Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли начин да се самообучаваме по шев и кройка?

  • 7 663
  • 25
Здравейте! Повдигам въпроса, тъй като съм начинаеща в тази работа. Търсих в интернет информация за някакъв курс за такива като мен, но няма и няма. Ходих и в Бюрото по труда, но и там няма. Само в София явно организират такива курсове. Реших да се самообучавам. В момента разполагам с една стара книга на С. Павлова, и една нова - шиенето for dummies. Не са лошо написани, но на мен все ми се иска да намеря нещо, като за неандерталец, за да съм сигурна, че правя всичко правилно стъпка по стъпка. Така се стигна до въпроса дали в интернет или на хартиен носител няма нещо, което може да помогне - клипове, подходящи книги и т.н. Аз доста се рових, но не можах да открия точно това, което търся. Като прибавя към това, че владея само български, задачата се усложнява. Ако все пак някой е попадал на нещо подходящо, ще се радвам да го сподели.
Виж целия пост
# 1
Здравей, аз имам ето тази книга https://knizhen-pazar.net/products/books/1612691 с нейна помощ сама се научих да кроя и шия.

Сега видях, че авторката е същата. Предполагам имаш точно тази книга.
Виж целия пост
# 2
Да, същата е. Аз се опитах да скроя един панталон, като гледам от книгата, ама изобщо не съм сигурна, че парчетата ще се напаснат идеално. Иначе  ми вдъхваш надежда, че щом си успяла, и аз може би с по - вече упоритост ще се справя.
Виж целия пост
# 3
И аз се научих да кроя и шия с тази книга. Трябват проби, аз си правех в началото експериментални кройки и от стари дрехи си съшивах нещата.
Виж целия пост
# 4
Като се оглеждаш за курсове, значи си готова да платиш някаква цена. Един вариант е да отидеш при една шивачка / за предпочитане пенсионерка/ и да я помолиш да те учи срещу заплащане. На занятието ще ти преподаде как се крои права пола, и ще имаш и някакво домашно. Следващият път-нещо друго. Аз така се научих някога да бродирам на машина. Имах си професия и жената разбра, че няма да й "взема хляба". А после ще надграждаш.
Виж целия пост
# 5
Ами в квартала има 1- 2  жени, които знам, че са шивачки, но не са пенсионерки. Беше ми минало и на мен през ума това, което казваш, ама още се чудя.
 
Виж целия пост
# 6
Имах пред вид пенсионерки, защото когато тръгнах аз да търся някога майсторки , влязох в едно ателие и жената ми каза, че "ето, на, имам още една машина тук, но не е удобно - влизат клиенти, трябва да им обърна внимание..." Но тогава бяха други времена -ателието беше държавно. И тя предложи да ме изпрати при пенсионерка. Ходех " на уроци" у тях . Уговаряхме занятията така, че да е удобно и на двете. Беше добър вариант.
Виж целия пост
# 7
В youtube има доста неща, някои може и само с гледане да се разберат. Пробвай с тази мома https://www.youtube.com/watch?v=z4iUuuc3NRo говори на руски, отстрани излизат и подобни неща по подразбиране, може да намериш видео, където не говорят много, но добре показват. Обикновено под видеото имат линкове към по-стари и свързани с това видеа. Друг вариант е в Pinterest. Кураж
Виж целия пост
# 8
Благодаря  marygold! Аз гледах доста клипове, но точно на тези не бях попаднала.
Виж целия пост
# 9
Здравейте момичета имам нужда от помощ купих си машина singer mini такава на батерии и изобщо не Мога да разбера това.чудо как работи има.ли значение как трябва да е поставено иглата не разбирам
Виж целия пост
# 10
Намерих нещо на български за поли, но не съм опитвала на практика
http://design.jovkov.org/moden_dezign/pojasni/pages/pola_konichna.htm
Виж целия пост
# 11
Това не го бях виждала. Добре е, че е на български. Ще пробвам да ушия някоя пола.
Виж целия пост
# 12
И аз почвам да шия.Имам машина и за бподиране, но нещо заяжда и къса конци.
Виж целия пост
# 13
Здравейте, и аз от известно време се запалих да шия. Купих машината преди две години и явно сега и дойде времето. Баба ми цял живот е била шивачка и щеше да е много хубаво ако не живеех в чужбина и можеше да ме научи. Ако знаете английски в YouTube има изключително много полезни видеа. Следя канала madetosew. Жената се казва Аника Труман и е учител по шиене и кроене в UK. Видеата и са много добре направени и всички детайли са обяснени много подробно. Дори да не знаете английски перфектно мисля че ако си преведете термините които използва няма да имате проблеми.
Виж целия пост
# 14
Аз съм се абонирала за доста  youtube канали, свързани с шиенето, но на точно този не съм попадала. Благодаря за информацията!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия