За любители на френската кухня

  • 2 622
  • 2
Парижка лучена супа


Две големи ситно нарязани глави лук се запържват до златисто в масло.Посоляват се на вкус.Добавя се 1 с.л.брашно и след запържването му-също до златисто-се долива литър горещ телешки бульон.Подправя се с 1-2 дафинови листа,смлян черен пипер и така ври около 30 мин.
При сервиране във всяка чиния се поставят по 2 препечени филийки от франзела,които се заливат със супата,обилно поръсена с настърган кашкавал.
Ако сервираме по френски в пръстени паници,така подготвените порции се захлупват с капачета и се запичат за 5 мин  в гореща фурна,докато се разтопи кашкавалът.

Бон апети! eat
Виж целия пост
# 1
Винаги и слагам чаша бяло вино и я запичам в гювечетата.
Наистина е много вкусна Grinning
Виж целия пост
# 2
ето това е нещо, което ще пробвам  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия