Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа на смени

  • 2 774
  • 19
# 15
То, зависи и каква точно е работата. На едно дете от градината бащата разказваше, че работи на смени /нещо в авариен екип/ и е казвал, че му е супер, защото спят по цяла нощ, като няма аварии.
Ако си обаче в магазин или заведение, няма такъв филм....
Виж целия пост
# 16
С ММ работим  вече 15 год на смени. Така си отгледахме детето.Дневна / нощна и два дни почивка. Умишлено се разминаваме в графика, за да не стои само детето у дома. Не мисля, че по някакъв начин ни е повлияло на връзката. ММ казва, че като се виждаме по-рядко не си омръзваме Laughing
Всичко е до организация и желание. Да, имаше моменти когато детето сутрин питаше " Днес с кой съм ?"
Когато се работи по график, поне при нашия веднъж в месеца почиваме един уикенд, една събота и една неделя и един уикенд работим. По празниците се работи според графика, но се плащат двойно, така че се компенсира донякъде. И двамата с ММ даваме ефективни нощни, т.е.не спим през нощта защото винаги има работа.

Виж целия пост
# 17
Не смятам, че сама по себе си работата на смени може да стане причина за срив в отношенията ви. Ако има друг проблем, то тогава би могло това да допринесе за напрежение между вас, но в противенслучай не мисля, че е много вероятно.
Ще се засичате със сигурност по-малко от преди, но ако ти си със стандартно работно време, ще успявате да си намерите време за вас двамата. И както и някой друг писа по-горе, той би могъл да върши някаква работа по институции когато не е на работа през деня в делнични дни. Може да ти помогне в домакинството ( след като поспи), за да разполагате повече време за вас двамата през часовете, в които се засичате. Има варианти, ако има желание.
Вероятно ти е тъпо от предстоящата промяна и те разбирам. Но се опитай да мислиш позитивно. Нещата с времето ще се наредят. А и щом за него това е вариант за отскок в кариерата, смятам, че си струва да опитате.
Виж целия пост
# 18
За мене работата на смени е супер.
Преди работех от 8 до 17 ч., докато се прибера стане 18,30-19 ч. вечеря, малко телевизия и лягане. Сутрин ставане и пак същия график. И така, 5 дни и чакам с нетърпение съботата и неделята.
Сега, както се шегуваме с колегите, "след всяка нощна смяна следва събота и неделя". Определено има повече свободно време, особено през деня и можеш всичко да си свършиш спокойно, особено ако е свързано с институции със стандартно работно време. И в магазините през деня има по-малко клиенти, по-бързо и лесно се пазарува, няма ги уикенд блъсканиците и опашките на касите.
Неудобството е, че се работи не само събота и неделя, ами и по празниците. И аз посрещнах 2018 г. на работното си място. Е, не е болка за умиране. Особено ако се плаща добре. Важното е да не драматизирате липсата на съпруга по празниците и в уикенда. Стотици хиляди хора работят на смени, това не е повод за влошаване на отношенията, напротив, ще се събирате с по-голямо желание, нещо като подарък, че сте заедно.
Виж целия пост
# 19
Човек е способен да се адаптира към всичко, а и във вашия случай е за добро. Не се тревожи, ще успеете да влезете в ритъм, така че времето да ви стига
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия