Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Жалба за посока на отваряне на входна врата

  • 5 132
  • 74
Здравейте,
имам огромен проблем със съседите до нас. Правихме цялостен ремонт на апартамент и съответно сменихме входната врата от отваряща се навътре, към сегашното положение, в което се отваря навън. Апартаментите на площадката са 4 и са близко разположени, а ние сме най-открая.Съседите до нас твърдят, че им пречи вратата ни, защото досега не се е отваряла навън (тяхната също се отваря навън) и ни заплашват с жалби и проверки. Вратите се удрят само ако тръгнем да излизаме едновременно, при затворена врата няма никакъв проблем да си влязат или излязат. Мъжът ми е пожарникар и твърди, че няма начин да обърне вратата заради безопасността. Аз вече започвам да се филмирам и съм склонна да отстъпя, въпреки че ако я обърнем навътре, отваряйки те тяхната врата ние не можем да си влезем. На някого слувал ли му се е подобен проблем и има ли въобще някакъв шанс да ни глобят, защото ми омръзна с това да се занимавам всеки ден.
Виж целия пост
# 1
След като и тяхната врата се отваря навън, не виждам логика някой да дойде да глоби само вас, а не и тях.
Ако има глоби, ще е за двата апартамента.
Заплашете ги и вие.  Laughing

Интересно, какво се нарушава в случая (закон, наредба?), кой е органът, който санкционира, и какви са наказанията?
Виж целия пост
# 2
Как ще ви глобяват или принуждават да правите нещо,което на вас няма да ви е удобно. Абсурдна работа, да си крякат. Нашата врата и тази на комшиите явно са разположени като вашите, двете се отварят навън. Просто поглеждам през шпионката дали не е отворена тяхната врата, че отключа ли и децата някой път отварят по спартански вратата.
Кажете им да подават жалби където си искат Simple Smile
в закона за етажната собственост няма точка за отваряне на вратите, посоки, цветове и тн
Виж целия пост
# 3
Няма как да ви глобят за такова нещо, освен това съпругът Ви е прав - от гледна точка на противопожарна безопасност е добре вратите да се отварят навън, защото така по-бързо се излиза в случай на спешна ситуация. Даже мисля, че врати на изходи на сгради и т.н. задължително трябва да се отварят навън именно заради това.
Виж целия пост
# 4
ОМГ, що за хора са ви съседи... Ей това е пример да си намяш работа и да се чудиш за какво да се заядеш... Кажете им да подадат жалба, да викнат полиция?!?!? може би Grinning Но да си знаят, че ако вас ви глобят, ще глобят и тях, щото и те нарушават Закона за посока на вратите във входовете 😹
Виж целия пост
# 5
На мнението на останалите съм. Ако изобщо това нещо подлежи на глоба (което звучи абсурдно), значи ще я отнесат всички провинили се, в т.ч. и бесните ви съседи. В блока на нашите бяхме по същия начин, и нашия, и съседния апартамент бяха с отварящи се навън метални врати. Когато съседите отвореха тяхната врата, тя закриваше нашата. В тоя случай, ако тръгнем да излизаме просто им почуквахме да я попритворят Laughing Ставало е повод за шеги и закачки, ама за заплахи... умът ми не го побира. Сякаш нонстоп отваряте и затваряте тези врати, че да е чак такава драма.
Виж целия пост
# 6
Ума ми не го побира... Цял живот съм живяла в блок- и в собствено жилище и под наем никога не сме имали каквито и да е оплаквания от когото и да било, да не говорим че нито създаваме проблеми, шум, без деца сме, не вдигаме купони и т.н.... Не знам какво ги прихваща, единствения довод, който ми изтъкват е, че те били там от 20 години и трябвало ние да се съобразяваме с тях...Просто ще започна вече изобщо да не разговарям с тях и да викат каквито проверки искат...
Виж целия пост
# 7
Въобще не се занимавай с тях. Игнор и това е.
Виж целия пост
# 8
Тия са ненормални. Не им харесвало накъде се отваря вратата, моля ти се. Утре няма да им хареса под какъв ъгъл падат слънчевите лъчи в стаята им.
Виж целия пост
# 9
Ами нека видим къде точно ще подадат жалба на къде ви се отваря вратата.  Laughing

И защо те не обърнат тяхната, а Вие трябва да обръщате Вашата?


Виж целия пост
# 10
А какво точно им е неудобството? Толкова ли често сте се засичали на излизане?
Виж целия пост
# 11
Ами нека видим къде точно ще подадат жалба на къде ви се отваря вратата.  Laughing

И защо те не обърнат тяхната, а Вие трябва да обръщате Вашата?
Едва ли ще обърнат тяхната, тъй като потребителката казва, че "живеели там от 20г. и другите трябва да се съобразяват с тях". Това е колкото смешно, толкова и жалко. При нас в новото ни жилище усещам, че ще имаме подобен проблем с това кой откога живее, но по- скоро заради паркирането. Свободни, неразграфени места, но видиш ли някой спира там от 10 години и това място е негово. Явно има някакво неписано правило, че колкото по- дълго живееш на едно място толкова повече привилегии придобиваш, не попадам на такъв случай за първи път. Нас домоуправителя ни пита защо не искаме интернета на виваком, а трябва да викаме мтел да прокарат кабели, понеже целия блок от n години бил на виваком, та и ние ако можело нали... Е не може.
Виж целия пост
# 12
На нашата площадка са 5 апартамента.
На всички вратите се отварят навън.
Със съседът вратите ни се падат под ъгъл и се е случвало да се засечем. Изчакваме се. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
А какво точно им е неудобството? Толкова ли често сте се засичали на излизане?
Ние дори не живеем там все още. Довършваме ремонта и на ден ходим по веднъж след работа да видим какво са свършили майсторите през деня...
Относно обръщането на тяхната врата, не могло да стане, защото те имат две врати и вътрешната се отваря навътре, следователно външната трябвало навън...след като вече не разговарям с тях и изсипаха най-гнусните обиди върху нас  ще видим какво ще измислят.
Виж целия пост
# 14
Е, то отварянето навън има две посоки, така че да не се оправдават с двете врати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия