Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 5

  • 57 390
  • 746
      Забранената ябълка -  Yasak Elma  
        Всеки понеделник от 20 часа по FOX TV  


  жанр: Драма

  Производство: Medya Yapim

  Продуцент: Фатих Аксой

  Режисьор: Неслихан Йешилиюрт

  Сценарист: Мелис Чивелек и Зейнеп Сойата

    Музика: Джем Тунджер, Ерджумент Оркут и Ефеджан ТунджерСюжет  

   Зейнеп / Севда Ергинджи/ и Йълдъз/Еда Едже/ са две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството й с Ендер Аргун /Шевал Сам/, една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун /Талат Булут/ и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра й Зейнеп е закупена от Алихан Ташдемир /Онур Туна/. Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки, че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето/Зейнеп/, с което се среща при закупуването на една от поредните фирми, е негова пълна противоположност, като дъгата и черният цвят. Ще се случи невъзможното. Два магнитни полюса с противоположни потенциали, ще започнат да се привличат един към друг. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Обаче влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.     

Актьорски състав:  


Биография

Скрит текст:
   Севда Ергинджи.    

      Родена е в Турция през 1993 година. Родителите й се развеждат, когато Севда е на 4 години. Оттогава тя живее с баща си, който подкрепя решението й да стане актриса. Помага й във всичко. Още  в началното училище тя участва в театрални постановки, а навършвайки 14 години, става член на театралната трупа ” Semaver Kumpanya”. Точно на едно от участията й с тази трупа я забелязва актьорът Озан Гювен. Благодарение на неговата поддръжка, Севда Ергинджи получава роля в сериала „Тъмночервен”. За нея това е първата сериозна роля в актьорската й кариера. Получава възможност да играе с талантливи актьори, като: Озан Гювен, Йозгу Намал, Ипек Билгин, Зейнеп Йоздер. Ролята й в този сериал се оказва нелека. В него Севда играе болно момиче, заради което прекарва по-голяма част от времето си в истинска болница, където се снима сериала. Но тя се справя много добре и си спечелва име на талантлива турска актриса.
 

  Филмография

Сериали:

Забранената ябълка / Yasak Elma 2018

Подай ръка, любов / Ver Elini Ask 2017


Понякога животът е прекрасен / Hayat Bazen Tatlıdır ...

Kara Sevda 2016

Черна роза / Karagül ... Ayşe 2013


Сбогом / Veda ... Lamia 2012

Тъмночервен / Koyu Kırmızı ... Ayşe 2012

Филми


Uzaklarda Arama 2015
Биография
Скрит текст:
Онур Туна

Роден е на 2 юли 1985 година в Чанъккале.
Учил е в Егейския университет в Измир, който завършва с отличие. Четири години е работил е като модел в Измир. Уроци по актьорско майсторство е вземал в „ Art Center”
Играл е професионално баскетбол и волейбол. Вземал е уроци по пеене.
За личния му живот не се знае много. Имал е  тримесечна връзка с актрисата
Гьозде Чикаджи, както и кратък роман с актрисата Беррак Тюзюнатач.
Започнал е да се снима съвсем от скоро. Има малка роля в игралния филм „Bi Küçük Eylül Meselesi", която му носи известност, а особена популярност му носи ролята на Великия османски полицай Мустафа Филинта, в сериала „Филинта”.

Сериали:

2016г.- Храбро сърце - ролята на Омер

2014г.- Великият Филинта - ролята на Мустафа Филинта


2014г-   Bi Küçük Eylül Meselesi -...Атил

2011г.-   Hayat Devam Ediyor
Биография

Скрит текст:
]Еда Едже Узуналиоолу  / Eda Ece Uzunalioğlu/

     Еда Едже е родена на 20 юни 1990 година в Истанбул. Бащата на Едже е инженер, а майка й е домакиня. Еда има три по-големи сестри. Момичетата са възпитавани с любов и разбирателство, а родителите им винаги са ги поддържали във всяко тяхно начинание.
След завършване на Висшето училише "Şişli Terakki", Еда постъпва във факултета по психология в Истанбулския университет „ Билги”. Актрисата владее английски и немски език.
Актьорската й кариера започва с малки роли. От 2003 до 2011 тя има няколко второстепенни роли, в това число и малка роля в известния турски сериал „ Нарекоха я Фериха” През 2011 година, мениджърът на актрисата Тюмай Йозокур /Tümay Özokur/Предлага на Еда роля в сериала „ Pis Yedili ” След участието й в този сериал, започват да й предлагат по-значими роли.
Известно време актрисата има връзка с певеца Ферман Акгюл.


Сериали с нейно участие:
1/ 2015 г. Статус на връзката: Объркан /İlişki Durumu: Karışık - ролята на Елиф
   

 
2/ 2013г. Обичай ме такъв /Beni Böyle Sev/ - ролята на Зейно

3/ 2011г.  /Pis Yedili /  -    Ролята на Гюнчичек Сеймен

4/ 2011г.  Нарекоха я Фериха /Adını Feriha Koydum /

5/ 2007г.  / Bez Bebek/

6/ 2004г. /Aşkın Mucizeleri/

7/2003г. / Hayat Bilgisi/ - ролята на Суде

Филми с участието на Еда Едже:

1/ 2016г.  Kocan Kadar Konuş: Diriliş - ролята на Ceren

2/ 2015г.  Kocan Kadar Konuş -  Ceren 

3/2013г.   Kızım İçin - Tuba

4/2010г.   Mahpeyker Kösem Sultan
     
Биография 

 
Скрит текст:
Тала̀т Булу̀т - Тalat Bulut,

Истинскското му име е Талат Думанлъ, /Talat Dumanlı/ Роден е на 23 март 1956 г. в Саръкамъш, Турция. Наричат го "турският Робърт де Ниро", „бунтаря" и „човекът с 1001 лица".  Той е Талат Булут - театрален, филмов и телевизионен актьор. Започва актьорската си кариера на 23-годишна възраст с участие във филма „Hazal“ през 1979 г. До края на 2009 г. се е снимал общо в 32 филми и сериали. В България е познат с ролята на Ахмет Алоглу от филма „Къщата на ангелите“ и с ролята на Муса Байри от сериала „Да върнеш времето назад“. Макар, че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко" - филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро със 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф" подстрига драстично косата си. Талат Булут  не се поколеба за роля да облече и пола и защитава появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век, женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него."
Точно „Тарзан от Маниса" носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко". Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия - през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 г.  - за най-добър актьор в „Дома на ангелите". Кариерата му не започнала безоблачно.
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно, преди да бъде приет да учи електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.
Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров". Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг" е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстага и Лайпцигския процес.
Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността - политически личности, брат му се видял принуден да посети едно от представленията,
заедно с Дениз Байкал, тогава министър на енергетиката. Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.
За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г.


Музикални теми:

Yasak Elma Dizi Müzikleri - Aşk Müziği 

6 епизод -  Любовта ме държи - Ayla Çelik 


  6 епизод - Ако е толкова лесно -  Mabel Matiz


  Онлайн може да гледате:
 
Преведените епизоди с бг. субтитри ще се качват тук: 
Бг. субките идват до нас, благодарение на работните пчелички от " Любими сериали с превод - Еванджелин, Gostenka, Eidin и Виолета Манолева, за което им Благодарим.  С руски субтитри сериала може да гледате: Онлайн превод на руски, всеки понеделник:


Старите теми

Тема 3 http://www.bg-mamma.com/?topic=1038985;topicrefid=20
Тема 4 http://old.bg-mamma.com/?topic=1041716

Добре дошли на всички Ябълки       

Добре дошли на всички в темата!
Да си пожелаем много приятни минути в нея през втори сезон с любимите ни герои!


Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема. bouquet

Дали Зейнеп ще се върне с променена визия от Америка? Аз очаквам различен стайлинг за нея през новия сезон.
Виж целия пост
# 2
Привет! Hug

Дъга Hug,благодаря за новата тема!

Така започваха епизодите в 1-ви сезон!Да видим ще има ли промяна в заставката?

                    

                           Нашите ЗейАл... Two Hearts Two Hearts Two HeartsМише Hug,обикновено променят визиите на ГГ в новите сезони!Да видим как ще ни изненадат в ЗЯ? Wink Laughing

продължавам с гифчетата от 9-ти еп.,момента след изпращането на майката на Зейно....                            

Приятен следобед! Hug
Виж целия пост
# 3
Благодаря за темата, Дъгичке!  Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Дари, радвам се ,че ти е харесал колажа, но не е мой, на едно рускинче е. Hug

Злати Hug
Скрит текст:
Гришо ми изглежда в доста добра форма. Но и Тиафо е в добра форма. Много ще му стискам палци на нашия лъв. Дано да се справи за 2 сета. А мача на двойка мисля , че ще му е като разтоварване на Гришо : )))) ; Много ги харесвам с Гуфи. Мисля ,че са свъразни съдбите им. И буквите на имената са им огледални ГД и ДГ Blush
Виж целия пост
# 4
Хелоу къзлар Heart Eyes Heart добре съм ви заварила в новото еве .Аз най -после съм в отпуск и нямах много време да пиша всеки ден , но не съм пропуснала нито един пост .
Благодаря скъпа Дъгичка за новата , хубава тема .Ще си я изпишем с кеф Heart Kiss Flowers Hibiscus и съм сигурна ,този път по-бързо .
Знаете ли какво ми хрумна , че първи епизод ( или поне част от него) вече е заснет .Така , че ние каквото и да си пишем тук това дали Зейно е заминала или не вече е решено .Аз гласувах ,че не е , но логиката и здравия ми разум ми казват ,че е заминала все пак. Това няма никакво значение , важното е СЦ да спазват логика при развитие на героите и да не променят стила си , сериалът да продължава да бъде съвременен и европейски .И най -важното драмата да не е прекалена , чувството за хумор , леката ирония и свежестта да продължат .Без типичните клишета от тур. дизита предначначени за бабички , деца и ханъми от Изтока Smiling Imp
Виж целия пост
# 5
Здравейте!
С благодарност към Дъгичка за новата тема. Винаги навреме, където и да е!  bouquetОт Instastory на Онур днес:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 6
В очакване на новия сезон!
Виж целия пост
# 7
Привет дружина!Точно навреме се явявам за новата тема! newsm51 newsm51 newsm51
Виж целия пост
# 8
Добро утроо! Wink Hug wavey

Бобии Hug
Скрит текст:
Гришо победи,но трудно....и мачовете на Лудогорец и ЦСКА гледах.. Laughing

Фили Hug Таня Hug Перфект Hug Биби Hugнова-Еда и Онур

Скрит текст:

продължавам с гифчетата от 9-ти еп.-посещението на Хакан при Алихан и случилото се след разговора им...
 
Желая ви приятен ден! Hug bouquet Hug
Виж целия пост
# 9
ehoooo
Виж целия пост
# 10
Привет! Hug

Имаме си нова снимка-Севда,Еда и Онур...Приятен следобед! Hug

Виж целия пост
# 11
Привет, Ябълки! wavey

Тези дни не мога да стигна до темата, но ви чета!


Хубаво е, че актьорите ни лека-полека се прибират в Истанбул и екипа се събира.
Явно и те се настройват за новия сезон.
И аз се надявам да ги видим освежени отпочинали и с нови визии ги чакаме да ни разкажат продължението на тази толкова интересна история.

Те със сигурност знаят какво е продължението на сцената на летището, за разлика от нас, дето цяло лято си хапем ноктите от любопитство. Малко остана.

Нова снимка на Еда....И интересно видео от режисьорката.
Като гледам, добре си прекарват. Laughing

https://vk.com/dizimaniaat?z=video94058700_456239136%2F4a06c9643 … l_wall_-158229374


Виж целия пост
# 12
           Добро утрооо!  Wink Hug wavey

     Дъга Hug,нашите хубаво си прекарват заедно с режисьорката! Laughing

Да видим СЦ какви ще ги свърши тъй като вече започна и др. си сериал-''Hayat Işığım'' с Толгахан Сайъшман и Хазал Субашъ(играеше в Назови ме.....)! Peace......поредните гифчета от 9-ти еп.,


Прекрасен съботен ден! Hug bouquet Hug
Виж целия пост
# 13
Здравейте, Ябълки!

Злати Hug, благодаря за закуската с дъх на море!
И за гифчетата, разбира се.

Пуснах си края на 9 епизод и си припомних колко много сме му набрали на Алихан за начина, по който се отнесе със Зейнеп.
Беше направо жесток с нея. Незаслужено я обиди и нарани достойнството й на жена.
Не искам да мисля колко много ще му се наложи да се потруди, за да заличи разочарованието и да изтрие сълзите на това толкова добро момиче.
Но първо трябва да излекува онези свои рани, които са го направили толкова студен, безразличен и объркан.
А Зейнеп е  силно момиче и ще се оправи, макар че ще й бъде много трудно.


Сигурна съм, че сценаристите имат ясна идея за сюжета на втори сезон и няма да се налага да работят на парче.
Не са първите, които работят по повече от един проект едновременно.
Очаквам новия сезон с нетърпение и оптимизъм.

Ново клипче с Алихан и Зейнеп, което много ми хареса. 

                    „Улетаю“

https://vk.com/dizimaniaat?z=video88196730_456239481%2F643c6096f … _-158910545_41510
Виж целия пост
# 14
Привет обедно!  Wink HugДъга Hug,изгледах клипчето с удоволствие!Какви моменти имаха ЗейАл! newsm10

Колкото до СЦ ще видим! Wink Дори и да имат ясна идея за 2-ри сезон!Ако Мелис Дж. го повери на помощничката си не се знае! Peace Дано ме опревергаят като започне сериала! Laughing Peace

Нашите са продължили да се забавляват.... Laughing...кратки видеа...

https://vk.com/public148881622?z=video-148881622_456240638%2Fec4 … l_wall_-148881622
https://vk.com/dizimaniaat?z=video94058700_456239138%2Faa39df7ae … l_wall_-158229374
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия