Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми с френския ми булдог

  • 2 652
  • 3
Здравейте. Преди няколко седмици бях писала, че искам да си взема куче и вече имам такова! Женски френски булдог, взех я на около 50 дена, вече е на два месеца и даже повече и е голяма сладуранка, но от поне две седмици имам проблеми с нея.
Значи един ден започна да има разстройство, но сметнах, че може да и се е раздразнил стомаха и мислех, че е нещо временно, но на следващия ден отказа да яде храна и я заведохме на ветеринар. Дадоха ни прахчета и лечебна храна (гранули) , но тя едва ги ядеше (не можеше да ги дъвче) и след още три-четири дена повърна (около три пъти почти един след друг, което наистина ме притесни) и отново я заведохме на ветеринар. Там ни дадоха друг вид храна - консерва подобна на пастет (пак лечебна), и и биха няколко инжекции. Консервата много и хареса и тя се оправи, но беше крайно време да спрем тази храна и отново да започнем да я храним с ежедневните и гранули. Консервата бих казала, че направо я подлудяваше, изяждаше си порцията за 1 минута и после още поне 5 минути ближеше купичката (даже леко потреперваше като ядеше и един път чак се преметна, докато ядеше, явно защото бързаше да гълта още и още, не знам как, явно наистина много и харесваше). Както и да е, днес сутринта вече реших, че е време да и сипя гранули, но не иска да ги яде и цял ден е яла единствено на обяд. Много е отпаднала. Моля ви, кажете ми дали трябва да я водя пак на ветеринар или просто тази консерва и е харесала до такава степен, че сега отказва временно  да яде гранулите и просто трябва да и дам време да свикне с тях.
Междудругото гранулите, които купувам, ми казват, че са от висок клас (Royal нещо си) и преди всички тези проблеми тя ги ядеше без проблем, така че не мисля, че проблема е в тях.
Виж целия пост
# 1
Първо, Роял нещо си е Роял канин.
Второ, не са висок клас, а среден, просто са скъпи.

И най-важното, трето, може да откаже кучетоо да яде друга храна, дори да е качествена. Смесвайте в началато консерва с качествена суха храна.

Качествена е Acana, Taste of the wild и други.
Виж целия пост
# 2
Royal нещо си вече не е това, което беше , храната е среден, даже да не кажа нисък клас, така че я избягвайте. Има храни високи класове, за които човек разучава преди да си вземе куче, особено такава деликатна порода като френски булдог. Четейки ви, съм сигурна, че кученцето ви не е от развъдник (в което няма лошо), но с това сте си причинили риска да се сблъскате с мноооого, много проблеми, за които беше редно да се подготвите. Успех !

П.С: Пробвайте др. Дюлгерски в Младост, мисля че ще ви помогне.
Виж целия пост
# 3
НЕ му давайте много млечни изделия, те дразнят чревните бактерии.
Давай му и по малко хлебец (един път дневно) за да подсилва стомаха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия