Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Храна, добавки за малко котенце

  • 1 714
  • 8
Здравейте,

Давали сме такова сухо котешко мляко http://www.zooland-varna.com/сухо-мляко-за-котенца-200гр, но мислим, че от него получава газове и не може да усвоява лактозата. Затова сменихме с различни видове и вкусове котешки пастети и паучове. Котето си хапва, но много малко и веднага загубва апетит. Още не можем и да захапваме добре храната, а само да ближем. Има зъбчета, не всички и не съвсем големи.

Водичка си пие много,  което до колкото четох, че не е типично за котките, ближе си я много бавно, защото и близането не ни се отдава.

Ближе на определени места вкъщи, не знам защо го кара да ходи да ближе все там.

Нямаме настроение, желание за игри, скачане и разходки. Само ни се лежи и спи почти постоянно. Предполагаме, че защото не се храни добре.

Котето е водено на ветеринари. Не помогнаха.

Искаме да купим някакви добавки или витамини за подпомагане на растежа и апетита му. Какво мислите, можете ли да препоръчате такива? Или да дадете други съвети за лениво, сънливо коте, без апетит.

Възраст: 1 месец
Виж целия пост
# 1
Бих му пуснала кръвни изследвания, за да се види за някакви заболявания или възпаления. Не съм имала подобен проблем с коте, в момента у нас има един мъник на месец и половина, но се справя добре с котешката храна за бебета. Пуснете кръвни, ако не сте, нека го видят за левкимия и други болести, а може просто самото коте да си е по-поспаливо. Успех!
Виж целия пост
# 2
А какво казаха ветеринарите? Слагаха ли му някакви подсилващи инжекции, витаминни пасти има? Здраво ли е котето, освен липсата на апетит? На Роял Канин млякото повече го препоръчват от това на Бефар, ако искаш, питай вет дали става при лактозна нетолерантност. Щом пие много вода, сигурно още е за кърма. В краен случай може да пробваш да му даваш айрян, от киселото мляко няма да има проблеми с лактозата.
Виж целия пост
# 3
Опитахме пак с мляко - котешкото не близна, а кисело мляко само близна. Определено вече не иска мляко след като е яло месо. Но какво да му дадем, за да засилим апетита му, вече не знаем. Хапва мъничко (близва по-скоро) и край. Налага се ние да го храним насила...
Виж целия пост
# 4
Пробвай с месен бульон (истински). Ако имаш робот или пасатор, му смели свареното месо заедно с част от бульона, в който е сварено. Аз съм давала и пасиран пастет за котенца с вода или разредено АМ, да стане като боза, може и това да пробваш. Трябва да се разяде, защото на такава възраст и грамчетата са фатални. И ако можеш, го тегли на кухннска везна всеки ден и си записвай данните, може да са ориентир за ветеринарите.
Виж целия пост
# 5
И това опитвахме със месен бульон, но не му се яде и това. А е твърде малко да сдъвква кашичката или парченцата, има само няколко зъбчета. Теглим го на кухненска везна преди и след като му дадем да се нахрани. Препоръчайте някакви добавки за добро храносмилане и успокояване на стомаха. Има запек всеки ден и много го мъчи това.
Виж целия пост
# 6
Не мисля, че хората във форум трябва да препоръчат хранителни добавки или да помагат за решаване на запек, било то и на коте. За ветеринар е състоянието му, консултирай се с него за това, което те притеснява.
Виж целия пост
# 7
Mushista, понякога е добре да дадат съвет точно от форума. Ветеринаритеги няма хич в храненето и добавките, когато нещата са по-специфични, поне в България. Масово препоръчват скъпи, но боклучави храни.
Виж целия пост
# 8
И това опитвахме със месен бульон, но не му се яде и това. А е твърде малко да сдъвква кашичката или парченцата, има само няколко зъбчета. Теглим го на кухненска везна преди и след като му дадем да се нахрани. Препоръчайте някакви добавки за добро храносмилане и успокояване на стомаха. Има запек всеки ден и много го мъчи това.


Наистина ли си го водила на ветеринар? Не отговаряш какво е казал ветеринарят, какво точно  му е състоянието, нещо ме съмнява в която и да е клиника да вдигнат ръце и да не ти кажат поне диагноза защо не яде и е със запек. Каква му е температурата, изключили ли са инфекция, паразити и пр.? В клиниките може да му сложат инжекция или система с витамини и против обезводняване, ако проблемът е във витамините и нуждата им от незабавно набавяне. Разните му добавки от зоомагазини са за поддържане, след като е стабилизирано котето. Имахме коте със запек, даде му някаква течност в спринцовка през устата ветеринарката, и после му масажира коремчето, за да му се раздвижат червата, но запекът може да е резултат от различни неща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия