Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия учител - 4

  • 74 358
  • 738
Нека обменяме опит и споделяме всичко, което ни вълнува и е свързано с тази професия, в настоящата тема.


Добре дошли в новата тема! Heart Eyes

Стари теми:
Тема 1
Тема 2
Тема 3

Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема  bouquet
Искам да продължа темата за работното време, подхваната от Вела. Директорът няма право да ги държи, по КТД учителите са задължени да стоят в училище докато си изпълнят норматива. Времето за самоподготовка може да бъде на избрано от тях място. Дори да има осигурени всички условия за това в училище не могат да ги задължат.
Колеги, вярно е, че нямаме много права. Но дайте да държим на спазването на малкото, което имаме.
Виж целия пост
# 2
Привет в новата тема!
В Бургас също има училище, където задължително се спазва 8 часовия работен ден.
Виж целия пост
# 3
Миме, а какво се случва, ако се оплаче даден колектив от 8-часовия работен ден?
Виж целия пост
# 4
Не вярвам някой да посмее да се оплаче.
Виж целия пост
# 5
По член 333 от КТ синдикалните лидери имат защита срещу уволнение. Може би именно заради такива случаи - да могат спокойно да разговарят с работодателите и да отстояват правата на своите членове.
В случая би трябвало да говорят с директора. Евентуално да му отправят писмо, че според член ... от КТД той е длъжен да ги пуска да прекарват работното си време на избрано от тях място и при отрицателен отговор да се оплачат в регионалното ръководство.
Виж целия пост
# 6
Ако синдикалният лидер е човек на директора?
Виж целия пост
# 7
Синдикалният лидер не се избира и назначава от директора, а от общо събрание на синдикалната секция. По всяко време може да се насрочи събрание и да се избере нов лидер.
Виж целия пост
# 8
Да, теоретично може, но реалността понякога /да не кажа в много случаи/ е различна. 
Виж целия пост
# 9
Друг вариант е ако в училище има само един синдикат да се направи и втори. Отделят се няколко човека и го правят.
Значи няма как някой да дойде отвън без да има някакъв сигнал и да ви оправи нещата. При всички положения трябва да се започне отвътре. Или поне да се подаде писмено оплакване.
Виж целия пост
# 10
Разбрах, че тази седмица ще имаме проверка от инспектората за дневника и отсъстващите. Как става проверката? Влизат ли при всички? Пишете ли отсъствия? Ако не пиша, а отсъстват деца какво правят? Притеснявам се понеже сутрин учениците закъсняват, а родителите са предупредени кога започват часовете и пак не се спазва.
Виж целия пост
# 11
Честита ни нова тема. За съжаление има места, където директорите се самозабравят.
Виж целия пост
# 12
Да, има всякакви директори.
Виж целия пост
# 13
Тинити, и при нас казаха, че ще проверяват тази седмица за присъствие. Пишат се всички отсъствия още в началото на часа. Репликата на нашата шефка е: "всички крадат, но гори, когото хванат", така че отсъствията се пишат, а родителите после да се оправят или си остават така.

По отношение на работното време - нас ни карат да стоим по осем часа в дните, когато нямаме часове - юли няколко дни и в началото на септември. Всички други училища в града не го практикуват и стоят по половин ден, само нашата иска да сме осем часа.
Виж целия пост
# 14
А следят ли се после тези отсъствия по някакъв начин? Някой брои ли ги колко са в дневника и колко са извинителните бележки?

Ако пиша отсъствията още от първи час трябва да пиша поне към 10, защото сутрин половината закъсняват, а при класната не е така. И децата нямат вина, а родителите, че не ги карат на време. После аз трябва да бера негативи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия