Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подозирам, че имам извънбрачна сестра

  • 13 034
  • 374
Здравейте, ще се опитам да бъда кратка.
Родителите ми се разведени доста отдавна.
Баща ми има втори брак, който също не въври. Има син от него, който на мен ми е полу брат.
Когато станах на 18, баща ми като че ли пощръкля. Започна да ми говори за любовния си живот и да ме запознава с любовниците си, които бяха 2-3 години по-големи от мен.

Някъде през 2007 ме запозна с една млада жена, която беше омъжена и имаше една дъщеря. Двамата не криеха връзката си от мен, даже се целуваха и прегръщаха пред мен. Няколко месеца по-късно тя забременя, но го скри от мен, разбрах го от баща ми. След раждането на второто дете, съпругът на жената мистериозно изчезна от картинката. Когато видях детето за пръв път, то беше на около 2 години. Първата ми мисъл беше, че прилича на мен на тази възраст, а втората - че това дете е на баща ми.
Сега момичето е на около 10 години. Прилича поразително на мен, брат ми и баща ми. Колкото повече расте, толкова приликата става по-голяма.
Баща ми и майката на детето не казват на никой за това.
Чудя се, ако наистина ни е сестра, аз и брат ми нямаме ли право да знаем?

Виж целия пост
# 1
Ужасно впечатление прави "извънбрачна". Че те половината деца са извънбрачни. По-лоши ли са от вас брачните?
Като ти е толкова любопитно просто попитай. Имам, нямам ли сестра? А тя пък като е а десет, значи отлично знае кой е татко и. Така, че варианти бол.
Виж целия пост
# 2
Таткото е вероятно този, за когото жената е била омъжена тогава (така е по закон). Но авторката пита по-скоро дали детето на младата  е заченато от нейния баща? Едно 10г дете не може да ви отговори.
Виж целия пост
# 3
И какво ще промениш ако ти е сестра? В смисъм, истината би ли променила нещо към сегашния момент за вас... попитай баща си, той най-добре знае.
Виж целия пост
# 4
Законово право да знаете - нямате.

Морално право - според мен също не особено.

Детето има право да знае кои са родителите му, от там насетне братя, сестри, братовчеди и т.н. - не са чак толкова важни (стига да не стане като в сапунена опера да тръгнат да правят деца брат и сестра без да знаят, че са такива).

Отговорът на въпроса се крие в причините да го задавате, които за мен не са съвсем ясни - защо е важно за Вас въпросното дете дали е биологична дъщеря на биологичния Ви баща? Ако е просто любопитство - рискувате да разбъркате доста сериозно живота на бая хора единствено за да го начешете. Ако е нещо повече - какво по-точно?

И естествено най-лесният начин е да попитате баща си.
Виж целия пост
# 5
Задай директно въпроса,след като баща ти е достатъчно Мъж,за да те запознава с любовниците си би трябвало да отговори честно и на този въпрос.
Виж целия пост
# 6
Едно 10г дете не може да ви отговори.

Имате ли дете на десет?
Виж целия пост
# 7
Баща ми по-скоро би умрял, отколкото да си признае.

Как така човек да няма право да знае кои са му братя и сестри?

Искам да знам от любопитство, макар че все си мисля, че истината все някога ще излезе наяве.
Виж целия пост
# 8
Странно семейство сте вие.
Ти как се виждаш с нея? Играеш ли си, правите ли нещо заедно?
Виж целия пост
# 9
   Знаете ли, че имах такъв бивш приятел, чийто баща е направил няколко деца на няколко жени, с които е бил. Този бивш познат знаеше за съществуването само на едно дете - неговата сестра. Изобщо той не беше близък със сестра си. Баща му така не го представи на всичките му деца, а дори не знам дали самият баща знае точно бройката на децата си и изобщо дали знае, че има дете от някоя жена. Той ги е оставил сами да отглеждат децата си. Правеше бебе и бягаше от отговорност. 

   За мене такъв човек не е Мъж. Не може да прави деца на всички жени, с които е бил, и после да не се интересува от тях.  Дори не знам дали е човек изобщо. Такъв като него не става дори и за баща.

   Лично мое мнение - имате право да знаете кои са вашите братя и сестри.

   
Виж целия пост
# 10
Странно семейство сте вие.
Ти как се виждаш с нея? Играеш ли си, правите ли нещо заедно?


Приятелка ми е по Фейсбук. Нямам намерение да й казвам за подозренията си.
Няма начин според мен тя да знае истината. Носи фамилията на първия съпруг на майка й, така че законово се предполага, че е негова дъщеря.
Виж целия пост
# 11
Как така човек да няма право да знае кои са му братя и сестри?
Ами така. За мен "право" е нещо, което е гарантирано законово. Как го виждате в случая правото - подавате заявление до някоя институция да направи ДНК тест на детето (защото дори да е биологично дете, е доста вероятно да не е признато от бащата)? Е, нямате подобно право.

Иначе можете да питате, ама хора, които "по-скоро ще умрат отколкото да си признаят" също имат пълното право да не отговорят или да излъжат Simple Smile

Детето след като навърши 14г. възраст има някакви права да се рови (май със съгласието на майката), не ми се чете пак семейният кодекс.

Относно моралното право - какво прави един човек в леглото си е негова работа и на партньора/партньорката/партньорите/партньорките му (законови или не, настоящи, но не и бивши). Не съм срещал някъде да се смята, че трябва да се отчита на децата си с кого е спал, кого забременил и т.н. Ако някоя от любовниците му е направила аборт, тогава имате ли "право" да знаете?

Естествено един достоен мъж би поел отговорност за детето си и би се опитал да бъде някаква част от живота му, при което надали би крил бащинството по принцип, но в случая щом са решили да не обявяват масово, няма логика да дрънкат наляво и надясно.
Виж целия пост
# 12
Щом не е припозната от баща ти, значи не му е наследник, ако това те притеснява.
Виж целия пост
# 13
Не ме притеснява. Подозирам, че той дава достатъчно пари на майката, но и това не ме притеснява.
Виж целия пост
# 14
Значи не е дъщеря на баща ти.
Никой не е толкова глупав, че да припознава чуждо дете. Дори и на хартия този "баща" дължи на детето си много неща- внимание, пари и емоции, които нито един закон не могат да го задължат да даде.


Подозирам темата за пързалка  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия