Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помогнете да откажа бебето да суче

  • 2 875
  • 11
Здравейте имам запитване как да да спря нощното кърмене и будене?Моето бебче е на 6месеца през деня сме на Аптамил ,но не го изпива цялото правя му 180мл остават му 40,60 почвам да мисля че не му харесва Аптамил.кърмя го вечер използва ме като биберон.1 2 дена не съм го кърмила през ноща но няма заспиване и ставаше постояно.Тази вечер му дадох и заспа по лесно.Някакви съвети моля
Виж целия пост
# 1
Защо давате адаптирано мляко, след като имате кърма?
Направо си кажете, че сте решила да отбивате.
Или кърмите, или не. Няма какво да си играете на нещо по средата.
Виж целия пост
# 2
Кърмата не му досгигаше и постояно плачеше и да искам да га отбия
Виж целия пост
# 3
Намери консултантите по кърмене тук във форума и се консултирай.
Много рядко се случва кърмата да не достига.
Как кърмиш?
Под час или на поискване?
Както плаче, слагаш пак на гърда и това е то кърменето. В началото изглежда малко тегаво, но после се напасвате и е лесно.
Сега, като е на 6 месеца, полека захранвай и кърми и след няколко месеца ще можеш да отбиеш по-плавно и без плач и драми.
Обаче махни адаптираното мляко.
Виж целия пост
# 4
Имам проблем със захранването като яде малко пюре и започва да почервенява по челото все едно се обрива и то от всякакъв вид пюре
Виж целия пост
# 5
Пробвай с каши.

Как кърмиш?Колко пъти? На колко време?
Виж целия пост
# 6
Но поискване нямаше 3 часа
Виж целия пост
# 7
Ами толкова, нормално е.
Това, че се изрива, показва че стомахът и тази част на имунната систела още не е достатъчно зряла, за да се справи с плодовете и зеленчуците.
Ще трябва да изчакаш още малко на кърма. И както казах, пробвай безглутенови каши - ориз, царевица и т.н.
Виж целия пост
# 8
И защо ще замение кърмата с Аптамил? Опитайте се да кърмите, бебето само ви показва, че иска. При кърмените деца е много 3 часа между храненията, пробвайте да кърмите на поискване, дори и след 15 мин да иска пак, дайте. Ако трябва прекарайте цял ден в къщи и кърмете. Кърмата ще се 'разработи' щом дадете заявка, че ви трябва повече.  Бебето ви е голямо, като се захрани, няма да му липсва изобщо Аптамила. Въведете първо обедно хранене - морков, картоф, тиква. Ако не му  понася, предлагате гърда.
Ако имате везна, претеглете бебето след кърменията, може да се окаже, че не ви използва само за биберон.
Запазете си кърменето, бебето ви е малко още,  по мои наблюдения, кърмените деца не боледуват толкова. Майчиният организзъм произвежда кърма, именно според нуждите на бебето ви, тези процеси се регулират чрез сукането на бебето, чрез слюнката. Кърмата на майките е раззлична по състав, цвят и т н. Вашата е именно за вашето бебе!
Виж целия пост
# 9
Решила си да отбиваш, отбиваш. Смени Аптамила, давай му нощем мляко, напълно те разбирам.
Виж целия пост
# 10
Айде стига й повтаряте колко е полезно и лесно, не е за всеки тая работа с кърменето! Няма нищо лошо в отбиването, пък и 6 месеца не са никак малко.

Към авторката:
Ще трябва да изтърпиш някакъв по-труден преходен период, но щом си решила да отбиваш - действай! Щом ти тежи, няма смисъл от кърменето. Мисля, че розовия Хипп се харесва на по-претенциозните бебета.
ПП: И аз щях да съм отбила, ако моето пиеше адаптирано мляко.
Виж целия пост
# 11
 Взех Хип Био но ще пробвам и розовия.Благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия