Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инвитро КИРМ гр. Плевен

  • 11 478
  • 165
# 150
на мен ми предстой стимулация и инвитро процедура при др. Бързашки но за съжаление ми казаха че това може да се случи най-рано след априлските празници 
немога да си го обясня малко заповедта ми от ЦАР излезна за по малко от месец а самата процедъра мога да започна след 3 и половина
казаха ми и че най вероятно ще бъда на дълаг протокол , но незнам какво значи това
може ли някои да ми обясни какво е това
благодаря предварително
Дълъг протокол означава, че самата процедура стартира с инжекция на 21-ви ден от цикъла. Чака се следващ, изследва се нивото на естрогена на 2-3 ден от цикъла и ако стойностите са добри, стартира същинската процедура.
Тя трае около 2 седмици. По време на нея се правят кръвни изследвания през 1-2  дни и се проследява отговора на яйчниците чрез ехограф. Приемат се много лекарства, инжекции. Ще ти бъде обяснено подробнж това, което е важно за теб.
Успех!
Благодаря ти Blush
Виж целия пост
# 151
Има ли недоволни от д-р Гинчева?
Виж целия пост
# 152
Момичета здравейте, моля за помощ и информация. Търся втори лекар за проследяване на бременност, тъй като съм с три аборта ще ми трябва човек, който разбира от по специфични изследвания, в хода от развитието  на плода, тромбофилии, терапии и т.н.
Надеждата ми беше в доктор Сигридов, но той в момента е преустановил прегледите.
Към кой в Плевен да се насоча?

Аз също съм с тромбофилия, установена от Сигридов, но съдбата ме срещна с д-р Бодурска и съм изключително впечатлена от нея като професионалист и човек. Препоръчвам я с две ръце и съм й безкрайно благодарна. Първата ми среща с нея беше в 18г.с. и това беше първият път, когато излязох от лекарски кабинет спокойна, въпреки че имам загуба в шести месец. Сега съм в 32 г.с. и съм изключително обнадеждена, че този път ще имам живо и здраво бебе.

Здравейте,

Аз също бях насочена към нея от доц. Конова, а попринцип се бях ориентирала към доц. Иванов, поне по това, което бях прочела в сайта им ми се стори доста компетентен на тема "тромбофилия". В момента не съм бременна, но скоро вероятно ще започнем опити. Накратко моята история - Миналата година, на 30 април, родих в 35 г.с. мъртво момченцето си. Уж безпроблемна бременност, следена при д-р Николай Славов, Авис Медика. Бебето изоставаше от самото начало на бременността, като бях убеждавана, че няма проблем, просто вероятно съм имала по-късна овулация. На последният преглед, 20 дни преди да почине, беше под средните размери за г.с. И двамата с мъжа ми питахме дали е проблем и отново бяхме убеждавани, че всичко е наред, просто ще се роди или след термин, или с по-малко тегло и размери. Е, да, ама не се случи така. Освен всичко като спрях да го усещам и отидох, 40 минути, друг лекар и акушерката, които бяха дежурни, не можеха да разберат дали е жив или не и накрая бях изпратена във Втора база, защото цитирам "Не съм сигурен, май има нек'ав пулс, ама е слаб, което означава, че се мъчи в теб. Иди във Втора база, защото тук и да го извадим - ще умре, защото нямаме реанимация. Ако и там ти кажат, че е мъртво, ела утре в 8:00 и ще го извадим." За сведение - часът беше около 18:00. Трябваше да си отида вкъщи, според тях, с мъртвото си бебе в себе си, да се наспя и на другия ден в 8 да отида да го "извадят", все едно е някакъв зъб... Та, родих естествено, без други услужнения, 25 часа след като започнаха да ми предизвикват раждането, във Втора база. (Много съм доволна от всичко и всички там.) Коментар от този, който ми следи бременността нямам. Нито ми се е обадил, нито аз на него, защото бях прекалено афектирана от всичко и не желаех да търся каквото и да е от него, освен справедливост, която потърсих по съдебен път. Изчаках аутопсия и започнах лутането и търсенето на причината. Оказа се, че имам тромбофилия - 6 нискорискови мутации, положителни Антифосфолипидни антитела, които според доц. Конова са рядкост, НК клетки и сигурно има още нещо, което пропускам. Имам консултация с доц. Русев, проф. Паскалева, а вчера се консултирах и с доц. Конова. Имам назначена терпия преди и повреме на бременност. Посъветвана бях от доц. Конова да ходя поне веднъж месечно при техен гинеколог и сега не знам при кого, защото никой от гинеколозите не познавам, освен Бързашки, който през бременността ми също веднъж ме е преглеждал и не желая да ходя при него.
Какво ще ме посъветвате?
Виж целия пост
# 153
Бих ти препоръчала доц.Иванов или д-р Гинчева.На мен Бързашки ми изгуби 5 год в процедури,операции,изследвания и въобще омагьосан кръг.При Иванов ходих на ЦС и преглед,от които останах доволна.
Виж целия пост
# 154
Здравейте момичета. Някой, ако е правил ли е инсеминация скоро, колко струва ковид теста, който изискват? Забравих да питам сестрата, а видях на сайта, че има различни.
Виж целия пост
# 155
Здравейте момичета. Някой, ако е правил ли е инсеминация скоро, колко струва ковид теста, който изискват? Забравих да питам сестрата, а видях на сайта, че има различни.

Здравей, не съм правила още, но докторката ми каза, че е 35лв. Изглежда е някакъв бърз тест.
Виж целия пост
# 156
Здравейте ! Със съпругът ми опитваме да имаме бебе от 2017 година и не се получава . Живеем в чужбина и до сега не сме се насочили към ivf само защото имахме планове да се прибираме за постоянно в бг ,обаче плановете ни се отложиха с още една година а аз съм силно притеснена , че времето минава и ние не предприемаме никакви по-сериозни стъпки , освен иначе задължителните редовни прегледи . За това съм решена твърдо тази година по време на лятната ни отпуска която ще бъде месец и половина да отида в КИРМ -Плевен . Може ли да ми помогнете малко с инфо ? Имам толкова много въпроси и смятам, че тук ще получа най - точните отговори , за което благодаря предварително Simple Smile Та така... кои са най-първите изследвания , които трябва да направим ? Смятам още с кажането в София на следващия ден да отидем в лаборатория . Какво да изсиквам освен разширена спермограма и антмплеров хормон за мен ? За колко време стават тези изследвания за да знам за кога да си запазя час при доц Конова и Татяна Бодурска - Петкова ? Знам , че трябва да се минат много много изследвания , хубавото при мен е , че имам редовен цикъл и той е къс , така че предполагам че по време ма отпуската ми ще хвана 2 или 3 цикъла през които може нешо да св прави ... мога ли да св надявам за този кратък период да се случи нещо, като смятам да пътувам колкото е необходимо в Плевен и да плащаме всичко което е необходимо , а ако евентуално ме стане другата година като се приберем да се запишем по фонда вече Simple Smile извинете ме за дългия пост и благодаря , че ме изчетохте ! Успех на всички по пътя към щастието ❤
Виж целия пост
# 157
Звъннете в клиниката най-напред да си запишете час. Обиквовено те се дават за месец напред. В края на юли приключват, та няма много време. Необходимите изследвания се назначават, след оценка на състоянието на конкретната двойка. За жената изследване на полови хормони на 2-4, най-добре 3 ден от цикъла, ехографски преглед. За мъжа спермограма. Въз основа на тях се назначават и още допълнителни. Изследванията са готови обикновено в рамките на 3-4 дни, някои дори на следващия. Но най-важното побързайте да запазите час. Успех!
Виж целия пост
# 158
Как така в края на юли приключват ?
Виж целия пост
# 159
Как така в края на юли приключват ?
Август месец излизат отпуска ,всяка година е така,за 2 -3 седмици.
Виж целия пост
# 160
Предварително може да си направиш единствено хормоните на 2-4 ден от цикъла, за да не чакаш после докато ти дойде. Това са LH, FSH, Prolactin, Estradiol, Testosteron. Другите изследвания ще ти ги назначи лекарката. Спермограмата се прави при тях, но има и други изследвания за мъжа, така че пак след прегледа ще ги направите. Поне при нас за партньора ми ни казаха - консултация с д-р Рилчева и тя определи необходимите изследвания.
Виж целия пост
# 161
И Инхибив и Антимюлеров трябва да се пуснат на 2-4 ден. Все пак нека лекар прецени. Да си съобрази датата на прегледа да е преди цикъла, за да може да ги направи.
Виж целия пост
# 162
На 27.05.2020 бях в администрацията за втори опит и попитах дали ще почива клиниката през август, отговориха ми, че няма да затварят, просто на ротационен принцип ще почиват лекарите.
Успех на всички!
Виж целия пост
# 163
И Инхибив и Антимюлеров трябва да се пуснат на 2-4 ден. Все пак нека лекар прецени. Да си съобрази датата на прегледа да е преди цикъла, за да може да ги направи.
Не знаех . При мен не са назначавани.
Виж целия пост
# 164
Точно затова писах, че зависи от конкретния случай и лекар трябва да прецени какво точно трябва да се изследва, а не някой да си пуска предварително изследвания на база на това, което е изследвано при другите.
Освен това в клиниката искат изследванията да се правят в тяхната лаборатория.
Преглед преди цикъл и като дойде вече се правят нужните изследвания.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия