Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раничка във влагалището

  • 2 054
  • 8
Здравейте.

Наскоро ми откриха раничка във влагалището. Казаха ми, че единствения вариант е да бъде изгорена ... Та първият ми въпрос е това много ли боли ? И каква е всъщност тази процедура ?
Казаха ми също, че ако раната стигне до шийката на матката, това можело да предизвик рак на шийката на матката ...
Вие какво мислите ?
Виж целия пост
# 1
Аз също имам раничка. Първо като отидеш на гинеколог той задължително трябва да ти пусне цитонамазка за да се разбере каква е или по точно коя група е( дали е безобидна или е стадиий за рак) Има 2 вариянта единият е чрез горене , знам от приятелки че не боляло, но и не е препорачително да се гори ако не си раждала. Другият вариян е с медикаменти(мазила) но по думите на моя гимеколог това било много по скъпо и не толкова ефикасно, защото имало много голям шанс да се появи пак. Също така знам че ако ще се гори е добре да е към есеннта че да е по хладно. Аз миналата година мислех да я горя макар че не бях раждала, но забременях и така остана на заден план.
Надявам се да съм ти била полезна
Виж целия пост
# 2
   Преди години имах раничка на шийката на матката. Правиха ми биопсия на шийката на матката. Бях много уплашена, че може да се окаже рак. От тази раничка на шийката на матката имах възпаление. Гинекологът беше предписал медикаменти за това възпаление. Като се излекува това възпаление, ми я изгоря. Три пъти ходих да ми я гори. Малко ме болеше. Неприятно ми беше. И сега се страхувам да не се появи пак раничка на шийката на матката и затова се опитвам да ходя всяка година на гинеколог и да не пропускам Цитонамазка.

   Желая Ви успех. Колкото по навреме се изгори тази раничка, толкова по-добре.
Виж целия пост
# 3
А имали ли сте кървене извън месечния цикъл преди да бъде изгорена самата рана ? Наистина съм доста изплашена , защото аз съм едва на 19 и не съм очаквала да имам такива проблеми ...,макар че възрастта не е от значение Cry
Виж целия пост
# 4
Имах раничка, гориха ми я, но после се оказа, че си е там. Мен лично ме болеше по време на процедурата на горене, и жалкото е, че съм го преживяла напразно. След раждането, покрай другите разкъсвания изглежда, че лекарят я заши, понеже никога повече не се чу за това нещо... Не съм имала никакво кървене. Ерозио на маточната шийка беше самата диагноза.
На твое място бих отишла на лекар и бих му се доверила, пък каквото ще да става.
Виж целия пост
# 5
Мен не ме боля , а моята си беше голяма. Всичко свърши за 2-3минутки. Общо взето помня само миризмата на изгоряло, а и пих аулин половин час преди процедурата. Вече почти 2години след горенето няма и следа от нея. Това е най-сигурният начин за премахването и!
Виж целия пост
# 6
   Горе-долу бях на вашата възраст - 19 години, когато имах раничка на шийката на матката. Не помня да съм кървяла преди месечния цикъл. Помня, че имах болка по време на сексуален акт.

   Не се тревожете. Всичко ще мине добре. (hug)
Виж целия пост
# 7
И аз на вашите години имах раничка, не бях раждала, изгориха ми я. Всичко мина за окало 2 мин. и аз си спомням ароматът на изгоряло, а болката я оприличих на по болезнен цикъл. Не съм имала кървене преди цикъла и след 4 години родих без плоблеми. Всяка година ходя на профилактичен преглед и цитонамаска задължително. Вече се минаха 10г. и да чукам на дърво съм нямала подобен проблем. Послушайте гинекологът си и му се доверете. Всичкофще бъде наред 🤗
Виж целия пост
# 8
Много благодаря на всички за отзивите и съветите, бяха много полезни за мен.
Понеже не мога да споделя това с майка си и реших, че тук бих получила доста адекватни съвети както и стана.
Благодаря още веднъж. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия