Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво отопление е подходящо за новородени?

  • 3 403
  • 34
Ще се радвам да споделите кой с какво се топли или ще се топли. Тъй като ние правихме основен ремонт, а аз съм бременна в 7ми месец, стигнахме до въпроса какво е подходящо за новородено. Четох коментари  за климатици, маслени радиатори и пр.Някой може ли да ми препоръча какво да избера и евентуално марка или откъде да го купя? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Аз лично не харесвам климатиците. Принципно парното е най-хубаво като отопление. Ние се топлехме с маслен радиатор. Най-важното е въздухът да не е нито много сух, нито пък да е прекалено влажно. Peace
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
Вкъщи се отопляваме на климатици. Имаме момиченце на почти 2 месеца . Климатиците са икономични. Отопляваме къща, в 4 от стаите са постоянно включени, отделно ползваме съдомиялна, хладилник,пералня, сушилня и други ел. уреди, въпреки всичко сметката ни рядко надвишава 200лв.
Климатиците ни са на Daikin, закупени от официалния им вносител. Скъпички бяха, но с времето се изплащат.
Виж целия пост
# 3
Да не е с климатик. С изключение на него май всичко става. Избирате според лични предпочитания, финанси...
Виж целия пост
# 4
Важно е да си следиш влажността в стаите + да не ги претопляш.
Виж целия пост
# 5


Ние избрахме този радиатор. В момента в Метро е на много добра промоция
Виж целия пост
# 6
Според мен няма най-подходящи отоплителни уреди.
Това е лична преценка и е до човек
1-имахме конвектор-бързо стопля,не изсушава въздуха,но сметката набъбна до 300лв.Една зима и го изхвърлих директно.
-печка на дърва или въглища-много е топло ,сравнително икономично,но хамалогията е....доста.През ноща за да е горещо ,трябва някой да будува .Не е идея щом очаквате бебе.И без това сънят ще е мит.Според мен не си го причинявате.Пък и винаги има фактор да запуши или върне дим в стаята.
-парно -нямам лични впечатления
-вентилаторни печки- в студеното не могат да стоплят достатъчно,пък и тока ще е доста.
-маслен радиатор-според мен е подходящ за есен и пролет,но не и зима.Не ефективен и тока е доста.
-климатик-доволна съм.След изброените продукти сега се отопляваме с климатици .Сметките са добре,както и това,че може и да охлажда.Дъщеря ми е гледам само на климатик и нищо и няма.Не изсушава въздуха,но доста често има и отворен прозорец за да влиза чист въздух.Температурата е равномерна и я няма хамалогията.
Ето това е моят опит,пък вие си решавате....
Виж целия пост
# 7
В началото бяхме с маслен радиатор, но не топлеше добре и сметките бяха много високи. След това взехме конвектор Еърлак, много приятна и равномерна топлина в стаята, бях много доволна. Сметката беше по-ниска от радиатора, но ще е по-висока от климатик. Зависи какво гледате, за бебе не много подходящ климатик, но е най-евтините вариант. Ако решите конвектор, избирайте качествени марки.
Виж целия пост
# 8
Е, аз пък отгледах малката си дъщеря, родена в един януари на много люта зима( като я изписваха беше минус 25 градуса) изцяло на климатик. За нашето семейство климатикът е предпочитан за отопление. Слава богу, обаче, вече живеем на място, където не ползваме отопление Simple Smile
Виж целия пост
# 9
И ние чакаме бебе януари. Вкъщи сме с климатици и сме много доволни. Икономично е и топлината е равномерна. Нашите са fudjitsu.
Виж целия пост
# 10
И нашите са fujitsu.Вече 5г.ги ползваме.Много съм доволна и предвид факта,че живеем в къща стоплят доста добре.
Виж целия пост
# 11
Моето мнение е, че отоплението си е вид инвестиция и трябва да е съобразена не само с бебето, но и изцяло с нуждите на домакинството.
Ако сте с по-голям апартамент, ще са нужни n на брой маслени радиатори, ще е едно поетапно и ръчно включване и изключване във всяко помещение.
Климатикът за мен пък не отдава топлина, каквото издуха като топло - това е. От друга страна, новите и скъпи климатици са подходящи за отопление и на големи помещения, спокойно регулираш струята въздух и си има регулация на Т и всякакви режими.
Ние сме на газ, с термо глави на всеки радиатор и с устройство, което контролираме през телефоните. Така и икономисваме, поддържайки постоянно подходяща Т, но и ако отсъстваме, можем да включим системата дистанционно и като се приберем да ни е топло. За мен е важно след време, бебето като започне да обикаля стаите и да пълзи, Т да е еднаква навсякъде и най-вече да не е леден пода.
Виж целия пост
# 12
Ние сме с котле на ток. Спирам и пускам когато и където искам радиатори, сама регулирам температурата, а и топлината от радиатора не може да се сравни с климатика - много по-уютна и мека е, не изсушава въздуха. Няма хамалогия като при дървата.
Средната сметка за ток през зимата без никакви ограничения е около 450 лв., апартамента е тухлен, 110 м2.
Педиатърът ни препоръча отоплението в стоята на детето да не е с климатици, и да не е с дърва заради праха и фините частици от дървата...
Виж целия пост
# 13
Ние сме в къща от около година и много го мислехме какво да е отоплението. В кухнята и хола сложихме климатик, а в двете спални сме с конвектор. Миналата зима най високата ни сметка беше 300 лв. Климатика ни е Фуджицу, а конекторите са Теси (s WiFi, което е голямо удобство). Подкрепям, че климатик за спално помещение не е най-добрият избор. Печка с дърва категорично отхвърлих. Много хамалогия, рязане, цепене на дърва, прибиране, дим в стаята, също и много мърсотия. Отделно, че трябва човек постоянно да е до нея, че да не изгасне.
Виж целия пост
# 14
Конвекторна печка ADAX  Peace
Ние бяхме в същата чуденка, но тъй като стаята беше малка, а мъжО много лесно се схваща от климатик, решихме да е мека топлината и се спряхме на този вид печки. В комбинация с лека изолация, направо прави чудеса  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия