Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рефлукс или колики

  • 986
  • 4
Здравейте,

Бебето ми е на 18 дни.  Храня го от шише (с изцедена кърма и дохранвам с Хип1) от прибирането ни от болницата,  т. е.  виждам и следя по колко мл изпива на ядене.  Сега предлагам по 110 мл,  той се роди едър -4040гр и ми обясниха,  че би трябвало да хапва повече.
В началото действително си изпиваше всичко, когато бяха по-малко милилитрите,  но от около седмица се започна едно нежелание докато пие (сменихме различни все анти колики шишета за негово удобство),  с 30мл се засища и след това се започва едно подканване от моя страна,  за да може да се нахрани.  

Докато суче,  а и през останалото време издава едни гъгнещи звуци,  сякаш секрети му се стичат отзад в гърлото.  След хранене гледам да го уригна,  но не всеки път успявам.

Слагам го в леглото,  две минутки е заспал и се започва едно пъшкане,  напъване,  хълцане почти след всяко хранене и започва да връща по мъничко мляко.  Понякига чувам пръцкане,  понякога не.

Чудя се дали връща храна от самото напъване,  а се напъва заради колики или си се гърчи,  защото му се повръща.

Това с връщането на храна се случва почти всеки път. Храним се на три часа,  ако сам не си направи по-голяма пауза.

През деня почти не спи,  заради това напъване,  пъшкане и свиване. Късмет е,  ако поспи малко между някои от паузите.  След 12 вечерта е по-спокоен  или крайно изморен и спи на по 3-4 часа.

На първа консултация с педиатъра сме след две седмици и исках да чуя мнения и тук. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Вероятно поглъща повече въздух при хранене. Аз като чуя пъшкане и напъване от леглото вдигам да се оригне пак и има ефект.
Виж целия пост
# 2
Задължително трябва да се оригва бебето - по време на хранене и след хранене, колкото и време да отнема това. Докато яде - изчаквай да отмине коликата и пак предлагай шише. Търпение.

Не друсай бебето, докато яде. Не го дръж по гръб, докато яде - главичката, а и тялото е добре да е на ляво, при рефлукс и колики, но поне главичката - слагаш го на коленете си, придържаш с лявата ръка вратлето, главата на ляво /негово ляво/ и с дясната храниш.

30 мл е нищо за такова голямо бебе. Имай предвид, че те не различават колика и глад - реакцията е една и съща, а бебето със сигурност е гладно след такова ядене. След това не може и да се наспи, нито да се наяде след това качествено и се получава омагьосан кръг.
Виж целия пост
# 3
Салси,  това за лявата страна не го знаех,  задължително ще го пробвам.
Виж целия пост
# 4
Поставиха ни диагноза непоносимост към лактоза и ни изписаха Колийф капки.  Рефлуксът бил незначителен и не бил основният проблем. Дано да имат ефект тия капки и да не се задълбочи това състояние.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия