Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тапи за уши с филтър?

  • 576
  • 2
Здравейте, скъпи мами!

От известно време имам проблем с ушите и една от възможните причини е звукова травма (посещавам различни тренировки със силна музика)
Не ми се иска тотално да спирам тренировките си, заради този проблем и съм в търсене на решение. Разрових се из сайтовете за здраве на слуха и намерих следните тапи за уши с различни филтри:
http://www.dynamed.bg/hearing-protection-bg

Има такива за музика, концерти, за мотористи, при летене със самолет. Та, въпросът ми е - някой ползвал ли ги е, има ли някакви отзиви?
Пише, че не блокират целия шум, т.е. не оставаш глух за всичко около теб. Ако действително е така, успяват ли да филтрират музика, без да я изолират тотално?

Благодаря! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 1
За тези конкретно не мога да дам отзив,но миналата година ползвахме едни от аптеката силиконови,но без филтъра отпред и намаляват шума/бяхме на Формула 1,а там от двигателите на болидите е....../Но не е ли по-добре да се консултираш с лекар преди да закупиш каквото и да било.
Виж целия пост
# 2
Записала съм си консултации с два слухови центъра вече, но подозирам, че всеки от тях ще си препоръча неговите модели. Най-малкото ще го играят sales и ще ми ги продадат, независимо дали в действителност ми трябват или не.

По-скоро искам да знам дали подобно нещо има ефект и изолира само част от шума. Ако изолира напълно, то тогава няма смисъл - няма да чувам музиката на тренировките и по-скоро ще е допълнително напрежение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия