Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неподправеният вкус на гръцкото слънце в изцяло натуралните сокове OLYMPUS

  • 13 468
  • 209
# 45
Обичат сокове, но задължително през деня се яде плод според сезона. Иначе като при повечето деца вредните храни са доста желани.
Виж целия пост
# 46
Консумира това, което се предлага, не особено здравословно, но кое дете не обича пица...
Иначе приготвям от вкъщи често и си носи нещо домашно приготвено+напитка, най-често вода.
Виж целия пост
# 47
Детето ми рядко яде в училище, там само вода пие в повечето случаи. Предпочита да се храни вкъщи. Рядко си купува по някой сандвич, кроасан, сок.
Виж целия пост
# 48
Малките закусват у дома, носят си сандвич и плод или зеленчук, обядват в стола, но и си купуват  разни бонбони понякога от  лавката. Баткото вече не мога да го накарам да ходи на стол и често яде сандвичи от околните заведения.
Виж целия пост
# 49
вместо да си купуват от лафките боклуци, дс си носят храна и напитки от вкъщи.
Виж целия пост
# 50
Предимно вредни храни консумира за съжаление...Старая се да променя това доколкото мога, но е доста трудно. Поне спря да пие газирани безалкохолни и сокчета с оцветители. Трудно е когато пазарът е залят от лъскави опаковки да обясняваш кое е полезно и кое вредно. Надявам се нещата да започнат да се променят.
Виж целия пост
# 51
Храни се предимно вкъщи. Рядко си взима някакъв плод или солети в училището. Пие вода, понякога студен чай или сок.
Виж целия пост
# 52
Аз изпращам кутия с храна всеки ден на дъщеря ми. Приготвям й закуска и следобедна закуска. Обядът е организиран в училищния стол.
Задължително изпращам плод за преди обяд,  за след обяд, сурови ядки - орехи, бадеми. Храната приготвям аз, като се старая да е здравословна, пълноценна и любима за нея. Винаги има и малка изненадка - някое малко десертче, домашни сурови бонбони или нещо друго подходящо. Задължително изпращам термос с вода, а понякога и сокче.
Виж целия пост
# 53
Основно много вода и домашна храна. Също и прясно изцедени сокове!
Виж целия пост
# 54
Според моите наблюдения, децата консумират основно вредни храни в училище. Колкото до здравословните навици, те се формират още от бебе, в училище е малко късно. Но от части би помогнало, ако децата нямат достъп до лафки и будки, където да се изкушават през междучасието.
Виж целия пост
# 55
Какви храни и напитки консумират децата Ви в училище? Споделете няколко съвета или предложения, с които бихте помогнали на децата си да развият здравословни навици.
Дъщеря ми ползва кутия за храна и чанта за пренасяне ; имаме си и бутилка за вода ,която не съдържа BPA.
Старая се да й слагам максимално здравословна храна ,като това са : сандвичи с кашкавал (принцеси) ,сандвичи с топено сирене ,траен и хубав колбас -салам,шунка,луканка ,суров зеленчук ,парче сирене ,варено яйце , ядки,плод и винаги прясна вода.На обяд яде готвена храна в стола на училището.
Понякога от лафката си купува солети или сок за пиене.
Понеже има проблем с кръв от нослето,даваме прясно изцедени портокали всекидневно.
Разбира се яде и вредни храни като най-голям проблем ни е сладкото.
За да добият здравословни навици за мен най-важното е личният пример.Може би би могло да помогне и да се ограничат продажбите на джънк фууд в лафки и подобни в близост до училищата,или да се насърчи "Обяд в кутия".
Виж целия пост
# 56
Старая се детето ми да има винаги в чантата под, да хапва закуска или сандвич сутринта.
Виж целия пост
# 57
Пращам им плодове и зеленчуци, обядват в училище, където могат да получат разнообразна храна, която не е само суха.  Понякога си купуват от лавката нещо сладко, но не ги спирам, имат нужда от енергия, стоят в училището по-дълго отколкото аз съм на работа Sad

За да развият здравословни навици, често ги вземаме с нас, когато пазаруваме, за да видят по какви критерии избираме храната и те също да участват в избора й. Когато им отказвам нещо, им обяснявам защо, коментираме различните храни дали са полезни и здравословни, карам ги сами да си избират плодове и зеленчуците, които после ще си носят в училище.
Виж целия пост
# 58
Правя сандвичи на детето ми, слагам вода и плодове.
Виж целия пост
# 59
Детето все още не ходи на училище,но още от ранна възраст има предпочитания за храна.Със сигурност предпочита пакетирана храна,но се старая да е ограничавам.Иначе любимата и храна е сандвич или пица.Сокчета харесва почти всякакви,но предпочита вода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия