Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети във Франция

  • 12 634
  • 156
# 150
Браво Ellis, супер. Люксембург си е Люксембург. При нас не е чак така. Университета се организира сравнително бързо и всичко започна он-лайн, без траво практик, но ситуацията дълго време беше тежка и неясна и ги разбирам. Решението, което взеха за "премятане" през годините за нас е ОК, макар за някои деца да не е. Но на есен дупе да им е яко.
Иначе всичко трябва да си проверяваш и искаш сам. Администрацията (френската) е под всякаква критика - едната ръка не знае какво прави другата.
Общежитието ни е частно, така че си плащаме наема, но то е нормално тя си е там. А и кандидатства за помощ и я одобриха и изплатиха веднага. Но пък и те бяха затворени по къщите, така че нито маски им трябваха нито нищо. Тя за 2-та месеца от 16 март е излизала 3-4 пъти до магазина. Пращах храна защото буквално магазините бяха празни от към основни продукти, а имат 3 големи супермаркета в квартала. Последно пратих маски и ръкавици, защото и по аптеките нямало, а сега са задължителни в транспорта, ако се наложи. Тя работи, "разхождачка" на едно кученце. Иначе подава документи за стаж, но за сега няма резултат. Успя да си извади Карт Витал(здравна карта) с мноооого зор, надявам се да не й потрябва. Вчера успях да взема билети за август да отида за седмица и после тя да си дойде за седмица, ако не ни мине котка път.
Виж целия пост
# 151
Много ме изненадахте,че сте пращали храна. В кой арондисман живее, че е имало липси? Имам роднини там в 15 и дъщеря ми е в 11 и досега нито веднъж не ми казаха,че е имало липси. А дъщеря ми си пазаруваше през 2-3 дни.
Виж целия пост
# 152
Живее в Кремлин. Точно под 13-ти. От другата страна на околовръстното. Имат Лидъл, Ушан и Льоклерк и трябваше да обикаля за да намери хляб или варива, спагети и макарони, доматено пюре, пасата или консерва, плодове или зеленчуци. Разбира се е търсила и по-евтини неща, а не хляб за 3евро и месо за 16,17 каквито има разбира се. Пращах овесени ядки, ориз, нахуд, доматена пасата, сирене и естествено вафли и солети.
Виж целия пост
# 153
Аз храна не съм пращала, но и в Люксембург изпразниха рафтивете на магазините- нали са богати , в първите дни са пазарували в за по над хиляда евро, каза детето. ТехниятДелез , нали е в студентски кампус, се е оказал много зареден и се е опазил в първите паник- дни.
Пращах маски и лекарства, защото в първите дни в аптеките убеждавали хората, че маските не предпазват, а лекарства пратих, защото предпочетох за по- сигурно да го запася, да не би и за лекарства да правят проблем в аптеките им.
Между другото, се оказаха по- евтини някои лекарства там, отколкото в БГ. Но.... 250 мл дезинфектант 20 евро като чух, 🤪
Виж целия пост
# 154
Колета с какво го пращахте. На мен от Спиди не ми разрешиха лекарства и дезинфектант. Но тя си беше взела от училище в първите дни. Пращах и термометър, че там имало само по 40 евро. Иначе си поръча витамини от iherb. Вчера са дошли. А днес трябва да дойде и airfryer- който си поръча за РД. Дано е добър, че много се надява да я спаси от готвенето.
Виж целия пост
# 155
О, airfryer - супер идея за РД🤗 Съседката на моя син има и й върши чудесна работа.
Иначе, ние пратихме с DHL, малко се размърмориха за маските, защото нали бил забранен тогава износа, но на собствен риск ги оставихме и те взеха, че не ни глобиха и минаха без проблем. За лекарствата ни казаха само да не са течност и да са в малки количества. Дезинфектант и спирт не съм пращала, само лекарства като блистери, дезинфектанти им раздадоха безплатно. Всички изпити са му в редовната сесия, нямат нищо отложено, освен ако сами не поискат това. Предстоят му 6 изпита.
Виж целия пост
# 156
Стискам палци за изпитите. Пиши кога ще са, за да стискаме в деня. Нашите по график трябваше да приключат вчера. Но т.к. няма как да снимат годишния филм и няма как да вземат траво пратик приключиха без тях. Вероятно ще ги включат към успеха за 2-ра година. 4 практически предмета не са ги почвали изобщо. Като гледам бюлетина са имали 20 изпита и за 1 семестър 2 курсови задачи - късометражен и музикална картичка, нещо като клип. Те много били. Първия семестър бяха по 3 на ден и даже не съм разбрала че са толкова много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия