Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професионални музиканти и любители

  • 1 457
  • 4
Здравейте,

не съм сигурна дали темата ми е в правилния раздел, тъй като е някак по средата между "хоби" и "музика, концерти, театър" Simple Smile. Предполагам, че ще бъде преместена, ако не е за тук.

Та, интересно ми е има ли сред вас любителски или професионално занимаващи се с музика?

Ако да, с каква насоченост - пеене, свирене на даден инструмент, композиране, преподаване или пък друго? Може и комбинация от всичките изброени, разбира се Simple Smile .

Ще ми е полезно да обсъдим по колко часа на ден се упражнявате, как, имате ли изяви в концерти/рецитали, сценична треска и как се справяте с нея?

Прави ми в впечатление, че в България сякаш няма много форуми с подобна насоченост, нито пък фейбук групи, затова реших да отворя темата тук.

Въпреки че не очаквам особено голяма активност, все пак се надявам заедно да успеем да я развием Simple Smile .
Виж целия пост
# 1
Хубава тема,но ако се намирахме примерно в Америка.Нищо чудно че  тук няма такива форуми или фейсбук страници.У нас не са много хората които се занимават с това,защото извън чалгата няма никакъв друг музикален шоубизнес.Аз ако имах талант да пея,свиря,композирам и прочее,каква мотивация бих имал да го развивам,ако после няма да мога да го реализирам?!
Виж целия пост
# 2
Аз се занимавах дълго време с музика. Още на 5 години започнах да танцувам народни танци, а когато станах на 10 започнах да пея в детски фолклорен ансамбъл. Имах няколко години прекъсване, когато разбрах, че нашият ръководител е сформирал група от бивши певици от детския хор. Започнах да пея отново, имахме концерти участия. Правихме записи и пяхме няколко пъти в ТВ предавания. Беше много хубаво.  Имахме репетиции два пъти седмично след работа. За съжаление след като се родиха децата нямам възможност да ходя, а много ми се иска. Надявам се някой ден пак да се върна към музиката.
Виж целия пост
# 3
alex_bg, наистина ми прави впечатление колко много чужди групи и форуми има, а почти нищо у нас.
Другото, което намирам за коренно различно, в сравнение с платформи, в които комуникират предимно българи, е отношението. Еднакво позитивино, добронамерено и без субективни, язвителни нападки, независимо от нивото. Ако има критика, тя винаги е конструктивна и човек се чувства комфортно да споделя. Получавала съм, например, съвети от концертни изпълнители, с опит пред хилядна публика и те са били поднасяни с такова внимание и фокус върху нуждата, провокирала въпроса ми, че чак съм се изумявала. В това отношение се надявам един ден да започнем да общуваме именно така, в момента сме на светлинни години за съжаление...

Sollsoll, с деца винаги е трудно, да Simple Smile. Аз също отлагах доста години, но накрая реших, че ако чакам подходящия момент, когато всичко ще е идеално подередено, никога няма да го дочакам и така започнах да се занимавам отново Simple Smile. И това беше едно от най-смислените ми решения в иначе не толкова краткия ми вече живот  Laughing.
Виж целия пост
# 4
Отскоро се занимавам с музикален инструмент (пиано), ходя на уроци. По принцип исках да се науча да свиря на някакъв ударен инструмент, обаче в моя град не намирам такива уроци и затова се записах на пиано. Засега един път седмично ходя на уроци, но когато имам възможност мисля и по два пъти да ходя. Мечтая си един ден да стана музикант, но трябва още доста време да мине, за да стана наистина добър в това. Исках също да кажа, че никога не е късно човек да започне да свири на инструмент, мисля че ако има музикални заложби, винаги има шанс да се научи да свири Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия