Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осми клас - 1

  • 44 140
  • 780
# 105
ТМ, ще си набавяте математика, викаш...
Моето още се диви на този бъдещ 8ми клас, с 18 часа английски и само 4 часа математика. От сега е решил, че поне до нова година ще му е леко. Иначе, има желание за школа по Мат, но ще видим дали ще има допълнителни дейности към училището.
Родителска няма да имаме, учебници не знаем кога ще се купуват  Joy, та с вас си сверявам часовника.
Виж целия пост
# 106
Аз съм на диета, но след паралелна родителска в СМГ си сипАх едно бЕло. Мъж ми е на српска дюлева ракия. Sunglasses
За протокола: в класа на едната 12 момчета и 13 момичета. (явно са били 13:13, но едно дете е заминало в чужбина). В класа на другата 15 момчета и 12 момичета. За СМГ иде реч, дето няма квоти.
Виж целия пост
# 107
2 АЕГ също имаше среща. Класовете са набъбнали до 30, както се очакваше Simple Smile.
По математика и по БЕЛ сме попаднали на добри учители, за другите няма отзиви ( в темата на 2 АЕГ няма голяма активност, добре че sanaka подава инфо, за  което й благодаря). Има няколко току-що завършили учители - те ще се харесат на децата, стига да не са прекалено амбициозни да се докажат по своя си предмет.
Хайде - да е успешна година за всички!
Виж целия пост
# 108
И в 1 АЕГ мина родителската среща вчера. Класовете са по 28 ученика. Останах с много добри впечатления от класния и учителката по БЕЛ. По математика ще го преценяваме в движение  😏. Усетих духа на училището и ми хареса... С две думи прииска ми се да съм на прага на осми клас и сега да постъпвам в гимназия. Златни години 😊
Виж целия пост
# 109
Аз съм доволна от всичко, което видях и чух. Девойката ще бъде в клас с най-добрата си приятелка + силния състезател от стария клас. Хареса ми стаята, предимно в една  стая щели да учат. Хареса ми изложението на класния ръководител. Инициативността на родителите също ми хареса. Много се надявам бързо да  се преодолее разликата между стари и нови (50:50 били). Все пак това са интелигентни деца в общ колектив.

Имаме имената на учителите, учебниците са уточнени, графикът на учебното време - също.
За протокола момичетата са 11, момчетата 17.
Виж целия пост
# 110
.... има желание за школа по Мат, но ще видим дали ще има допълнителни дейности към училището.
В Деня на отворените врати в НПМГ разбрах, че имат достатъчно извънкласни занимания, съобразени с учебните часове.
Слънчева, докарали сте програмата почти като в езиковите гимназии и паралелки. Wink Simple Smile
Виж целия пост
# 111
Слънчева, докарали сте програмата почти като в езиковите гимназии и паралелки. Wink Simple Smile
МОН са я докарали. Grinning В осми клас в паралелките с ИИЧЕ има незначителни разлики. Една информатика повече за профил математически или СХТ и нещо от ФУЧ.
Виж целия пост
# 112
Аз нямам представа кой ще преподава по математика на паралелката на детето. Опитах се да се ориенирам по преподавателите, които са извели 12те класове. Ако съм си направила верните изводи, няма да е госпожата, която се опита да зариби детето с 4то класиране. Joy Някакъв господин, чието име излиза и като асистент във ФМИ. Младок ми се стори... По БЕЛ пак господин, за който се връщах в стари теми да чета. Абе, до 17ти ще съм по-подготвена и от новия директор. JoyJoyJoy
Виж целия пост
# 113
Нашата РС ще е чак през ноември, но не мога да не подчертая колко ми хареса как сайта на училището се обновяваше през последните дни и най-важните неща бяха качени. Впечатлена съм и че в списъците с учениците бройката съвпада с обявения план прием и няма парашутисти.

Иначе точно днес си говорих с бъдещия гимназист, че математиката ще спадне до 3 ч седмично и в първия момент реши, че аз нещо съм се объркала (от 5 до 7 клас имаше по 9ч седмично). Надявам се първоначалните познания по комбинаторика от състезателната математика да му помогнат и да смекчат прехода към материята в 8 клас. По принцип той се е настроил за една спокойна, лежерна и в същото време успешна нова учебна година (иска си стипендията), та дано очакванията му се оправдаят.
Виж целия пост
# 114
Нашата рс ще е следващата седмица. Иначе имаме вече качени учебници на сайта. Знаем си и класната. Остава децата да се запознаят и на живо. Но в групата вече тече разпределение кой с кого ще седи. Grinning
Днес обаче леко ми поохладиха настроението с малкия. Класът им се очертава момчешки, ще си имат само три момиченца. Не това обаче ме притесни, ами изборът на класен - госпожата по ФВС. И това в 5 клас на клас с профил мат/ит. Доста странно решение. Та ми стана леко притеснено.
Виж целия пост
# 115
Мина и нашата РС.Имаме класен- г- на по физическо.По испански също е г- н.По другите предмети не дойдоха.Момичешки клас сме.Само 4 момчета сме.Предстои организация за учебниците по испански.Излязла е заповед, че учителите няма да събират никакви пари.При каката така събрахме и стана лесно.Някой с опит с класен- бонбони ли е по- удачно за откриването?
Виж целия пост
# 116
Lulu, не се притеснявай! Класният има функции, които струва ми се, един господин по ФВС може чудесно да изпълнява. Ако ще те успокои, и ние с Yana и TM имахме класна по ДБТ, но всичко беше наред!
В НПМГ класния май ще ни е господин по ФВС, освен това....Joy
Виж целия пост
# 117
Слънчева, аз се притеснявам, защото тази учителка вече им беше преподавала една година и доста деца се оплакваха. Моят не, но много други. А и не ги поглеждаше изобщо. Оставяла ги на самотек в салона и си отивала в нейната стаичка. Имаше и 1-2 инцидента точно в нейни часове. В общи линии жената си чака просто пенсията. Ох, дано не се окажа права.
Виж целия пост
# 118
Lulu,
подкрепям за мнението Слънчева.
Наборът беше определен с класен по ФВС, но разбиха единия клас и класен му стана "учител" по АЕ. На милата нито и се занимаваше да е учител, класен пък съвсем.... къса клечка.
Съжалявам, че не остана г-жата по ФВС, тя бе една от малкото, която освен, че ги държеше строго бе и намерила общ език с тях.
Това което си писала (последния пост) обаче е оритеснително.(писали сме заедно)

А "общата" ни класна с Яна, ТМ и Слънчева, каза, че вече няколко поредни пъти тя взима математическата паралелка.


Момчешките класове не ме притесняват, девойката беше в такъв сега, пак е така, като се оказа, че техният клас е с най-много момичета. Joy... В старото училище тя играеше футбол повече от батко си Joy

Много ми е любопитно как са децата в класовете като бройка спряно план приема.
Вчера разбрах, че 5класниците в СМГ от 26 са станали 30, предполагам не е само в една паралелка, което си е още един клас.
Виж целия пост
# 119
При нас, учудващо Mr. Green, засега са само 28 ученика в клас. За другите класове - не знам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия