Световният пазар на роботизирани прахосмукачки се очаква да има годишен растеж от 15,23% за периода от 2017 - 2021 г. Ако сте избирали и тествали различни уреди от този тип, навярно сте се убедили, че роботизираните прахосмукачки iLife са най-добрият избор в по-ниския ценови сегмент.

Много хора знаят, че iLife е една от най-добрите марки, но се затрудняват да изберат най-подходящия за себе си модел. Това е и причината да се направи този кратък обзор, който има за цел да запознае потребителите с различните видове роботи от този тип на iLife и да сравни техните основни технически характеристики.

iLife е утвърдена на пазара компания, която се гордее със своите продукти. Нейното портфолио включва модели предимно от серията A и серията V. Ще се спрем върху модела iLIFE A4 както и устройствата от серия V – V7s Plus, V5S PRO, V8S. Тези прахосмукачки използват различни технологии и са от различен ценови клас.
Всяка от тях има съвременни характеристики и се поддържат S.L.A.M. алгоритъма за локализиране и картиране, чрез който се съставя маршрута на най-ефективно почистване. Това е на практика същата функция, използвана в безпилотните автомобили на Google.

Тук можете да се запознаете с най-новите предложения на GearBest: промоции на прахосмукачки

iLife A4s


iLife A4s е значително по-малка от другите роботи за почистване. Височината е едва 3 инча при диаметър 12,2 инча. Тя е идеална за мебели с малък просвет и е лесна за носене.
Когато сравняваме различните iLife модели, няма как да не забележим, че a4s има режим на максимално почистване, в който могат да се обработват различни видове подове. Прахосмукачката без проблеми изчиства подове от дърво, застлани с килим или от плочки.
Времето на автономна работа е една от силните страни на a4s. С едно зареждане устройството чисти 140 минути без прекъсване, а в смесен режим издържа около 120 минути.
iLife a4s може да не е най-модерният робот за почистване на пазара, но осигурява солидна производителност при съвсем разумна цена.

Плюсове:
•   Два режима на зареждане
•   Дистанционно с LCD
•   Почиства и трудно достъпните места
Минуси:
•   Няма Wi-Fi

Вижте новата промоция в GearBest от чешкия склад: роботизираната прахосмукачка iLife a4s

iLife V8SiLife V8S е устройство от типа 2-в-1, което може да почиства и да мие. Както винаги, нещата при iLife са минималистични и модерни. Този робот има стъклена повърхност, а неговият корпус му дава възможност да почиства под повечето мебели.

Захранването на робота се осъществява от 2600 mAh литиевойонна батерия, осигуряваща цели два часа почистване с едно зареждане. Зареждането до 100% става за три часа. Устройството може да почиства и да мие.
V8S също почиства различните видове подове и при намаляване на заряда автоматично се връща до зареждащия док.

Този модел има възможност за задаване на графика на почистването. Тази функция позволява програмирането на устройството за всяко време за всеки ден от седмицата.
B8 е първият робот на iLife, който идва със собствено приложение, което дава възможност за проследяване придвижването на устройството в реално време. Приложението дава възможност и за промяна на маршрута за почистване.

Плюсове:
•   V8S може да почиства и мие и разполага със собствен резервоар за вода. Навигационната система i-Move позволява точното разпределяне на зоните и планиране на маршрута за почистване.
•   Много голям контейнер за боклука: 750 милилитра място за отпадъци за по-добро изчистване на всякакви подове
•   Задаване на разписание

Минуси:
•   Малко по-скъпа. В сравнение с другите роботи на iLife, V8S е по-скъпа. Но си струва всяка стотинка.
Вижте новата промоция в GearBest от чешкия склад: Ilife V8S Robotic Vacuum Cleaner with LCD Display


Следва продължение...