Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заграждение или клетка

  • 1 455
  • 6
Здравейте! Ще ходим с нашето  кученце на гости и на хотел. Тя е на 3 месеца, 2 кг и няма на 100% навик на ходи до тоалетна на правилното място. Когато е сама гризе всички неред  с играчите си.Тъй като ме заблудиха,че има ваксини все още не може да излиза навън.
Идеята ми е да е малко ограничена, за 1-2 часа, докато не мога да я наблюдавам. Четох много за позитивно приучаване към клетка. Не мога да преценя какво да взема  - клетка или ограждение. Транспортна клетка имаме и стои вътре спокойна.
Дали този тип са безопастни и няма ли шанс да ги събори?
Виж целия пост
# 1
Според мен за 1-2 часа можете да използвате транспортната клетка, щом е свикнала с нея. Приучавайте я няколко дни преди да заминете, да седи сама затворена, за да няма неприятни изненади в последния момент. Много правилно сте се насочили към позитивното приучаване, ако имате въпроси, ще помагам.
Това, ако клетката е достатъчно голяма, за да стои изправена в нея и да може да се завърти свободно, ако не е достатъчно голяма - не, не е вариант и трябва да вземете нещо друго. Показаното също не е ок според мен, защото ако се изпуска няма никакъв контрол и пишканото пак си е там, има подобни метални транспортни клетки (гледам, че линка е от зооплюс, а там има такива) с метално дъно, което няма как да пропусне.

От опит говоря, моето куче седи затворено 4часа през деня, заради страх от изоставяне, което води до разрушително поведение. Клетката може да помогне и за приучаване към хигиенни навици.
Виж целия пост
# 2
Благодаря! В 80% от случаите си ходи на памперсната подложка, пропуска ако е в друга стая, играе или нещо я притесни(шум, движение). Затова си мисля,че в заграждение ще е добре. Не знам какво ще свърши и през нощта -може и да дръпне завесите в хотела, гризе кабели, мокети... И за нея не е добре, а и солено ще ни струва. Металната клетка с подложка дали няма да е малка за цяла нощ?
Виж целия пост
# 3
размерът се определя така, като си оставяй по педя кардбланш за всяко от описаните разстояния: да може да стои изправено в клетката, да може да се изпъне изцяло и да може да се завърти свободно. Всяка по-голяма оставя вариант да пишка вътре, така я приема за бърлога, легло и в 90% ще стиска до последно, като не поставяй постелка за пишкане в клетката, освен ако не вземеш някоя много голяма, като пак не ми се струва добра идея.
Виж целия пост
# 4
Не съм чела какво е писано, но е вариант да я затваряте в банята с легълце, купи и различни играчки. Хем ще й е по-широко от клетка, хем няма толкова какво да изяде.
Виж целия пост
# 5
Вариант е, докато не изяде мека връзка, пак от опит казвам Simple Smile Зависи какъв гризач си имате вкъщи
Виж целия пост
# 6
И аз го мислех, но има какво да дъвче и там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия