Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 127 642
  • 906
# 585
Да препоръчате тиган за палачинки, може и по малък да е.Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 586
Тъй като в момента съм без тиган, реших да направя няколко неща в стоманената ми тенджера за да преценя дали да взема стоманен тиган. Снощи правих омлети, долу горе станаха. Днес имах едно готово кордон бьо и след като загрях и направих теста с водата, сложих малко олио и мръфката. Мазнината изгоря и стана кафяво дъното, няма чистене. Сега сложих препарат, който ще я почисти, но кажете ми моля ви къде бъркам? Наистина не знам вече какъв тиган да си взема Sad
Кой е този препарат?
Medix Grill http://mexon.bg/wp-content/uploads/2016/09/MEDIX_GRILL_gel.png
Виж целия пост
# 587
Мнение за този тиган имате ли?
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B015X2JW3U/ref=ox_sc_act_image_ … IJ46NPH&psc=1
Алуминият предполагам е от външната страна .
Виж целия пост
# 588
Тези ножове https://www.emag.bg/komplekt-nozhove-berlingerhaus-6-broja-neryz … d/DNJ1MVBBM/?ref= дали са хубави , има ли някой , който е ползвал на тази марка ?
Виж целия пост
# 589
Моля за мнение за тиганите Брио, които са намалени тази седмица в Кауфланд. Пише, че са от алуминий, но уж отгоре имат някакво покритие. Никъде не открих по-подробно описание. Ето това е указано на кутията.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 590
Зачитайки се в описанието на този термос, се запитах дали и шведските Примус са с безникелова стомана (искам да си взема безвреден термос) ?
Виж целия пост
# 591
За безвреден термос - търси някой със стъклена вътрешност. Не знам има ли ги още.

PS: Ей тоя изглежда като стъклен отвътре:
https://www.ebay.co.uk/itm/Thermos-Glass-Vacuum-Flask-Hot-Cold-D … -Cup/303093063472
Виж целия пост
# 592
Може би отново никой няма да ми отговори, но днес харесах този чугунен грил тиган https://www.woll.de/woll/iron/guss-steakpfanne-viereckig-mit-ril … 38ff-7acc778a5eed
Как ви се струва? В Гама елит го гледах и от скоро ги внасят. Непозната за мен марка. Много ми допадна като модел и размер
Виж целия пост
# 593
Може би отново никой няма да ми отговори, но днес харесах този чугунен грил тиган https://www.woll.de/woll/iron/guss-steakpfanne-viereckig-mit-ril … 38ff-7acc778a5eed
Как ви се струва? В Гама елит го гледах и от скоро ги внасят. Непозната за мен марка. Много ми допадна като модел и размер

На мен също не ми е позната марката, но от това, което прочетох в сайта им https://www.woll.de/Ueber-uns/ няма защо да се притесняваш. Предприятието е от 1979-та година, съдовете се леят на ръка. Звучи добре.
Виж целия пост
# 594
Тези ножове https://www.emag.bg/komplekt-nozhove-berlingerhaus-6-broja-neryz … d/DNJ1MVBBM/?ref= дали са хубави , има ли някой , който е ползвал на тази марка ?
Не, не са. На втория по големина се счупи дръжката, като рязах кашкавал след едва няколко месеца ползване. Освен това с времето черната им боя по метала пада. По спомен ги купихме от Айко за 35 лева на промоция. Освен това по поставката се събираше прах, който трудно почисвах.
Виж целия пост
# 595
Здравейте момичета,
Реших да правя кулинарни подвизи и си направих парена туршия. За целта трябваше да сваря вода, оцет, сол и захар, но с целия си акъл бърках течността с черпака, така хубавичко по дъното и после видях, че тенджерата ми Steinbach купувана преди около 10 години от Метро се е надраскала зверски. Загаряла съм в нея манджи и захар съм разтапяла, но такова надраскване никога не бях виждала. Търсих от какъв материал са тенджерите, но нищо не открих. Попаднах на разни плашещи статии за алуминий и се филмирах. Ям си туршията от около седмица, която стана адски оцетена, но това е друга тема на разговор и не знам дали е съвпадение или самовнушение, но почна да ме боли гърлото и да ме пробождат гърдите. Тъй стигнахме до заветният въпрос: Тровя ли се като ям зеленчуци в марината от остъргана тенджера и да я хвърлям ли?
Виж целия пост
# 596
Ааа, не, симптомите ти са начало на настинка. Интоксикация с тежки метали не се проявява така и се получава с натрупване, а не за седмица от туршия.
Виж целия пост
# 597
И аз го направих това с тенджерата миналата година. За някаква туршия, за бърза консумация, трябваше да варя оцет, сол, захар. Бърках с метална лъжица и като видях дъното на тенджерата от неръждаема стомана ми призля, не я ползвам повече. Моята туршия също стана много кисела и й добавих вода, оправи се, но аз не посмях да й изаипя първите оцет, сол и захар, правих пак.
Виж целия пост
# 598
Здравейте,
Гледах тази тенджера. Отдавна се каня да прежаля парите, а сега е доста намалена. Но ме притеснява снимката от сайта. На нея виждам няколко дефекта (поне така си мисля). Кажете, моля ви, вие като дефекти ли ги виждате тези работи
Скрит текст:
https://www.amazon.co.uk/Creuset-Signature-Cast-Round-Casserole/ … ding=UTF8&me=
Виж целия пост
# 599
За мен това не е дефект. Новите крюзета ги правят с покритие на ръба. Обаче това покритие не е толкова устойчиво. При слагане на капака се наранява, така че това не е повод за притеснение. Достатъчно е ръба да се намаже с олио и да се запечата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия