Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Насилие срещу жени - средства за самозащита /дискусия/

  • 34 374
  • 868
# 855
Изобщо няма значение кой кого шамаросва, все си е насилие.
Ааа, нали виждаш, че според -veni- тя е оправдана заради теглото си. И като се има предвид, че едва ли някога ще стане 100 кг - значи й е позволено всичко.
Реално и на жената нищо няма да й стане от лек шамар, щом така ще разсъждаваме.
Виж целия пост
# 856
А с точилката/ тигана може ли, ако си слабичка и нежна? Grinning
Виж целия пост
# 857
Сиско, отвори си тема "Насилие срещу мъже".
Виж целия пост
# 858
Сиско, отвори си тема "Насилие срещу мъже".
Може, но не точно в бг-МАММА. И аз съм на средна възраст и точно затова не вярвам в обективността и искреността на повечето хора, когато представят своята гледна точка.
Но да, смятам, че непрестанното дуднене и ползването на децата като оръжие е доста стресиращо и може да се определи като тормоз. А практиката показва, че се ползва повече от жените.
Виж целия пост
# 859
Аз също казах,че шамара е насилие.
Освен това е унизително за ударения,без значение какъв е.
Не твърдя,че килограмите са оправдание.Не бих си позволила да посегна на някого.
Обаче е факт,че мъжът може да спре жената,а жената не може да спре насилника мъж.Това е разликата.
И затова жертвите в повечето случаи са  жени.Не съм чела още жена да е пребила мъжа си и да го е пратила в болница,ама обратното-да.

По никакъв начин не мога да оправдая мъж,който е пребил или убил жена си.
Има си цивилизовани начини да се справи с проблемите и да се отърве от нея,като не я понася.
Виж целия пост
# 860
А с точилката/ тигана може ли, ако си слабичка и нежна? Grinning
Едно мое бивше гадже беше пукнала черепа на гаджето на сестра и с пепелник, а после беше счупила ръката на сина си с точилка.
Виж целия пост
# 861
.....Но се питам -защо още при първите признаци тези жени не си тръгват?Не изпитват ли страх?.....
Ако жената няма достойнство и самоуважение,то поне някакъв инстинкт за самосъхранение няма ли?
Причината е, че тези жени са зле възпитани и слабо информирани. Емоционално неграмотни. И това не е обида Sad Нуждаят се от обяснения и помощ, не от подигравка. Просто в някои семейства насилието е традиция и се счита за нормално. Затова трябва да се говори много и в семейството, и в училище, и в медиите и навсякъде.
Виж целия пост
# 862
Оф, пак ли. Разбира се, че има и жени насилници, но са много по-малко като брой от мъжете. Лично знам за поне един случай, физическо насилие при това. И серийни убийци има жени, факт. Както е факт и че са много по-малко от мъжете. Не бих защитила никога насилник, независимо от пола, тук обаче темата е насилие срещу ЖЕНИ. Явно и по цял свят е много по-разпространено, отколкото срещу мъже, за да се измисли термин фемицид, който вече в много страни е застъпен в законодателството. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 863
Явно и по цял свят е много по-разпространено, отколкото срещу мъже, за да се измисли термин фемицид, който вече в много страни е застъпен в законодателството. Rolling Eyes
Как точно би се застъпило в законодателството? Може ли някакво разяснение?

Във връзка с и след последния ми въпрос в темата, видях полция да разговаря(разделени) поотделно с комшията и комшииката(имат малки деца и често имаше зувчни скандали). Мина известно време и комшията не се е мяркал във входа. Не знам реално променя ли се работата на системата, но според мен там е целият проблем. Трябва да има адекватен отговор от органите на реда преди да се е стигнало до нещо по-лошо. Ако имаше надежден начин да потърсиш помощ едва ли щяха да са толкова фаталните случаи.
Виж целия пост
# 864
ieatchips, дори в Уикипедия го има в статията за думата. Няма смисъл при това положение да преразказвам.
Виж целия пост
# 865
ieatchips, дори в Уикипедия го има в статията за думата. Няма смисъл при това положение да преразказвам.
Погледнах преди да питам. Термина е ясен, аз не разбирам как би бил застъпен законодателно. Все пак е убииство (цид), със или без феми отпред.
Виж целия пост
# 866
Термина е ясен, аз не разбирам как би бил застъпен законодателно.
В Италия изготвят специален закон за мъже, които тероризират жени. Доколкото разбрах, ще носят електронна гривна например. Превантивна е целта, а не след убийството. Ще могат и да задържат вече по-дълго в ареста мъже, които заплашват жени.
Виж целия пост
# 867
Според мен проблем е и това,че жертвите търпят,крият и от най-близките си ,мълчат и дори се случва да защитават насилника и да се отказват да подават жалби.Някои лъжат даже и когато вече са в болницата-,,Паднах,, ,,спънах се,, ,,,блъснах се в шкафа,,...Това го знам от приятелка,която е лекар..
А как да помогнеш на жена,която не признава,че има проблем..
Какво да направи полицията,ако тя защитава насилника и отказва да подаде жалба...
Виж целия пост
# 868
В кой вариант погледна? Защото в английския и италианския със сигурност ти е отговорено на въпроса.
Вени, както има такива, има и жени, които са подавали месеци наред оплаквания в полицията и пак са убити, залети с киселина и т.н. Не една и две.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия