За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 697
  • 758
# 165
Ако махнеш кожата,тези късчета Хепи са също много вкусни
https://pep-4o.blogspot.com/2016/04/blog-post.html?m=1

Те за без кожа. Но линка не ми се зарежда за късчета Sad Може ли да ми го дадеш?
Без да искам два пъти съм го пуснала  ,ето го
http://www.mish-mash.recipes/2017/01/chicken-pieces-a-la-happy.html?m=1

Благодаря за идеята! Станаха чудни!!!
Скрит текст:
Виж целия пост
# 166
И аз снощи ги приготвих, станаха чудни.Единственото което промених беше, че вместо в брашно ги овалях в натурално пшенично нишесте.Станаха "златни" късчетата буквално.Благодаря за предложението  Hug
lady_gothic
Виж целия пост
# 167
И аз ги овалях в нишесте.
Пюрето направих с готварска сметана. Стана пухкавичко
Виж целия пост
# 168
За ориз, веднъж съм пробвала и стана идеален, но уви не готвя големи количества.
https://www.bb-team.org/articles/5116_nauchi-se-da-gotvish-puhkav-byal-oriz
Виж целия пост
# 169
Пепчо, тази супа със сьомга и сметана е направо висш пилотаж, но изглежда и звучи мнооого вкусно. Ще я опитам Animal Blowfish
Само един въпрос: когото сложиш суровата сьомга в прецедения вече бульон не се ли образува пак пяна?
Виж целия пост
# 170
Можете ли да ми дадете идея какво да сготвя с обезкостени пилешки бутчета? Взех една тарелка от Лидл , а нямам идея какво да сготвя Sad
Демек купила си пилешки пържолки Simple Smile Най-бързо и лесно ги мариновам със соев сос, сол-почти не е необходимо и черен и червен пипер, малко мазнина и пека до готовност.

Eто пържолки от Лидл на грил тиган
Виж целия пост
# 171
Пепчо, тази супа със сьомга и сметана е направо висш пилотаж, но изглежда и звучи мнооого вкусно. Ще я опитам Animal Blowfish
Само един въпрос: когото сложиш суровата сьомга в прецедения вече бульон не се ли образува пак пяна?
Не, не се образува. Измита, нарязана на кубчета и много добре подсушена
И  аз имах опасения, че ще пусне пяна, но не пусна. Ако правиш ~Изобщо не е Виж пилотаж, просто съм обяснила по-нашироко~ и се появи пяна ~отстрани я.
Виж целия пост
# 172
Оглеждам 2-3 модела малки фурни (35-42л) с вентилация от ebay.de/uk
Едната е Severin TO 2058и ми допадна че термостатът започва от 0 градуси (а не от 80), но няма опция да пече без да вентилация. Това минус ли е и пречи ли на някои ястия?
Не че не мога да си поиграя и да сложа допълнителен ключ за вентилатора.
Виж целия пост
# 173
Оглеждам 2-3 модела малки фурни (35-42л) с вентилация от ebay.de/uk
Едната е Severin TO 2058и ми допадна че термостатът започва от 0 градуси (а не от 80), но няма опция да пече без да вентилация. Това минус ли е и пречи ли на някои ястия?
Не че не мога да си поиграя и да сложа допълнителен ключ за вентилатора.
Това, че има вентилатор за мен е много добре, по-бързо става печенето.  Всичко се пече на вентилатор при мен. Много по-доволна съм. Имам и опция без, но никога не я ползвам.
Виж целия пост
# 174
 Имам аз едни кори за баница от Турция,но са триъгълни.По дебели са от фините.Искам да направя някакви щрудели навити от тях имам ябълки круши.Приемам предложения за плънка дори и да не е сладка всякаква с кайма,яйца ,сирене...Чудех се ако поръся с настъргана ябълка,канела захар и свия като кифла или рулце.После с пудра захар поръсени така си ги представям.Искам да са изпечени във фурна не пържени.
Дайте вашите идеи и за баница с подобни Одрински кори(имам и от големите).
Виж целия пост
# 175
Аз правих с такива кори банички - малко разтопено масло мажа по кората и слагам в дългата част сирене, кашкавал, шунка. Всичко става. Пекох на 210 градуса до зачервяване.
Виж целия пост
# 176
Оглеждам 2-3 модела малки фурни (35-42л) с вентилация от ebay.de/uk
Едната е Severin TO 2058и ми допадна че термостатът започва от 0 градуси (а не от 80), но няма опция да пече без да вентилация. Това минус ли е и пречи ли на някои ястия?
Не че не мога да си поиграя и да сложа допълнителен ключ за вентилатора.

Аз взех тази, много съм доволен

https://alleop.bg/zephyr-zp-1441-slc-p2137

https://www.emag.bg/gotvarska-pechka-s-konvekcija-zephyr-3300w-4 … slc/pd/D35ZK7BBM/

Има отделно копче за вентилатора и отделно за осветлението. Градусите започват от 0. Много е удобно за втасване на разни тестени, врътваш на 30 гр. примерно и то си втасва
Виж целия пост
# 177
Оглеждам 2-3 модела малки фурни (35-42л) с вентилация от ebay.de/uk
Едната е Severin TO 2058и ми допадна че термостатът започва от 0 градуси (а не от 80), но няма опция да пече без да вентилация. Това минус ли е и пречи ли на някои ястия?
Не че не мога да си поиграя и да сложа допълнителен ключ за вентилатора.

Никакъв минус не е, няма да ти загарят ястията. Аз също винаги пека на вентилатор, по-равномерно се изпича и не загаря. Освен това можеш да печеш и на два реда или (това не съм го пробвала) различни ястия без да се смесват миризмите. Трябва само да намалиш с 20 градуса желаната температура.
Виж целия пост
# 178
Здравейте
Имам в хладилника универсално тесто за пици и мекици.Месих го преди 5- 6 дена и е в найлонов плик.
Дали ще станат пърленки  от него, че трябва да го употребя.

Виж целия пост
# 179
Ще станат, защо да не станат?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия