попове имат пари за прескъпи возила и часовници...
От много набожните миряни.
Виж целия пост
# 12
Не е секта. Просто е друг вид християнска религия.
Виж целия пост
# 13
Всичке религии са един дол дренки, средство за контрол и цицане на средства. Вижте само Ватикана и друго не ви трябва. А конкретно за евангелистите - на една възрастна позната мъжът й е такъв и последствията са изцяло за нея.  Sunglasses Най-глупавото нещо е, че не го е напуснала навреме и сега го търпи на стари години, жалвала ми се е няколко пъти за психопатията на всичик евангелисти, щото многократно са опитвали да я вербуват и съответно да я тормозят, заплашват... Чуете ли религия, църква, гуру... бягайте като дявол от тамян.  Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 14
Чуете ли религия, църква, гуру... бягайте като дявол от тамян.  Grinning Grinning Grinning
За гуру съм съгласна,но за църква и релия - не.
Църквата и религията са били опора за българите през дълъг и ужасен период от време.
Хайде да не отричаме това, заради което са мрели дедите ни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия