Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АПРИЛКИ вече чуха сърчице, някои даже и по две! ТЕМА 2

  • 35 372
  • 725

Анкета

ИМЕ за новата тема?

Опции:

# 210
Да, така е води се ранен БХС. ФМ като гледам съм правила в 21г.с
Някой ще ходи ли в МД за кръв и ехограф за БХС?
Виж целия пост
# 211
Биохимичен скрининг е измерването на кръвните показатели, ранният фетален скрининг е мерят ехографски бебето. Данните от този преглед се дават и се взимат предвид изчисляването на биохимията.
Виж целия пост
# 212
Аз не съм запозната, но изниква следващия въпрос - а жените които са ходили на БХС без да са минали ФМ, как са им го направили? Аз знам, че за БХС просто се ходи с ехографска снимка от последните два дена. Simple Smile Може и твоят лекар да ти направи снимката, но това май не е "Фетална морфология"...
Виж целия пост
# 213
Аз мислех , че двете изследвания са по желание . Аз примерно не искам да правя БХС , а само ФМ . Другата седмица съм на лекар ще го попитам и ще ви пиша Simple Smile
Виж целия пост
# 214
ФМ и БХС са по желание. Аз казах на АГ-то, че няма да си правя БХС, а препатален тест и тя е ОК с това.
Виж целия пост
# 215
Каква е цената и къде го правихте ?
ФМ и БХС са по желание. Аз казах на АГ-то, че няма да си правя БХС, а препатален тест и тя е ОК с това.
Виж целия пост
# 216
Първо се прави феталната морфология и после БХС,както каза и Cerry^Blossom.На базата на това се прави от измерваниятаи не само.Охх аз може ли да се оплача понеже ще изкарам бременноста си в България,а мъжа ми е в Италия ще си идва когато може,Но според вас незнам дали ще имам рогца.Той много ме обича може и да си внушавам от хормоните и бебетата....
Виж целия пост
# 217
само с ехографска снимка не става, трябва специални показатели да се замерят, което си е ранна фетална- нахуални гънки, някаква костица мереха и още някакви специфични неща.
Виж целия пост
# 218
Здравейте мили момичета,
И аз като вас съм в очакване на бебче Април 2019г. В момента съм 7г.с. и на 14.09. ме викат за установяване на пулс. Искрено се надявам всичко да е наред и да се успокоя. Установяването на бременност направи д-р Христов, НиаМед -Стара Загора, в понеделник ме бе повикал пак, и след 2 мин "бъркане" каза, че мн малко било, не можел добре да види, да съм мълчала, един вид още да не се радвам, с две думи безкрайно грозно отношение към едно бременно момиче. Сега съм се записала на женкса консултация при д-р Качаров, който води и първата ми бременност с прекрасният ми син Йоан, който вече е на 10г Simple Smile Та така , желая успех и здрави бебчета на всички да си ги износим и да чуем сърчицата скоро, за тези които все още като мен очакват Heart. Относно мен-гадене, слабост .... главоболие, все такива хубави неща Simple Smile Да допълня , че съм с Хашимото и резултата този месец е 1.8- в норми, виждам че има и др мами с този проблем.
Мери Мар, Христов ина отвратително отношение към бременните. Чак се чудя как има пациентки. Добре, че си се ориентирала към друг доктор. Желая ти лека бременност.
Виж целия пост
# 219
Благодаря djfeq.... Посетих го заради името което му се носи, но определено отношението му е под всякаква критика. Едва чакам да чуя пулса и да не си спомням вече коментара му.
 По—рано в темата четох за болки в гърдите при други момичета и при мен ги има особено вечер. Препоръчват сутиен без банели, може би ще пробвам. Очаквам коментарите ви как се справяте с гаденето, аз се боря с натриев цитрат, но не винаги помага.
И още нещо— пиете ли кафе и ако да по колко, защото именно д—р Христов ми препоръча да пия кофеиново кафе.
Виж целия пост
# 220
Ново 20 сега ме боли гърлото направо ще откача.Нито антибиотик мога да пия нито нищо.Пръскам си Pranarom някакво хомеопатични.
Виж целия пост
# 221
По повод казаното по-горе, ще цитирам инфото в страницат на МД. Като се прави ъам БХС излиза за три дни:
"Биохимичен скрининг в I-ви триместър на бременността (11 до 13+6 г.с.) БХС I :Биохимичен скрининг във II-ри триместър на бременността (15 до 19+3 г.с.) БХС II :За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация:За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация:- дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата)- дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата)- дължина на ембриона – т.нар. CRL. Тя трябва да е от 41мм до 79 мм, тъй като използваният от нас софтуер оценява риска за синдром на Даун само при такива стойности (в тези граници).- срок на бременността, определен според ехографското измерване на BPD (бипариетален диаметър на плода).- NT (т.нар. нухална транслуценция), измерена в ммТой трябва да е от 27.6 до 44.6мм, което съответства на посочения по-горе гестационен срок.- допълнително, може да се отбележи наличието на носна кост при плода, при което оценката на риска за синдром на Даун е малко по-прецизна."
Май ще ида в МД и ще си попълня предварително данните. И двамата лекари ми препоръчаха там.
Виж целия пост
# 222
Честито на mimmmozka първото ни синьо сърчице в групата! Blue Heart
Виж целия пост
# 223
Аз да се оплача малко. По принцип съм с вродени тромбофилии, което накратко означава, че трябва през цялата бременност да си бия инжекции всеки ден в корема, гадно ама се преживява. Само че получих алергична реакция към тях - първоначално лек сърбеж и зачервяване, което мога да игнорирам. Обаче вчера стана много зле сърбежа, а като си лягах си усещах гърлото подуто все едно ако се подуе още и няма да мога да дишам. Изкарах си акъла, уплаших и мъжа си, и двамата не спахме много. Сега съм по-добре относно това, ама ме боли главата, сигурно от емоциите... На друго, подобно, по-скъпо лекарство съм и се моля и към него да не развия такава реакция, че няма друго, с което да го заменя Sad
Виж целия пост
# 224
и аз съм така и получавам и кръвоизлив на мястото на инжекцията
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия