Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 29

  • 55 419
  • 751
СТАРА ТЕМА

Добре дошли!  Успех на всички в сделките с имоти!
Виж целия пост
# 1
Итонга ако наистина е канцерогенен, как така все още е в сбоводна продажба? Азбеста в момента в който го обявиха за канцерогенен и го спряха. С итонга защо не се случва същото?
Виж целия пост
# 2
Естествено, че не е карценогенен...даже е смешно да се обсъжда.
Виж целия пост
# 3
Записвам се и аз да не изтърва някоя друга новина, като итонга е канцерогенен. Моля не яжте итонг.Grin
Виж целия пост
# 4
😊
Виж целия пост
# 5
Не смятам, че азбест има или е имало в итонга. Помня, че преди имаше в едни изолации, но за азбест в итонг не бях чувал.
Виж целия пост
# 6
Здравейте!
Обмисляме да пуснем евентуално да продаваме наше жилище в Толстой, ЕПК, поддържано, правен му е основен голям ремонт преди 8 години.
Ще си го продаваме сами, без посредници.

Въпросът ми е относно прехвърлянето на средства при заплащането от страна на купувачи. Има промени от преди няколко години и купувачът прехвърля по сметка първо на нотариуса ли и после нотариусът прехвърля вече по сметка на продавача, или може да се прехвърля сумата директно от купувача на сметка на продавача?
Документи, които трябват са си отново оценка на жилището, че няма дължими данъци към Нап, евентуално удостоверения за наследници и нотариален акт, лична карта и тези, които се попълват при нотариуса или има и някаква промяна и се изискват и допълнителни документи?
Виж целия пост
# 7
да не излъжа, но не мисля, че се прехвърля каквото и да е на  нотариуса. Не е негова работа да взима/дава покупната цена. Мисля, че купувача се задължава пред него да изплати и после ако не го, е основание за разваляне на договора.
Виж целия пост
# 8
хадзапи, мисля, че зависи дали купувачът е с налични пари или с кредит. При мен имаше описани две сметки, по които банката директно прехвърли на продавачите сумата. 10% бях платила на предварителния договор, после с една част от остатъка се погаси ипотеката им, другите направо отидоха за тях.

Бележката за данъци не е НОИ, а е НАП - за липса на задължения към държавата. Оценка на жилището - такава прави лицензиран оценител, когато се използва ипотечен кредит. Намира си го купувачът. Продавачът може да си прави такава оценка само ако иска. Удостоверения за семейно положение също, издават се от общините.
Виж целия пост
# 9
Имам предвид данъчната оценка, която си е от общината, ако е с кредит значи си прави банката-кредитор тяхна оценка предполагам?
Благодаря за забележката относно, че не е за към Нои задължения, а към Нап, поправих се.
Явно аз греша, защото чувах нещо при прехвърляне за минаване първо през сметка на нотариуса плащането, явно не е въведено.
Благодаря за отговорите.
Виж целия пост
# 10
Трябва да се извади и скица на имота от Агенцията по геодезия, картография и кадастър - има чакане по опашки и изчакване на срок, в който да се издаде.
Виж целия пост
# 11
Съветвам ви да проверите отрано за задължения, че нашите продавачи за малко да се забавят заради забравена глоба - система не отчела, че са платили, търсили бележка, пак повторни проверки, докато се оказало, че нямат задължения.

За оценка за банката - това си е грижа на купувача. Засяга ви само доколкото е възможно те да имат нереална представа за оценките, примерно да очакват 100% и повече финансиране на база висока оценка, а да се окаже, че не става така и да ви бавят.
Виж целия пост
# 12
При производството на итонг, или поне на някои итонги, се ползва белият прах от тецовете. Това минава за гипс. Но ме е читав. Който както желае да си тълкува Simple Smile
Виж целия пост
# 13
При производството на итонг, или поне на някои итонги, се ползва белият прах от тецовете. Това минава за гипс. Но ме е читав. Който както желае да си тълкува Simple Smile

Така и не каза какъв апартамент е купила приятелката ти за 90000 евро и в кой точно център Wink
Виж целия пост
# 14
Задължения нямаме, всичко се плаща редовно. Но задължително ли е за апартамент ваденето на скица? Досега не съм чула за подобно нещо да се иска за апартамент, само за къща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия