Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 369
  • 748
# 570
Аз все още не мога да реша какъв уред да си купя. Питах в един от магазините за керамични купи. И консултантите  казаха, че дори при керамичното покритие се използва малко тефлон. Малко, но все пак е тефлон. Е не знам каква е технологията, но съм решила, че не искам тефлон. Имате ли подобна информация?
Виж целия пост
# 571
И какво му е на тефлона? А има и фирми, които поправят купите срещу 20 лева. Ако искате страхотна купа, вземете си Инстант пот.
Виж целия пост
# 572
Е, нали битуват едни обвинения към тефлона колко е канцерогенен. Друг е въпросът доколко са оправдани.
Виж целия пост
# 573
Тефлонът става канцерогенен над определена Т (която в кукърите май не се достига), когато се увреди и когато изтече времето на експолатация. Поне така си спомням от някъде.
Друг е въпросът, че смяната на тефлоновата купа или покриването ѝ отнове вече оскъпява уреда.
Докато една неръждавейка ужким е вечна и без да отделя с времето вещества. Каквито са на ИП. Но при тях не знам как е решен въпроса с незалепването на храната?!
Купих си тиган с минерално-органично покритие. Успях и върху него да загоря храна🤣
Виж целия пост
# 574
Мими, каква я измисли с новия кукър?
Някой дали разбра тази златна купа става ли за базовия Филипс? Нали ни секнаха ентусиазма в другата тема, та ми изтриха питането там...
Нямаше ли Редмънд модел с керамична купа, не мога да се сетя...
Виж целия пост
# 575
Вкъщи сме решели , че ще търсим алтернативи на тефлоновото покритие. Четох за евентуални вредни и нездравословни ефекти. Не съм експерт. Затова и питам, за да сподели някой опит. Simple Smile
Виж целия пост
# 576
Мими, каква я измисли с новия кукър?
Ми каква, разглеждам сайтовете, ще чакам промоция, че 129 евро доста ми се вижда newsm78, и с превозвач, благодаря на всички които ми изпратиха! Старият кукър готви, защото там, където капакът се стопи се е разтекъл малко надолу, изрязахме го и няма проблем....но аз не искам да готвя с "куци" уреди! Simple Smile
Виж целия пост
# 577
Момичета, как точно се работи с мултикукър под налягане? Мога ли да си запъжвам и пр. на отворен капак, мога ли да си го отварям когато поискам? 😀
Взех си ZEPHYR ZP 1985 B6. Страх ме е да не направя някоя беля.
Виж целия пост
# 578
Когато клапанът не е в позиция "Затворен", с уреда се готви като с такъв НЕхерметик. Има програми и за нанъплно отворен капак - като запържване/Heating/ или както там се нарича в конкретния модел.
Виж целия пост
# 579
Не можеш да направиш беля, докато готви под налягане не можеш да отвориш капака, има защита. Защитата продължава да действа и след готвенето, докато не спадне налягането. Има програми без налягане, на моя запържването е на отворен капак, а печенето е на затворен, но не заключен капак.

Относно тефлона, на мен основното ми изискване също беше купата да не е с тефлоново покритие. За пръв път чувам, че в керамичното има тефлон и ще потърся мнения, но много ме съмнява да е така.
Виж целия пост
# 580
Много благодаря!
Виж целия пост
# 581
Мими, каква я измисли с новия кукър?
Някой дали разбра тази златна купа става ли за базовия Филипс? Нали ни секнаха ентусиазма в другата тема, та ми изтриха питането там...
Нямаше ли Редмънд модел с керамична купа, не мога да се сетя...
Аз изобщо не мога да я намеря тази златна купа!
Виж целия пост
# 582
Някой го беше пуснал това злато, в италианския амазон, но не е налично там вече...
https://www.amazon.it/gp/product/B00V38E33I/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Виж целия пост
# 583
Май постепенно и за старите фильовци частите изчезват!
Луда работа, а имам парочистачка Керхер и след десет години произвеждат консумативи...! Ама оригинална немска....не китайишен!
Виж целия пост
# 584
Да, никъде не мога да я открия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия