Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Право,мениджмънт или бизнес?

  • 1 277
  • 5
Здравейте,12 клас съм и започнах да се колебая много за правото.Исках да запиша в СУ,но все повече хора ме разубеждават и ми казват,че няма смисъл да си блъскам главата,като нямам адвокати в семейството.Заради това започнах да избирам други специалности..според вас има ли перспектива в правото в БГ или да избирам между мениджмънт и бизнес?
Виж целия пост
# 1
Учи каквото ти е интересно. Мениджмънт и бизнес често са измислени специалности - зависи къде. Ако е нещо индустриално, финанси или стопанско управление -да. Но ако е някакъв "мениджмънт на нещо си", "бизнес управление" (все едно с излизане от университета ще те сложат мениджър), с такива блика отвсякъде.

Имам много познати юристи - доста от тях са първо поколение, успели са сами. Имам и такива, които нямаха достатъчно воля и желание и си останаха - кой пише справочна литература, кой юрист в някоя община. Това за наследственост съм го слушала от приятелка, чиито съпруг е адвокат и насочват дъщеря си да учи същото, за да му наследи кантората. Да, но баща й първо поколение се справя доста добре. Все пак тук не сме Холандия или Великобритания с родословно дърво адвокати от 18 век насам.

Освен това - право се учи пет години. Мениджмънт и бизнес могат да се учат като магистратури. Безработни с бизнес дипломи познавам (или не си работят по специалността), безработни юристи - не. Дори да не са топ адвокати.
Виж целия пост
# 2
Много благодаря,аз не желая да ставам адвокат,друга част от правото ме влече,наистина много ме разубеждават.За другите две специалности нищо не ми беше понятно,благодара ви за споделеното мнение!
Виж целия пост
# 3
Ще се радвам на още мнения Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Бизнес не се прави с диплома. Това е много грешна представа. Трябва да имаш усет за бизнеса. Същото е като отидеш в магазина и да можеш да излъжеш човека да си го купи, дори и да търси нещо различно. Там трябва усет и умения. Една диплома няма да те направи бизнесмен. За мениджмънта е същото - за да управляваш хора трябва да знаеш как.
Правото е тежка специалност, но поне си заслужава.
Виж целия пост
# 5
Благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия