Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Иска ми се да пея :(

  • 5 139
  • 17
Здравейте, когато бях малък са ми казвали, че много вярно и хубаво съм пеел. Лошото обаче е, че не съм се занимавал от 6-7 годишен, но винаги съм имал музикален слух и когато чуя песен на някой изпълнител мога да я възпроизведа в главата си точно както я пее , също така мога да позная кой пее фалшиво и кой истински. Искам да се занимавам с нещо градивно. Мога да пиша разкази, но ми се иска да развия още от творческия си потенциал и затова избирам музиката, само че ще пея вкъщи и мисля да си купя микрофон. Нямам намерения да ставам известен с музика, просто когато съм с приятели или роднини бих пял, защото съм доста притеснителен като изляза пред публика. Четох някъде в интернет, че има определени храни и напитки, които помагат за гласните струни и днес си купих чай от лайка, защото той беше сред тях. Извинявам се, че ви натоварих с това нещо, просто исках да споделя с някой.
Виж целия пост
# 1
Работиш ли или учиш?
Запиши се на уроци по пеене.
Виж целия пост
# 2
Ще съм първа година в университет, на 19 съм.
Виж целия пост
# 3
Какво да ти кажа... И на мен ми се иска, пяла съм от малка до към 16годишна възраст, после реших, че не ми се занимава повече като ме хвана пубертета. За жалост сега отново много ми се иска, наистина ми се пее и съм се опитвала, но вече не се получава. Това нещо се губи след време ако не го тренираш. Много съжалявам, че така с лека ръка захвърлих музиката, при положение, че много ми се отдаваше.... Не знам какво да те посъветвам.
Виж целия пост
# 4
Ами, ще пробвам, ще се опитам да тренирам гласа си и ако си остана все на това положение, на което съм в момента ще спра да пея.
Виж целия пост
# 5
Ами, ще пробвам, ще се опитам да тренирам гласа си и ако си остана все на това положение, на което съм в момента ще спра да пея.
На какво положение си сега. Сравни се с някого, за да получим обща представа. Джорджано, Папи Ханс, Икебаната??

Изборът на микрофон е много важен. Също и как го държиш, и под какъв ъгъл му пееш. Зависи с какъв импеданс е и каква полярна характеристика има.

Виж целия пост
# 6
Не съм чак като Джорджано, но тъй като от години не съм пял и изобщо не е ошлайфан гласа ми. Трябва много да се постарая ако искам да се получи нещо и ще трябва да мине доста време. Напълно съм съгласен с това, което казваш за микрофона.
Виж целия пост
# 7
Не му мисли, Джордано и без това не може да пее. Ако можеш да рецитираш под ритъм, по насечено, с някой провокативен текст, можеш да сложиш Папи в джоба си. Но бъдещата ти кариера зависи предимно, както отбелязах, от микрофона и триковете, които можеш да правиш с него. Какво ще учиш, ако не е тайна.
Виж целия пост
# 8
Записах педагогическа специалност. Между другото до преди малко гледах в Емаг микрофони на какви цени са и кой какво представлява. Допаднаха ми два-три, но трябва да събера малко средства и ще си купя един Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Полярната насоченост предотвратява микрофонията. Трябва ти еднопосочен кардиодиоден, или хипердиоден. Динамичните са за ниска диафрагма, за аматьори.
Виж целия пост
# 10
Ще потърся някой от тези типове, които ми препоръча. Много ти благодаря, че се включи по темата.
Виж целия пост
# 11
При желание да пееш ти трябва работа с вокален педагог. Няма как “да тренираш гласа си сам” и да се надяваш на чудеса с чайове от лайка. Можеш да си нараниш гласните струни и дори да загубиш част от гласовия си диапазон. Не е препоръчително като не знаеш какво правиш да се опитваш да “докарваш” тази или онази песен, защото рисковете от травмиране на гласните струни са доста високи и не си заслужава. Педагогът е човекът, който ако е адекватен, ще може много да ти помогне във формирането на вокална постановка, ще прецени доколко трябва да развиваш слуха си (ако го имаш, разбира се). И ако си безнадежден случай, ще те отсвири. А за микрофон недей да мислиш още. Микрофонната техника се учи на по—късен етап във вокалното обучение, със сигурност не когато още (ще) се учиш да дишаш и (да) артикулираш. А дефектното дишане се чисти с много работа. Също и носовото пеене. Педагогът ти най— добре може да прецени на какъв етап си и до къде си стигнал.

П.С. Силно се надявам темата да не е ебавка, макар че трагикомичните постове говорят обратното. 🤣
Виж целия пост
# 12
emkaemka1 Започнах да посещавам вокален педагог преди няколко месеца, малко след като публикувах тази тема и има напредък, но трябва още да ходя, за да се науча да пея по-хубаво.
Виж целия пост
# 13
emkaemka1 Започнах да посещавам вокален педагог преди няколко месеца, малко след като публикувах тази тема и има напредък, но трябва още да ходя, за да се науча да пея по-хубаво.

И какво учиш? С какво се занимаваш в момента? Какви упражнения и т. н.
Виж целия пост
# 14
Ами в момента съм студент първи курс, педагогическа специалност. Обикновено ходя два пъти в седмицата на уроци, но понякога само един път в седмицата ги посещавам. Преподавателя свири на пиано, а аз се разпявам, това е в началото на всеки урок. След това пеем песни и той ми казва или ме поправя ако съответната песен не я пея вярно. Общо взето е това Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия