Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЗИ за придобиване на степен за професионална квалификация

  • 2 210
  • 4
Здравейте! В 11 клас съм в професионална гимназия и догодина се предполага да държа ДЗИ за придобиване на степен за професионална квалификация. Въпросът ми е дали този ДЗИ е задължителен, защото ми казаха, че ако реша мога да не го държа и съответно няма да получа диплома за професията, а само за завършено средно образование. Вярно ли е това? Как точно стоят нещата? Благодаря Ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Разбира се, че можеш да не го държиш. Дават ти дипломата за средно образование и това е. По-добре се пробвай според мен, но ако решението ти е окончотелно, после можеш да се явиш на поправка дори и след няколко години. Hug
Виж целия пост
# 2
Имаше някакви идеи изпита за професия (ДКИ - държавен квалификационен изпит, не ДЗИ) да се признава като втора матура. До сега това беше по избор на ученика, но като цяло беше рисково, защото втората матура е необходима за дипломата за средно. Не е ясно тази учебна година дали няма да го въведат като задължително. Уж да спестяли един изпит на учениците от ПГ.
Виж целия пост
# 3
В момента уча задочно за средното си образование и допълнително  ще положа изпит и за професионална квалификация за професията лаборант. Според мен ще е много по-добре да имате и професионална квалификация. Не се плашете чак толкова! Правете тестове онлайн за да свикнете още от сега..
Виж целия пост
# 4

Употребила си много време и усилия за да изучаваш специалните предмети... и ако накрая, заради един само изпит, не вземеш диплом, един ден сама ще се запиташ... "е тогава оти ручаахме жабетата?"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия