Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кафеникаво- черно течение около дните за М. Защо?

  • 491
  • 1
Привет, дами! Simple Smile
Изчетох десетки форуми, постове и коментари по темата, но някак нито един не се доближава достатъчно до моя случай. Още в началото ще кажа, че следя цикъла си по календар и менструацията ми е редовна, без някакви по-специални оплаквания. Случвало се е да ми дойде ден по- рано или по- късно, което си е в реда на нещата. Обикновено трае 6 дни, като първият е с леко ръждив цвят придружен с нормалната болка ниско долу, следващите дни болка няма, а цветът става червен, 3-4ти ден са по-обилни и 6-ти ден отново ръждиво-кафяв цвят - нищо притеснително.
Този месец ми дойде с един ден закъснение, но вместо червеникав цвят, продължава кафеникаво( даже черно) течение вече 4-ти ден (вчера присъстваха и съвсем леки болки ниско долу преди да си легна). Не мога да се нарека притеснена, а изненадана - определено... не ми се е случвало до сега. Пушач съм от години, храня се нормално, наспивам се, не ми се гади/вие свят и нямам припадъци.
Преди 2 години, същия месец, разбрах че съм бременна, защото не ми дойде. Нямах никакви оплаквания или симптоми, но си направих тест още на 3ия ден от закъснението и се оказа положителен с 2-ра бледа черта, тъй като беше доста рано. В края на краищата реших да направя аборт и не съжалявам. Не му беше времето, за жалост.
Уместно ли е да изчакам до следващата М? Някъде четох, че може да се дължи на хормонален дисбаланс. При всички положения ще се консултирам със специалист, но ще ми бъде интересно да чета случки и коментари от вас! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Ами направи един тест, за всеки случай, защото знае ли човек ... ако има бременност и такова течение, може да е извънматочна, не е за подценяване.
При много тънка лигавица /след аборт/ съм имала такова, това не е опасно, ако не стане норма. Но направи един тест и независимо от резултата, посети лекар, не чакай следващата менструация. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия