Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Два спонтанни аборта

  • 1 782
  • 6
Здравейте. На 24г. съм, с два спонтанни аборта. Първото забременяване беше 2016г. Тогава стана неочаквано. Веднага след положителния тест отидох на генеклог , за да потвърди бременноста. След това започна кафяво течение. Пих дуфастон , но кървенето не спря и така направих спонтанен , след прегледа доктора каза , че съм се изчистила и че често се случвало при първа бременност. Приех го тежко. И ето че сега юни месец отново видях двете черти. Отново седмица след теста започнах да кървя, казаха ми химическа бременност, настоявах за някакви изследвания , но докторката каза , че няма смисъл ... И няма нужда да чакаме. Моля за съвет...ако има жени с подобни случай , как сте постъпили и към кой доктор да се обърна при евентуална бременност?
Виж целия пост
# 1
Като за начало те съветвам да си направиш генетични изследвания за тробмофилия. За дуфастона при засечена бременност вече знаеш- при положителен тест незабавно правиш изследване на прогестерон и при ниски стойности следва да ти бъде изписан възможно най-бързо по схема. Добре е да се обърнеш към репродуктивен специалист в случай, че са необходими и някакви имунологични изследвания.
Виж целия пост
# 2
Благодаря. Simple Smile
Виж целия пост
# 3
За съжаление имам опит в същата ситуация. Забременявах два пъти (2 години след една успешна бременност) и прокървявах и бременностите приключваха. Моят съвет е да се консултираш с някой АГ с опит с репродуктивни проблеми.
Ето какво правих аз след моите 2 неуспешни бременности. Намерих си нов АГ - репродуктивен специалист. Изследванията, които правих бяха генетични - за тромбофилия и имунологични - за НК клетки и още нещо си. Освен това се консултирах и с еднокринолог, където се оказа, че ТСХ ми е 4, а за да се износи бременност трябва да е под 2. Така че започнах терапия с л-тироксин. Бяхме се разбрали с новия АГ да се видим като дойде 2-рия цикъл след последния аборт за преглед и изследване на полови хормони, но се оказа, че съм забременяла отново. И сега живот и здраве след 2 месеца очакваме бебе. Иначе АГ ми препоръча поне 3 цикъла да изчакаме преди следващи опити.
Виж целия пост
# 4
Аз имам два спонтанни аборта и две деца след тях. Направи си необходимото като изследвания. Намери си качествен лекар. Ако си от София ми пиши да ти препоръчвам. При положителен тест за бременност се почва веднага дуфастон в ударна доза.
Виж целия пост
# 5
Какви изследвания правихте?
Виж целия пост
# 6
Обременяване с глюкоза и генетични в майчин дом и други в една лаборатория до Плиска .... но това лекар трябва да го предпише.. мен мр насочваше др Клисурски от МЦ майчин дом
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия