Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

  • 38 115
  • 779
# 165
Здравейте
тъй като аз споменах тези "10 минути пеша" и неочаквах да се разрази дискусия ще сложа снимка на разстоянието:
От прозореца на апартамента се вижда метростанцията, пътя е осветен с хубав тротоар. Аз го изминавам за 10мин с детска количка.
Но всеки си преценява сам, добре е да имаме избори.

А има ли ТЕЦ?
Виж целия пост
# 166
не
Виж целия пост
# 167
Хора, осъзнайте се. Какво са 10 мин пеша. Ако човек е здрав физически, 10 мин няма да го затруднят. На ден човек е хубаво да се движи И пеша,  еди колко си километра на ден, за всеки е различно колко км са му полезни.
Виж целия пост
# 168

10 мин пеша може и да натежат безкрайно много, ако бързаш, ако си уморен, ако не тие добре, ако носиш багаж, зимно време когато не са почистени тротоарите и т.н.
Моята гледна точка е че не са много по принцип, но в случая близост до метро - 10 мин не означава метрото е близо.
Виж целия пост
# 169
10 мин. пеша до метрото за повечето хора означава, че е близо.
Някой може да иска и вътре в метрото да живее, но това не е масовия случай. Като им свикнеш веднъж на 10-те минути, после ти става навик и не ги усещаш, каквото и да носиш, колкото и да си уморен.
Много по-зле е да си в квартал без метро и да се чудиш как да стигнеш до някоя точка на града като ти се наложи, без да изгубиш цял ден в път.
Виж целия пост
# 170
Simple SmileВ случая няма никакво значение ти или аз какво мислим за 10 минути ходене пеша, а наемателя.
Щом той си има критерий 500м до спирка на метро, все си е тая какво ще го убеждаваш, щом не отговаря на критерия му.
Дали наистина метрото е чак такъв фактор при наемането на апартамент, защото има разлика до спирка на метрото, което се разбира непосредствена близост или 10-15 мин от спирката.
Виж целия пост
# 171
Фактор е, защото вдига цените на наемите /и продажните цени/ в кварталите с метро, и то в целите квартали, а не само на блоковете до изхода.
Виж целия пост
# 172
500 метра не са ли повече от 10 мин? Важен фактор си е, това ти е безпроблемна връзка с централните части - няма да мислиш за паркиране, задръстване, пък не може една чаша вино да пиеш след работа.
Виж целия пост
# 173
Според мен за апартамента в Люлин 10 трябва да се търсят наематели-спортисти, щом е до входа на парка, а на 10 мин. пеша от метрото. Така се гарантира, че мястото ще ги устройва. Но да убеждаваш някого, че е близо, ако той не мисли така, е загубена кауза. 
Не всеки ходи в центъра често, аз например с месеци не слизам, нищо,че ми е доста близо. Метрото ми е на около 10 мин. пеша, но съм го ползвала 2 пъти, откакто го направиха - просто тази линия не ми е удобна за абсолютно никъде. За сметка на това съм си организирала ежедневието основно в около 3-5 км. и ми е супер удобно, движа се пеша, с кола, с таксита, с автобус, само не и с метро Simple Smile 
За потенциалните наематели е важно дали им харесва квартала и колко е удобен транспорта (не само метро) до основните неща, които ги вълнуват.
Виж целия пост
# 174
Момичета, имам казус.
Изглежда като засиля струята на душа при къпане, на комшиите долу им тече.
Хазайката знае и щеше да идва с майстор да види какво и защо се случва. Идвали са, но май нищо не са направили, защото като я питах, не можа да ми отговори какво са проверили.
Аз рядко пускам силно водата, освен ако не дръпна кранчето твърде нагоре по инерция, но днес се случи.
Та днес комшиите първо викаха през прозореца, после хлопаха на общата врата . Направих се, че не ги чувам. Агресивни са и не искат да контактуват с хазйката ми. Аз пък не искам да ме замесват мен в техните си лични дрязги.
Ще се обадя на хазайката, обаче дилемата ми е с комшиите какво да правя и дали изобщо да правя нещо. Според мен те трябва да говорят с хазайката ми, не да ми тропат на мен, обаче, цитирам разговора:
- защо не се обадиш на <хазайката>?
- въобще не искам да се занимавам с това нищожество.
Мисля да продължа игнорирането при такова отношение, но ми е малко тъпо.
Виж целия пост
# 175
Хазяйката Ви е длъжна да поправи аварията.
Виж целия пост
# 176
Ами кажи им, че си говорила с хазяйката и че нищо друго не можеш да направиш. Те се опитват да те врътнат чрез тормоз ти да оправяш бакиите, защото явно си по-разбрана. Но ти дори нямаш това право, не разбирам какво искат от теб.
Виж целия пост
# 177
Гледай да не пускаш силно , защото др не можеш реално да направиш.
Или като превантивна мярка сложи кофа, която да поеме водата, ако се случи. Иначе ще ти скъсат нервите комшиите
Виж целия пост
# 178
Извинявам се, че нахълтвам в темата, но спешно трябва да намерим квартира на сестра ми за около 2 месеца пребиваване в София. Може ли да ме съветвате към коя агенция да се обърнем или къде да гледаме обяви, тъй като нямаме познати там, които да ни съдействат по някакъв начи. Много ще съм благодарна на всякаква информация.
Виж целия пост
# 179
За два месеца - някъде питайте в хостел - да ви дадат оферта. Или стая във фейсбук групс
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия