Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата и домакинските задължения

  • 8 860
  • 80
# 60
Тъйде, тъй и моята малката също..... мале, като по калъп значи са поръчвани! Тц, Тц. Тц...
Виж целия пост
# 61
Хоп и аз тука с рачето. Как на брат ѝ всичко правим и помагаме, пък на нея за нищо не щем да ѝ помогнем. Драма, ред сълзи, ред сополи.

Брат ѝ е на година и половина. Така.
Виж целия пост
# 62
Можем да сформираме клуб на майките на рачета, сигурна съм, че ще имаме много за споделяне SmileHug

Драма куинс са отвсякъде, факт. Всеки път, когато правя забележка или настоявам нещо да се свърши, вътрешно се стягам защото съм много земен, практичен човек (козирог Simple Smile ) и всякакви излияния и мелодрами са ми непонятни, да не кажа направо отблъскващи.

Сутринта й казах да си сложи парче пица в кутията за даскало - това са 4 движения, по дяволите. Отваряш хладилника, взимаш пицата (нарязана е), топлиш в микровълновата, слагаш в кутията. Толкоз. Еее, все едно й казах да прекопае градината пред блока.
Виж целия пост
# 63
Аз с рак и овен. Давам ги и си ги искам обратно като пораснат  Mr. Green


Нееее, добри са ми дечицата. Помагат, когато ме чуят, заедно със съседите  Laughing
Виж целия пост
# 64
Моя е близнак, освен, че е разсеян и много , ама много го мързи да учи е много лек и сговорчив характер. И бебешки пубертет не е имал и сегашния се надявам да изкара леко. Прави всичките си задължения и много помага в къщната и градинската работа и без да го моля.
Ние с баща му сме телец и козирог, така, че демокрация в нас няма. Той е Гестапо, а аз Северна Корея  Embarassed
Виж целия пост
# 65
Кажи, че гестапото е козирога Joy
Виж целия пост
# 66
Моята като беше на 8 беше страхотно мрънкало. Ама страшно! Винаги се вторачваше само в лошото и имах чувството, че никога не е доволна. Абе виждам я, че се забавлява и се хили като ряпа, обаче като я питам дали ѝ харесва нещо, веднага се почва "Ама то... обаче..." Rolling Eyes Аман! Купих ѝ един готин тефтер (тя обича) и лятната ваканция ѝ поставих задача всеки ден да пише по три положителни неща, които са се случили и следях всеки ден да е попълнила. После се връщахме заедно да четем, за да види, че може и хубави неща да забелязва. Сега като че ли е по-добре - не мрънка толкова, но пак драматизира като в индийски сериал.
Виж целия пост
# 67
Аз съм козирог,детето е овен..
Много се разбираме,всичко ток и жица,но..Кръстосаме ли рогата,става "сблъсъкът на титаните"..
И да,драма куин е за всяко възложено нещо,вкл. и вечерния душ,но си го пускам край ушите и си меля моето до откат
Виж целия пост
# 68
В къщи сме скорпион и телец родители, деца близнаци и козирог. Значи горкото близначе. То е най-хаотично и разпиляно, но пък най-податливо на директна и индиректна манипулация. Козирожката е самодисциплинирана и подредена, но е твърда като скала- не реши ли нещо сама, никой не е в състояние да я накара, с изключение на  мен /телеца/ и то с много фини стратегии и майчини трикове.

Иначе Козирогчето си подрежда нещата с педантичност, почти не можеш да откриеш нещо нейно на случайни места, хваща се сама да подрежда и често иска да ми помага или направо да ме отмени в някое задължение.  Близнакът е супер разсеян, всичко струпва на купчина, прибира дрехите си на купчина, на един рафт, бюрото му е пълен хаос, само игрите са подредени. Никога не се сеща сам да ми помогне с нещо, да разходи кучето или да хвърли боклука е равносилно сама да се превърна в доживотна негова длъжница. Дано е от пубертета.
Виж целия пост
# 69
Щерка на 15 - с триста зора я карам да си оправи стаята, давам ѝ торба за боклук и казвам, че ако не я напълни, влизам аз с багер и изривам всичко на боклука. Ако не я натискам, само след седмица няма да може да си намери леглото от боклуци, събива всяка хартийка и опаковка. Откак я тресна пубертета, е страшно - мръсни дрехи по земята, четката за коса не реше, задръстена от косми. Иначе помага в готвенето и слагане на масата, простиране и сгъване на прането и прахосмукачка (невидим резултат). Пазарува.
Дребният е на 9 - изхвърля боклука, пазарува, помага с простирането. Мие с моп или по-точно дави пода. Прибран и чист е, той е най-лесен.
Големият е почти на 20, мързел като пуберката, само че като му кажеш нещо, го изпълнява без мрънкане. Иначе сам да се сети нещо - няма да стане. Но поне не мърмори. И той не цапа и не разхвърля много. От време на време тримата ни правят вечеря - сандвичи или палачинки.
Виж целия пост
# 70
Искам да си сверя часовника. Доколко се включват децата ви в дейностите по домакинството? Тук отнасям и помощта за дом. любимци, ако имате такива. Дъщеря ми е на 8, но освен, че си подрежда играчките и гардероба, храни чат-пат котките и кучето, друго май не прави. Започва да ме яде мисълта, че й е време да помага повече.
Сашо е почти на 9.В последно време съм го хванала да помага за миялната.Изкарва и нарежда чаши и чинии в ниските шкафове.Изкарва кучето и му слага вода и храна.Отговорен е за стаята си и играчките си.Това е засега.
Виж целия пост
# 71
Между 5 и 7г се натискаха да помагат. И с прахосмукачка минаваха, и чинии миеха, и продукти режеха, яйца пържеха. Сега толкова да ги мързи, особено големия, че няма и накъде повече. Могат да си наготвят някои неща, ако са на кеф. Прибирането на изпраните дрехи по шкафовете си е тяхна работа, обаче ги сгъват надве-натри и ги мятат вътре. Мръсните дрехи си ги слагат в коша за пране без подканяне, защото това, което не е в коша не влиза и в пералнята. Сервират и отсервират понякога с подканяне. Интересно е, че си правят забележки един на друг. Като ги хване музата са готови да помагат с готвене и чистене, но трябва да са в особено състояние на духа, така да се каже.
Задължение на големия, което той често забравя, е да прехвърли изпраните дрехи от пералнята в сушилнята, като се прибере от училище на обяд.
Като цяло май не мога да се оплача. Оправят си собствения хаос с малко напомняне. На този етап толкова. Просто някои неща изобщо не им правят впечатления. На мен ще ми избодат очите, а те ги подминават и не ги виждат. Например котаракът много се скуби. Чудя се как е възможно синковецът да лежи на земята, до него да има огромно валмо косми и той да не го вижда и маха. Като го попитам, започва да гледа неразбиращо. Не само избирателно чуват, но и избирателно виждат.
Виж целия пост
# 72
            Един ден помолих сина си да си прибере празната чиния в мивката. Отговора му беше "да не съм ти слуга". На др. ден като стана пита къде ми е закуската и детското кафе? Отговорих му "Да не съм ти слуга". Оттогава се отсервира сам и изпълнява почти всичко, като прибиране на дрехи, грижа за котката, хвърляне на боклук .
Виж целия пост
# 73
Аз нямам търпение до другия ден. Директно вдигам панаира ако ми отговори така Laughing
Виж целия пост
# 74
Моя пубер вчера го хванах да плеви с мен на двора. Изкара час преди да започне да мрънка, днес кръста го боли, радва се че валя снощи и днес почива. Обаче злата му майка му е приготвила едно косене на задния двор за утре ( мухахаха). Понякога го юркам и да готви. Ако го оставя цял ден ще слуша музика, играе на телефона и гледа телевизия. Дори на басейна до нас на 200м го мързи да отиде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия