Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гущерче в лепило

  • 1 612
  • 10
Хора, дайте съвет. Намерих на терасата едно малко гущерче (дълго колкото един пръст) влязло в нашия капан за мишки, капанът е от тези картони, книжки с лепило. Извадих го от лепилото с помощта на една отвертка. И го сложих върху пръст, почва, която поръсих по терасата, иначе залепва за плочките. То е живо, опитва да си отлепи крачетата от тялото си. Кво да направя повече не знам. Освен утре да го нося на ветеринар. Като доближа отвертката към него сърцето му ще изскочи направо. Не смея да пробвам да му отлепя крачетата за да не се откъснат. Дайте съвет. Мерси
Виж целия пост
# 1
А би ли погледнала лепилото на каква основа е?
Така ще знаем от какво се разтваря.

Дали ако му капеш водичка с пипета няма да се размекне и измие?

Това намерих в нета:
Почистване на лепило за животни
Това се случва, защото домашните любимци са заловени заради любопитството си. Без значение колко луд крие капаните на лепилото, домашните домашни любимци ще ги намерят. При котки или кучета с дълга вълна отрязани места с лепило, когато са хванати в капан.  Но ако домашният любимец е напълно в лепило, тогава тук прическа не се отстранява, е необходимо да се измие. За тази цел е по-добре да нанесете растително масло:

Нанесете мека кърпа върху маслото с масло и почистете лепилото за мишка. Това ще отнеме много време и усилия, но това е единственият правилен метод в тази ситуация.
След като извадите лепилото, животното ще изглежда като хлъзгаво същество. Следователно, тя трябва да се измие в купа с топла вода и сапун. В тази ситуация течността за миене на съдове е добра, например фея. По-добре е да не използвате шампоан в тази ситуация, тъй като той няма да премахне слънчогледовото масло.
След къпане почистете добре животното и изсушете вълната с мека кърпа.

Значи с вода не се мие - единствен вариант е да го капеш с олио.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Тази тема говори за Вас колко голямо сърце имате!
За жалост не знам как да помогна, дано някой успее да Ви помогне със съвет.
Виж целия пост
# 3
аз пробвах с вода ама не се разтваря. Ще видя с олио. Благодаря
Виж целия пост
# 4
аз пробвах с вода ама не се разтваря. Ще видя с олио. Благодаря


Но то така ще станат гюленца на крачетата му.   Rolling Eyes

Мисля си за задните крачета ако капнете по една малка капка лакочистител без ацетон. Не оставяйте да действа, а веднага измийте, че тяхната кожа е много, ама много чувствителна.

Дано олиото помогне! Зехтина помас е по-разяждащ май.
Виж целия пост
# 5
Пробвах олио върху самия капан да тествам. Разтваря се (като го разтривам) Blush капнах на гущерчето. Дано помогне да се отлепят докато то се движи. Благодаря ви за отговорите
Виж целия пост
# 6
Хубаво си решила да спасиш гущерчето. В бъдеще може да избягваш тези капани с лепило - при мишките настъпва бавна и мъчителна смърт. По тази причина в много страни в Европа вече са забранени и спрени от продажба.
Виж целия пост
# 7
Да, аз хиляди пъти съжалих за тоя капан.

 Нямам търпение да ви споделя, че след олиото предните крачета са свободни вече, дано и задните се освободят
Виж целия пост
# 8
Нямам търпение да ви споделя, че след олиото предните крачета са свободни вече, дано и задните се освободят

Урааа!  Party
Виж целия пост
# 9
В София ли си базирана?
Виж целия пост
# 10
Обадете се на Фондация "Дивите животни" и предайте гущерчето на тях. Ако сте в София, направо го занесете в клиника "Добро хрумване" в "Изток" - те знаят какво да правят и ще го оправят, иначе с тези опасни лепила, ще умре. Не ползвайте такива капани.

Дивите Животни - https://web.facebook.com/DiviteJivotni/
ул. Пиер Дегейтър 10Б
098 879 7986

При каквато и да е ситуация с пострадало диво животно, се обаждайте на "Дивите животни". Имайте предвид само, че скитащите кучета и котки НЕ СА диви животни. За останалите - таралежи, змии даже, всякакви диви птици, костенурки, катерички, гущери, мишки, сърни, съсели, язовци, и др. всички, които са диви. Те ги лекуват и после ги връщат в природата. Няма други като тях в страната ни, опитът им е уникален. Има само Спасителния център за Диви животни в Стара Загора, но той е само за защитени видове птици, докато "Дивите животни" приемат всякакви диви птици, и врабчета и гугутки и гълъби - всички пострадали диви.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия