Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

  • 12 818
  • 243
# 225
В Пловдив.
Виж целия пост
# 226
Здравейте, от доста време чета и търся из форума, извинявам се ако има подобна тема но аз имам нужда от помощ и съвети.
В скоро време на майка ми и предстои тотална хистректомия поради Ендометиален карцином FIGO G1. Много ми е притеснено и всичко ми е неясно как протича операцията, как протича възстановяването, колко време е и как протича болничния престой. Операцията ще се извърши във Варна (Аспарухово) Онкоболницата. Имате ли мнение за там. Извинявам се за многото въпроси но ми е много трудно да приема нещата

Нямам мнение за тази болница, но препоръчвам Св.Марина в град Плевен.  Операцията се извършва с робот и още на другия ден майка ви ще е на крака, ще може да се къпе и разхожда. Успех! Не губете нито ден, при хистологично доказан карцином, направете операцията, колкото се може по-скоро, въобще не отлагайте.
Виж целия пост
# 227
Благодаря на всички които ми дадоха съвет. Взехме дата за операция всичко върви по план. Надявам се операцията да премине лесно и възстановяването да е по бързо..
Виж целия пост
# 228
Пожелавам ти да се похвалиш,че всичко е минало благополучно.
Виж целия пост
# 229
Темата  е стара, а оплакванията - нови:(
Направиха ми тотална хистеректомия на 58 г. - причината – два кръвоизлива в рамките на една година, следствие на полипна маса. Съгласих се . Оперирана съм от проф. Горчев в Плевен с робот Да Винчи.  Доказа  се, че  е доброкачествено. Три години бях добре, контролни прегледи, всичко както си му е реда. Сега от 2 месеца ми се появи кървене - не тече - само по тоалетната хартия. Отидох на преглед при професора - прегледа ме и с видеозон - беше категоричен, че нищо няма, каза, че някакъв конец се е прокъсал ( не знам какъв конец след 3 години! ) , иска да ме види април месец пак. А аз си имам тези оплаквания на 3- 4 дена еднократно. Не знам къде да ходя, какво да мисля, ако някой има опит - моля Ви споделете!

Здравей Simple Smile При Горчев в клиниката му се оперирах преди 13г. Кракът ми повече няма да стъпи там!! Мошеници от висша класа!! Всеки месец след операция ,махане на миомни възли големи .Беше ад ,вих от болки в реанимацията през нощта и ми се скара сестрата.На сутринта се скъсах да повръщам е пак същата караница,да съм престанела да повръщам и всякакви такива... Сама станах без да ми помогне някой,за да се кача на другия етаж в стаята.Две сестри вървяха пред мен и си говореха ,а аз с болки и никой не ми обърна внимание... Поисках някой да остане при мен ,майка ми или мъжа ми,искахме да си платим естествено,но не давали ... Беше голям шок... Вечерта на визитация Горчев ,ми се развика ,че защо седя мръсна с йода ,защо не съм се измила ,а никой не ми каза,че трябва... С две думи,ходех всеки месец на проверка 6м .Доцента Томов май се казваше той ме оперирам ми обяснява с рисунки и се тепка и накрая ами трябва да останете за 2ра операция... Е това вече беше върхът на безочието,отказах и си тръгнах.Върнах се във Враца и отидох на нови изследвания и с тях при онколог -гинеколог.С камера ме гледа човека,всичко и накрая ми каза така : Булка ,всичко е наред,само промивки със смрадлика и как може ,въз основа на какво колегата иска втора операция ... Потупа ме по рамото и трябваше да ида на проверка,след месец,ама аз нали така се бях вече наплашила от онези в Плевен,че така и не се върнах... Сега вече трябва да ми се махне матката,но на преглед от тогава не съм ходила,само на ехограф ... Много ме е страх и само отлагам.... Успех ти желая и търси,няколко мнения и не се връщай при Горчев!!
Виж целия пост
# 230
Минаха години от моята операция, но още си спомням какъв стрес ми причини Горчев, искаше реоперация  за да ми махне лимф възли ,които не бяха пипани при хистеректомията ми направена перфектно от д р Н. Попов. Добре ,че отписах незабавно дадения ми час за операция-по неговите думи спасяваща.Консултирах се с много гинеколози и онколози ,за да разбера ,че не е нужна такава реоперация.Даже и пет скенера го потвърди.
Виж целия пост
# 231
ММ как си сега толкова години след операцията ? Имаш ли оплаквания ? ограничения физически ?

Минаха години от моята операция, но още си спомням какъв стрес ми причини Горчев, искаше реоперация  за да ми махне лимф възли ,които не бяха пипани при хистеректомията ми направена перфектно от д р Н. Попов. Добре ,че отписах незабавно дадения ми час за операция-по неговите думи спасяваща.Консултирах се с много гинеколози и онколози ,за да разбера ,че не е нужна такава реоперация.Даже и пет скенера го потвърди.
Виж целия пост
# 232
Здравейте момичета, след лутане в ,,бездната'' на НОИ реших и аз да споделя моите радости и неволи. Надявам да бъда полезна на някои от вас. Та, на 31.05 мина и моята операция-тотална абдоминална хистеректомия, като ми запазиха левия яйчник. Грижите в болницата, на лекарския екип-прекрасни. Да допълня и това че имам проблеми с гръбнака-хернии. Лекарския екип беше прекрасен. раздвижването започна още в леглото, изправиха ме, следва къпане, обличане и т.н. Издадоха ми първия болничен с продължителност 36 дни, информирах работодателя си че съм в болнични след операция, напомнях през ден два че трябва да ми заверят болничните в НОИ. В частна болница се оперирах и те си имат ЛКК. Издават ми и втория болничен-30 дни, след което започва ходене по мъките. От НОИ София започват да обжалват втория ми болничен лист, съответно спрян за изплащане. Аз и без друго съм много ,,подвижна'' добре че са такситата, отивам при личен лекар, показвам писмото от НОИ. Гледат 5-тима лекари и се чудят каква е причината за обжалването. Хайде сега до частната болница да покажа и там писмото-отново чудене. От ЛКК-то им научавам че трябва да се явя на ТЕЛК. Там щели да рзгледат случая. Идва известието от ТЕЛК, хайде сега при личната лекарка. Явих се в ТЕЛК, забравих да напиша че съм от Стара Загора и това че комисията е в нашия град ми спестява мъките по пътуването като на другите хора от по-малките населени места. Този път случих на учтиви лекари в ТЕЛК-а, гледаха, зяпаха в документите ми и накрая решиха че нямам издаден амбулаторен лист от болницата. Беше петък-отивай да си вземеш и те чакаме в понеделник. В понеделник сутрин им го нося, за резултат- след 13ч. Това на 22.07.2019.  Да живеят таксиметровите компании. Вземам си решението на което пише че имам необходимост от следоперативно възстановяване и спокойно вече се прибирам за да почивам. Изчаквам 14 дневен период , така ми казаха по телефона от НОИ София. Решение по моя казус няма. На 15.08 отивам в НОИ Ст.Загора да питам какво се случва, отговора-ще чакате. През това време покрай лутането ми в НОИ и ТЕЛК от ЛКК-то ми издават и третия болничен. Звъня пак на работодател за да кажа до кога ми е болничния, при което той ми казва-ела и си напълни молбата-искат да си попълня молбата за напускане, как ще се ползва толкова болнични, те отпуск не ни разрешават да ползваме за болнични да не говорим. Е чакам си моя казус да се разреши от НОИ София и скоро да отида да си попълня молбата за напускане защото и от там ме притискат. За болките след хистеректомията и тези в гръбнака да не говорим. Забравям да спомена че от ЛКК на частната болница ми казаха че не могат да ми продължат болничните, същото го каза и личната лекарка, не съм превишавала прословутите 360 дни.
Виж целия пост
# 233
Златина, не са 360, а 180 дните които можеш да ползваш за една календарна година, след което вече разрешението ти го дават от ТЕЛК. Т.е. би следвало да имаш още дни, ако не си ползвала преди това други болнични.....А, за работодателя- мисля, че вместо да попълваш молба за напускане е добре да хванеш едно такси до Инспекция по труда и да им обясниш, как те притискат. Те ще ти кажат как да процедираш.
Виж целия пост
# 234
Докато ти дават болнични никаква молба за напущане.Не може да те освободи.Носиш им болничните и да си гледат работата.Напуснеш ли няма болничен.
Виж целия пост
# 235
За 2019г. други болнични не съм използвала. Личната лекарка ми каза че нямам право на продължение.
Виж целия пост
# 236
Здравейте момичета, след лутане в ,,бездната'' на НОИ реших и аз да споделя моите радости и неволи. Надявам да бъда полезна на някои от вас. Та, на 31.05 мина и моята операция-тотална абдоминална хистеректомия, като ми запазиха левия яйчник. Грижите в болницата, на лекарския екип-прекрасни. Да допълня и това че имам проблеми с гръбнака-хернии. Лекарския екип беше прекрасен. раздвижването започна още в леглото, изправиха ме, следва къпане, обличане и т.н. Издадоха ми първия болничен с продължителност 36 дни, информирах работодателя си че съм в болнични след операция, напомнях през ден два че трябва да ми заверят болничните в НОИ. В частна болница се оперирах и те си имат ЛКК. Издават ми и втория болничен-30 дни, след което започва ходене по мъките. От НОИ София започват да обжалват втория ми болничен лист, съответно спрян за изплащане. Аз и без друго съм много ,,подвижна'' добре че са такситата, отивам при личен лекар, показвам писмото от НОИ. Гледат 5-тима лекари и се чудят каква е причината за обжалването. Хайде сега до частната болница да покажа и там писмото-отново чудене. От ЛКК-то им научавам че трябва да се явя на ТЕЛК. Там щели да рзгледат случая. Идва известието от ТЕЛК, хайде сега при личната лекарка. Явих се в ТЕЛК, забравих да напиша че съм от Стара Загора и това че комисията е в нашия град ми спестява мъките по пътуването като на другите хора от по-малките населени места. Този път случих на учтиви лекари в ТЕЛК-а, гледаха, зяпаха в документите ми и накрая решиха че нямам издаден амбулаторен лист от болницата. Беше петък-отивай да си вземеш и те чакаме в понеделник. В понеделник сутрин им го нося, за резултат- след 13ч. Това на 22.07.2019.  Да живеят таксиметровите компании. Вземам си решението на което пише че имам необходимост от следоперативно възстановяване и спокойно вече се прибирам за да почивам. Изчаквам 14 дневен период , така ми казаха по телефона от НОИ София. Решение по моя казус няма. На 15.08 отивам в НОИ Ст.Загора да питам какво се случва, отговора-ще чакате. През това време покрай лутането ми в НОИ и ТЕЛК от ЛКК-то ми издават и третия болничен. Звъня пак на работодател за да кажа до кога ми е болничния, при което той ми казва-ела и си напълни молбата-искат да си попълня молбата за напускане, как ще се ползва толкова болнични, те отпуск не ни разрешават да ползваме за болнични да не говорим. Е чакам си моя казус да се разреши от НОИ София и скоро да отида да си попълня молбата за напускане защото и от там ме притискат. За болките след хистеректомията и тези в гръбнака да не говорим. Забравям да спомена че от ЛКК на частната болница ми казаха че не могат да ми продължат болничните, същото го каза и личната лекарка, не съм превишавала прословутите 360 дни.

Да не си посмяла собственоръчно да си попълниш молба за напускане. Не могат да те освободят. Виж как стоят нещата с ТЕЛК след изтичане на болничните. Няма да напускаш. Нарочно те пресират за да сама напуснеш и после не може да ти пипнеш. Като искат да те съкратят поне на борсата да си получиш обезщетение.
Как запалих. Извинявам се. Рядко вече се включвам.
Виж целия пост
# 237
Вбрсих се, никаква молба за напускане няма да подаваш. Като искат - да те освободят, но това може да стане чак след като се върнеш на работа и можеш да им разкажеш играта после, ако решиш.
Виж целия пост
# 238
Като ти изтекат всички болнични отиваш и подаваш молба за освобождаване от работа по Чл.325.ал.1 т.9 от КТ-невъзможност за справяне с работата по здравословни причини-нямат право да ти откажат такова освобождаване.Така ще си вземаш пълна  борса.В никой случай по взаимно съгласие- четири месеца по 9 лева на работен ден.Ако ти правят спънки пиши и не подписвай нищо.
Виж целия пост
# 239
Работата е това че вече 11 месеца работя при тях. първия месец не ми пуснаха трудов договор и накрая на септември  2018г. по мое настояване и викане си издействах прословутия тр.договор. Изпратиха ми го на емейла, разпечатах и показах на управителя в Ст. загора къде да го подпише, печат на фирмата си сложих аз. Преди да започна работа при тях ползвах обещетение от борсата.  в началото условията на труд бяха добри за мен, имайки в предвид че заради гръбначното заболяване не вдигам нищо тежко. След време се наложи да зареждам и нареждам със стока и така до сега, до момента след хистеректомията след която трябва да си призная че не съм толкова здрава физически.А колкото до освобождаването-та те се направиха на незнаещи как става заверката на болничен в системата на НОИ. За третия и последен болничен ги накарах да ми изпратят по вайбър справката от удостоверението от НОИ. Не бяха си направили труда да заверят болничен с дата 26.07.2019
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия