Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сестрата на майка ми ни тормози - съвет?

  • 3 025
  • 12
Здравейте,искам да ме посъветвате и да ми дадете насоки,как да постъпя в следната ситуация. Сестрата на майка ми ни тормози,почти всяка вечер идва вкъщи и проявява физически и психически тормоз,върху майка ми и баба ми.Тя е пристрастена към хазарта и освен това има психически проблеми.Идва през нощта и тряска по вратата и вика,докато не и се отвори,след което влиза и започва да заплашва,обижда и дори да ги бие.Въпроса ми е към коя институция мога да се обърна за помощ?тъй като въпреки нашата забрана да идва вкъщи,тя продължава и,ако не я пуснеме,отива да тормози дори съседите...Проблема е голям не можеме да се справиме сами...
Виж целия пост
# 1
Към полицията на 112. Всеки път.
Виж целия пост
# 2
1/Жалба по закона за Защита от домашно насилие.
2/Жалба до прокуратурата за принудително настаняване за лечение.
Виж целия пост
# 3
Проблема е,че майка ми и баба ми не искат да подадат жалба,а аз искам да им помогна това нещо да спре...
Виж целия пост
# 4
Вие с тях заедно ли живеете? Ако да, то спокойно може да се обадите на 112 при започване на блъскането на вратата и да пуснете оплакване. Съседите да направят същото. Лелята къде живее? Има ли семейство?
Виж целия пост
# 5
Ами ти подавай жалби, какво ти пречи? Боже, боже, оставят се да ги бият, отварят вратата и после се чудят какво да правят. Другия път не й отваряйте вратата, да отиде да тормози съседите. Те няма да имат вероятно скрупули срещу подаването на жалба, а и няма да се учудя да й отвъртят 1-2 шамара, така че да й наместят чакрите.
Виж целия пост
# 6
Поговори със съседите и ги насърчи да викат 112. Ти също викай без много да се обясняваш на майка си баба си.
Виж целия пост
# 7
Не отваряйте. Викайте полиция.
Виж целия пост
# 8
Бой винаги помага в такава ситуация Simple Smile
Виж целия пост
# 9
На майка ти и баба ти им е жал за нея и затова я пускат вътре, така ли? Вероятно това е основния проблем, защото ако не и отваряте нищо не може да направи - ще поблъска, ще повика и ще си отиде.

Първо трябва да се разберете помежду си да не и позволявате да ви тормози.
Виж целия пост
# 10
Не ви ли се заключва входа? Според мен, както и по-нагоре ти написаха помоли съседите да викнат полиция (ако разбира се, майка ти и баба ти не и отворят междувременно)
Виж целия пост
# 11
Авторке, как е положението? Имаше ли атаки тия дни?
Виж целия пост
# 12
От описанието разбирам, че вие живеете всички заедно. Значи ти лично имаш основание да пуснеш жалба в полицията и да се оплакваш там всеки път, когато тази леля започне да блъска: първо по телефона (112), после на крака в Районното.
Срамът от съседите ви кара да я пускате у дома? Това е ужасно, не го правете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия