Топлоизолация – защо е важна?


Темата за изолацията е особено важна, когато гаражът граничи непосредствено с дома или се използва като работилница или помещение за упражняване на хоби.
Двустенните секционни врати предлагат много добра топлоизолация. Освен това имат много спокоен ход благодарение на стабилното платно. Допълнителни пластмасови профили с допълнителни уплътнения минимизират термомоста между стената и касата. Тези профили могат да подобрят изолацията с още 15%.Ако използвате гаража си и като помещение за упражняване на хоби, са препоръчителни двустенните секционни врати с висока степен на топлоизолация.

Задвижвания – какви предимства предлагат?


Задвижванията за гаражни врати вече почти винаги са част от стандартното оборудване на гаражните врати. Автоматично задвижваните гаражни врати предлагат предимството да командвате гаражната врата изключително комфортно директно от автомобила си с помощта на дистанционно управление. С решенията Smart Home вече е възможно също така отваряне чрез смартфон от всяко място. Също така задвижванията предлагат и голяма сигурност срещу взлом, защото разполагат със защита, която не позволява насилствено отваряне на вратата, когато е затворена. Добре е да се следи за защита срещу насилствено отваряне, която да функционира и при прекъсване на електрозахранването.

Входове на гаража – какви пешеходни врати се предлагат?


Когато гаражът не предлага директен достъп до дома, се препоръчва врата, която е вградена в гаражната врата. Така наречените вградени врати са практични, защото с тях не се налага да отваряте цялата гаражна врата, за да вземете например велосипеда. За да се минимизира риска от спъване, вградената врата трябва да е с нисък праг. При големи гаражи е възможно също да се монтира странична врата на гаража, която да е изобщо без праг.