Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рая или Раяна

  • 3 282
  • 26
Здр.на всички. Всеки момент очаквам втората си дъщеричка и сме се спрели между тези две имена Рая и Раяна,но неможем да се решим кое от двете имена да изберем. Първата ни дъщеря се казва Даная. Споделете кое от двете имена ви харесва повече. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Рая звучи добре. Раяна въобще не ми харесва.
Виж целия пост
# 2
Раяна не.
Виж целия пост
# 3
Раяна дори не съм го чувала, но ми звучи добре за... домашен любимец. За дете - Рая - прекрасно име!
Виж целия пост
# 4
И аз съм за Рая.
Виж целия пост
# 5
Рая и Даная звучи по-добре от Раяна и Даная.
Виж целия пост
# 6
Рая и Даная звучи по-добре от Раяна и Даная.

+ 1.
Аз лично бих се объркала, ако ми представят две деца с имената Раяна и Даная. Веднага ще спретна някакви компилации с буквите а, я и н, а после може и да забравя имената съвсем.
Имаме познати с три деца, на които и трите имена са супер странни. Освен това и трите съдържат в себе си буквите л, и и с в различен ред. Ами сори! Помня само името на първото дете. За другите вече и не питам. Казвам на таткото : Много поздрави на бандата у дома! и приключвам  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Раяна не съм чувала като име. Рая бих избрала.
Виж целия пост
# 8
ох, не знам, каква я таз мода всеки да си измисля име.  Simple Smile Защо не я кръстите Райна? Хубаво българско име, литературно , историческо. Име в, което са въплотени (ако мога така да се изразя)  хиляди човешки съдби на жени, които са го носили.  Вие сигурно търсите някакво уникално име.  
Хванете име с не най-голяма честота на срещане, не и най-ниска.
Аз живея в чужбина и да ви кажа има проблеми с изписванията на българското Я, Ъ, Ч,  и т.н.  
Само докато си пиша поста, забравих вече как се казва първата ви дъщеря Раяна и Даяна ми дойде Simple Smile вместо Раяна и Даная. Иначе да, интересно е, Раяна и Даная, има логика, има някакъв принцип. Явно търсите някаква близост, нещо, което да обединява децата - ми дайте им имена тогава с една вибрация (като число, в нумерологията).
Бебето реагира на името си. Ако сте бременна, тествайте бъдещото си бебе, сериозно говоря. Бебето в утробата ви чува. Името трябва според мен да се измисли на много ранен етап, да кажем след като знаете пола. И се обръщайте към бебето по име.  Бебето ще намери начин да ви подскаже, кое име му е най-полезно за бъдещия живот. Това е нещо, много лично, много интимно. Но ето и ние от форума ще помогнем. Няма нищо случайно.
Виж целия пост
# 9
Защо не я кръстите Райна?

И аз си го помислих, много е хубаво името Райна!
Виж целия пост
# 10
Рая е супер. Раяна не ми звучи добре.
Виж целия пост
# 11
Непременно с Р ли трябва да е името?
Аз като чуя Даная, все за тази картина се сещам. Затова, ако ще се търси име, което да му подхожда, може да е Сузана. Или другата Сузана.
Може и Батсеба, ама май вече ще дойде съвсем изчанчено, дори и за BG-Mamma.
Виж целия пост
# 12
Рая!
Виж целия пост
# 13
И двете имена ми харесват, на Раяна ми седи по добре до Даная.
Виж целия пост
# 14
На мен името Райна не ми харесва. Аз не харесвам старите износени имена - Гана, Драгана, Стоядина. Нито модерните напоследък стари български имена - Рада, Неда, Севда, Дона.

Харесвам имена, които са популярни и звучат добре на много езици - интернационалното звучене. Те не са измислени - Александър, Катерина, Мартина, София - това са само примери, не казвам, че са ми любимите имена.
Рая ми звучи като Рай, а Раяна - като "раЯ" с ударение на Я-то и не ми носи позитивни асоциации.

Наскоро чух за комбинация от имена за близначки Кимора и Амара. Амииииии.... странно решение на родителите. Даная и Раяна ми звучат нещо подобно. Даная е хубаво име. Свикнала съм да го чувам. Идва от митологията. Раяна не знам от къде идва. Може би от певицата Риана?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия