Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Здрава родилка почина, след скачане по корема

  • 40 907
  • 856
https://www.bgonair.bg/bulgaria/2018-08-18/zdrava-rodilka-pochiv … venskata-bolnitsa

Близките и смятат, че е починала вследствие наранявания на вътрешните органи от прилагането на всеизвестния метод за раждане, чрез скачане по корема на майката от страна на докторите (т.нар. метод  на Кристелер), който в България не е официално забранен.
Според вас, дали наистина е възможно в България да се прилага все още този варварски метод на раждане чрез скачане по корема на родилката. Звучи ми много страшно.
Виж целия пост
# 1
Не мога да определя метода като варварски, нито като "скачане" по корема. По скоро го определям като по-силно притискане на корема. Аз родих миналата година в Шейново и се наложи да се стигне до метода, защото напъните ми продължиха над час и половина и тоновете на бебето започнаха да падат, а главата се виждаше. Не го прилагат масово, а когато е наложително.
Виж целия пост
# 2
Винаги много ме натъжават новини за починали родилки.

А за въпросния метод - прилага се при нужда и в белите страни. С него родих първородния в голяма реномирана болница във Виена, Австрия. Наложи се заради изтощение и неефективни напъни.
Виж целия пост
# 3
И на мен в Белгия ми го приложиха метода, силно натискане над пъпа, просто целта е да избутат бебето по дупето.
Виж целия пост
# 4
Съжалявам за родилката и близките и.Съболезнования!Термин скачане по корема няма.И аз така  съм родила  сина, с притискане в горната част на корема, за да излезе бебето по-бързо и да не се задуши.Даже бях благодарна че го направиха, защото системата свърши и контракциите спряха ,  нямаше смисъл да се слага нова, главата беше половината навън и така ми помогнаха.
Виж целия пост
# 5
Те, понеже журналята са наясно с всичко и всеки ден гледат доктори да скачат по родилките, та го изписали. Избеснявам, като прочета подобни глупости, та чак и метод го нарекли. Наистина жалко за жената, винаги е тъжно и човек се чувства зле при подобни новини. Не оправдавам лекарите, не ги и обвинявам, всякакви има и между тях, но поне засега сериозна причина изнесена не открих. Иначе и аз така родих първия си син, с /доста силен според мен/ натиск по корема, но тоновете заглъхваха и вероятно се е наложило. Но никой не е скачал по мен. Peace
Виж целия пост
# 6
Горкичката жена, трагедия!

в голяма реномирана болница във Виена, Австрия.
Всъщност е натиск, нали? Скачане ми звучи зловещо... Първото ми бебе се роди с лакътя напред и двама лекари точно в такава виенска болница приложиха метода. Едно от плаващите ми ребра беше счупено, но нямах други травми. Мисля, че алтернативата е издърпване с вакуум, което също носи рискове.
Виж целия пост
# 7

Според вас, дали наистина е възможно в България да се прилага все още този варварски метод на раждане чрез скачане по корема на родилката. Звучи ми много страшно.

Последно раждах през 1985г. и тъй като синковецът се оказа голям, извикаха един специалист по "скачането", който да го извади без да ми счупи ребрата.

Ами, няма скачане върху корема, човек- само така го наричат.
застава откъм главата на родилката, напипва под гръдната кост и с особено движение, като при изкуствено дишане, избутва плода надолу.
Майсторлъкът е да не натисне върху ребро, за да не го счупи.

Успя човекът, без проблем.
Виж целия пост
# 8
Брей, значи било нормално викате, да и пробият дробовете със счупени ребра. Съвсем редовно раждане. Всички така са раждали тук в темата.

Ми да благодари на екипа освен семейството? Че убиха поредната родилка?

Не е нормално да има счупени ребра и пробит бял дроб след раждане, да ви кажа. Ако някой е оцелял, това е късмет, не норма.

absurT - много правилно си го описала. Няма такова нещо, да трябва да се потроши родилката. Имитира се напън и това е. Без счупени кости.
Виж целия пост
# 9
Явно е имало проблем с бебето, щом са бързали толкова и не са  преценили силата и мястото на натиск.Мен не са ме натискали по ребрата,а под ребрата.
Виж целия пост
# 10
При проблем с бебето има няколко възможности, избират тая, която им е по силите. Не тая, която да убива жени. Не че очаквам нещо друго, от болници в градове, като Сливен ... но все пак.

Дано се намери, кой да почупи ребрата на всички участвали в раждането.
Виж целия пост
# 11
Мир на душата ѝ... Sad

Винаги съм се чудила какво е това "скачане"?
Сега поне ми се изясни.
Не мисля, че е чак толкова брутален методът. Предпочитам счупено ребро, пред угрозата да родя бебе с мозъчен кръвоизлив и инвалид за цял живот... ooooh!
Виж целия пост
# 12
А ти мислиш, че като ти счупят кокалите, всичо с бебето е ток, така ли? Очевидно от случая - не е.
Виж целия пост
# 13
Не съм запозната със случая.
Виж целия пост
# 14
Случаят е, че и начупват ребрата, пробиват белия дроб и умира.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия