Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Липом ?

  • 1 598
  • 17
Здравейте, искам да попитам предполагам много хора са се сблъсквали с този проблем. Снощи докато тренирах и и усетих нещо странно на гърба си от лявата страна върху лявата лопатка по скоро, пипах пипах и се оказа топче и то топче с размера на монета от 10ст. което е твърдо и и подкожно и се движи не особено много. Тази година имах доста проблеми именно с лявото си рамо и не един път го усуквах и защипвах нерви (по време на тренировки или на сън) като се налагаше да ходя на остеопат да го намества, дори седмица преди да напипам това топче пак се наложи да ходя като си мислех че топчето е последствие от травмите. Днес ходих на хирург и му обясних всичко и за наместването на рамото и за топчето което напипах и ми каза Липом, но нито го гледа на ехограф нито нищо само на палпация. Каза ми травмата на рамото ти се дължи на проблеми най вероятно на ставната капсула, но топчето няма нищо общо с това и е просто мастна тъкан. Попитах хирурга дали траябва да се отстрани а тои се засмя и ме отпрати, не било нужно! Аз също нямам голямо желание да ме режат макар че са ми правили доста интервенции и именно затова не ми се занимава отново. Та въпроса ми е това топче как тъй пък не съм го напипвал докато е станало с такъв внушителен размер може би защото външно грам не си личи, но предполагам би трябвало да е на повече от година и дали е липом че някак си не искам да се филмирам с глупости. Още по лошото е че вчера аз го пипах и лекаря го пипа и днес ме доста ме наболява мястото. Има ли тук хора които са успели да ги махнат неоперативно по някакъв начин, четох доста рецепти в нета като Мед и Брашно и т.н. ама сякаш ми се струват несериозни, или в крайна сметка пак ще трябва да ме резнат, нека които има опит или се е сблъсквал да сподели. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Стига да е липом...и стига да не нараства..Днес на дъщерята ми на обикновен рентген са видели липом над ключицата...Не знам, как да го диагностицираме по-точно и с какво. Ще следя темата ти.
Виж целия пост
# 2
Ами незнам така ми каза на мен хирурга,  но само от палпиране. На другото рамо нямам нищо такова и не се личи при мен просто го напипах. А при дъщеря ви видимо ли е?  Не ми се ще да ми правят рентген само заради това с ултразвук(ехограф) неможе ли да се уточни?  А вие ще го оперирате ли?
Виж целия пост
# 3
Трябва да нправиш и втора консултация с хирург и ако потвърди диагнозата и те посъветва да го наблюдаваш и ако не расте да не го закачаш така и направи.

Ако диагнозата и съвета е различен - търси още специалисти и ако трябва по-сериозно изследване.
Виж целия пост
# 4
Предполагам че и друг хирург ще постави диагнозата Липом, тъй като освен ехография незнам как ще се уточни друго. Лошото е че съм от малък град и хирурзите са няколко а скоро нямам път извън града. В понеделник мога да отида на ехография но тя е при лекар вътрешни болести. Съмнява ме дали не е нещо от травмата като плексит или нещо подобно но пък на другото рамо нямам подобно нещо.  Просто тук няма към кого да се а обърна реално. А в крайна сметка ако е Липом само изрязване ли е лечение.  Между другото баща ми има Липом на гърба но неговия е виден и подкожен т.е. ясно изразен а моят не се вижда само с напипване се усеща.
Виж целия пост
# 5
На моя мъж миналия медец му махнаха оперативно такъв липом.Той го има от 5 години,ако не се зачервява,не боли и не събира гной няма нужда от операция.
Виж целия пост
# 6
Не ми е проблем да ми го отстранят, но самите лекари не искат. Може би ако не го бях напипал нямаше и да знам но сега като знам се дразня. А няма ли друг начин освен оперативен? То човек да не знае какво да прави вече едните ме отпращат а другите за пари са готови да ме проснат на масата независимо какво е.
Виж целия пост
# 7
Аз лично незнам по какъв начин освен оперативно може да се махне.Имам позната имащше отзад на плешката и ми е казвала,че ту се появява,ту изчезва.
Виж целия пост
# 8
Има начини с разни компреси и т.н., няма гаранция де но хирурзите не ги признават. Лично моето още се съмнявам дали е липом вчера го побъзиках и цял ден ме боля не само липома ако е изобщо липом ами и цялата плешка и рамо. Почвам да се съмнявам че е някакво образувание от травмата на рамото ми защото ми възпали мускулите вчера след като го пипах и се наложи да се мажа с Фастум гел! Днес е по спокойно. В понеделник ще отида на втори преглед.
Виж целия пост
# 9
Имам такова на лявата китка, до кокалчето. Наболва ме само при натоварване. Хирург ми каза, че може да се махне оперативно, но за сега не съм се решила. За други методи не съм чувала.
Виж целия пост
# 10
Много хора имат липоми и най-често не се налага да се предприема нищо за тях. И аз имам (на гърдата), мъжът ми има на крака. Ходих на хирург и то не един, ходих и на ехограф, мамограф (рентген). Проследяват се общо взето.
Виж целия пост
# 11
Маха се само оперативно, но единствено ако нараства и започва да притиска важни тъкани, артерии и. н. т., иначе е безобидно. Аз имам от сигурно 10 години, но не расте и не ми прави проблеми, даже почти не се сещам за него. Няма нищо плашещо дори да решиш да го премахнеш сам, съвсем стандартна процедура е.
Виж целия пост
# 12
Значи, ако липома не ти създава дискомфорти и не нараства, не е нужно операция, можеш да го следиш. Но ако ти пречи, създава дискомфорт или нарасне значително, ще е нужно да се оперира.
Според мен на този етап не бързай с операция!
Поздрави!
Виж целия пост
# 13
Значи, ако липома не ти създава дискомфорти и не нараства, не е нужно операция, можеш да го следиш. Но ако ти пречи, създава дискомфорт или нарасне значително, ще е нужно да се оперира.
Според мен на този етап не бързай с операция!
Поздрави!
Задължително ли е липомът трябва да е мек! Има ли липоми с твърда консистенция, твърди на опипване?
Виж целия пост
# 14
Аз съм оперирана от липоми и на двете ръце от горната страна на китките. Като се замисля, тъй като съм имала много травми докато тренирах, може и от това да са се получили. Тъй като работата ми е свързана с писане, тези липоми ми пречеха при сгъване на китката и затова ги отстраних оперативно. Операциите бяха по различно време и в различни болници. Самата операция е с местна упойка и поради това бях пряк очевидец на случващото се. Едната ми операция премина успешно и белегът е почти незабележим, но при другата имаше усложнение, тъй като липомът беше и между сухожилия. Следоперативния период на тази ръка не ми се припомня, тъй като се беше подула много, явно беше инфектирана, но и това отмина. След това на тази ръка отново ми се появи липом, явно не е бил изчистен достатъчно. То всъщност е едно топче, което е пълно с нещо като замръзнала пача /желе някакво/. При втората операция го срязаха и затова видях точно какво има вътре. В крайна сметка след като ми се появи отново и след операцията, моят мъж един ден, хващайки ме за ръката, го спука и то се разнесе. Повече не ми се е появявало. Това става преди повече от 20 години.

Ако липомът е на място, на което не пречи, не бих го оперирала.
 emma1, и двата  ми липома бяха по-скоро към твърди, но при лек натиск се движеха наляво, надясно. То е много интересно, защото докато се образуват в капсула много боли, а после само ми пречеха при определени движения.

 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия