Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

След депозитите накъде? - 2 тема

  • 17 650
  • 151
# 150Крайно разочарование от ПИБ след стрес теста!!! 3 години уж поправят слабости след проверката на БНБ и да ти намерят толкова проблеми...явно тези хора или не могат или просто не искат да управляват добре тази банка!!!

Moody's свали депозитния рейтинг на ПИБ до B3 след проверката на ЕЦБ
ПИБ спира да работи с Moody`s, защото й понижи кредитния рейтинг след проврка на ЕЦБ
Вчера, 1 август, Moody`s обяви, че понижава дългосрочния депозитен рейтинг на ПИБ от „B2” на „B3“ и променя перспективата от „стабилна“ на „негативна“, т.е. с вероятност за бъдещо понижение. Намалени бяха и рейтингите на банката за вътрешната стабилност и сила (BCA) от „caa1”на „b3“.
Това е второто поред понижаване на депозитния рейтинг на ПИБ от страна на Moody‘s в рамките на два месеца. На 4 юли агенцията го свали от „B1” на “B2”, като запази стабилната перспектива пред него. С една степен бе понижена и оценката за вътрешната стабилност и сила на банката (BCA). Тогава агенцията мотивира решението си с високият дял на проблемните кредити и значителният обем активи (основно имоти), придобити като обезпечения.

-----------

Причината е слабият резултат от приключилите преди седмица преглед на качеството на активите и стрес тест, извършени от ЕЦБ. Според Moody's проверката е показала, че качеството на кредитния портфейл може да подложи на по-голям риск платежоспособността на банката, отколкото се е смятало досега. Непосредствено след корекцията на рейтинга от ПИБ съобщиха, че още на 21 юни са пратили до Moody's заявление за оттегляне на рейтинга. По принцип международните агенции предоставят услугите си срещу заплащане, но е честа практика те да предоставят и непоискани рейтинги.


https://www.capital.bg/biznes/finansi/2019/08/03/3946750_moodys_ … a_pib_do_b3_sled/
Виж целия пост
# 151
една голяма промяна...

Новият безплатен брокер
Търговията с акции без комисиона става по-достъпна благодарение на млади подривни компании

https://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2019/08/16/3951384_n … bezplaten_broker/

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия