Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нужда от спешно мнение относно антидепресанти

  • 6 325
  • 88
Здравейте! В момента изживявам ужасен стрес, не знам как ще издържа следващите няколко дни. Не съм спала от около седмица, чувствам се кошмарно.

Следващата седмица мисля да отида на психиатър.

Дотогава може ли да ми препоръчате някакви антидепресанти, които да взема от аптеката, за да се успокоя? Моля, не ме убеждавайте, че е противопоказно да ги пия без лекарско предписание - става въпрос само за няколко дни, а и настоящата ситуация наистина е нещо, с което за пръв път се сблъсквам в живота си.

Ориентирала съм се към "Деанксит". Той достатъчно ефективен ли е? Четох, че някои хора не са доволни от действието му - определят го като слаб и твърдят, че им причинява допълнителен стрес, вместо да ги успокоява...

Имам нужда от нещо бързодействащо и силно като ефект.

Моля за насоки!
Виж целия пост
# 1
А не биха ли ти свършили работа по-леките успокоителни, имам предвид глог, мента, валериан, има ги на тинктури и на таблетки, МАГНЕ В6 СТОП СТРЕС таблетки, има и други, просто тези съм ползвала и при мен действат. Деанксит преди доста години използвах по съвет на приятелка, тогава го продаваха без рецепта, но сама го зарязах, просто предпочитам нещо по-леко и безобидно, когато сама си го назначавам.
Виж целия пост
# 2
Различните лекарства действат различно на всеки и често имат не по-малко неприятни странични ефекти които продължават понякога с дни. Ако искаш вземи нещо за приспиване, поне да можеш да спиш, а антидепресантите остави на лекаря.
А имаш ли час или само мислиш да си запишеш? Сериозно питам?
Виж целия пост
# 3
Деанксита и на мен ми действа така - допълнителна нервност и безсъние (изписаха ми го при неустановен световъртеж, но този му ефект ме побъркваше повече от световъртежа), което на теб не ти трябва... Недоспиването е влизане в порочен кръг... не си се наспал, натиска те депресивно състояние, не можеш да спиш, още по-депресиран се чувстваш... Нещо за сън да вземеш докато се видиш с лекар?
Пробвай със Седатиф PC, хомеопатично е, т.е. не очаквай бързо повлияване... но от него май няма странични ефекти на привикване и съответно проблеми при спиране.
Виж целия пост
# 4
Ако много настояваш за "препоръка" атаракс. Пиех го вечер час преди желаното ми време за сън.
Виж целия пост
# 5
Може да вземеш и Вит. B3 или направо В комплекс. Много са подходящи при стрес.
Виж целия пост
# 6
Ако много настояваш за "препоръка" атаракс. Пиех го вечер час преди желаното ми време за сън.
Атаракс не бих взела без лекарско предписание, гадни са на спиране, пие се по схема (начало и край с постепенно стигане до дозата и обратно до 0)
Виж целия пост
# 7
Да, с повечето от "тези" лекарства е така. (Аз съм го пила против атопичен дерматит и приспивното му действие е бонус). Препоръка за психиатър вече дадох в другата тема.
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички ви за мненията!
Отново искам да подчертая, че не става въпрос за обикновен период на стрес, а за нещо много по-силно от това, но не искам да навлизам в детайли, защото в момента всичко ми е адски болезнено.
Интересувах се дали на пазара се предлага препарат с по-силно действие, който би могъл да ме успокои драстично за следващите няколко дни, защото положението при мен е много сериозно, от ден на ден става по-зле. Опасявам се да не стигна до болница така. Снощи, например, като пробвах да заспя, прекарах цялата нощ в халюцинации, ярки и натрапчиви светкавично променящи се картини - супер извратени неща, без никаква логика. Мисля, че имах и отчетливи звукови халюцинации, което вече ми се струва плашещо. Sad

А имаш ли час или само мислиш да си запишеш? Сериозно питам?
Все още нямам записан час, но твърдо съм решила да посетя специалист в скоро време. Това не подлежи на колебание.
Виж целия пост
# 9
Нещата ми звучат сериозни. Първоначално и аз щях да препоръчам някакви леки билкови успокоителни + витамини Б и магнезий, но щом положението е такова едва ли ще помогнат. Няма ли възможност още утре да посетиш лекар?
Ако все пак не можеш защо не пробваш с нещо за сън или поне да го обсъдиш с ЛЛ, който да ти препоръча нещо на първо време докато посетиш специалист?
Виж целия пост
# 10
Личната ми лекарка е много зле. Тя никога не изказва мнение, само ми дава направления - поне това прави, за разлика от някои други ЛЛ.

Имам дефицит на B12 и на някои други витамини, но това, което ми се случва сега, е различно.

Ще помисля дали още утре да не отида на лекар, просто не знам дали прегледът ще може да се организира за 1 ден.
Виж целия пост
# 11
А да не се е "наслагало" напрежение и с дефицита на Б12 да изскача...
"Психични изменения

раздразнителност
– апатия
– сънливост
– подозрителност (параноя)
– промени в характера
депресия (вкл. следродилна)
– загуба на памет
– деменция и влошаване на интелектуалните способности
халюцинации
– склонност към насилие
– изоставане в развитието и/или аутистично поведение при децата"

Пусни си пак едно Б12 преди да почнеш антидепресантите...
Аз при дефизит на вит Д и доста ниско Б12 имах период на умора и сънливост, но при унасяне/заспиване имах едно такова усещане на полусън, хем съм будна хем сънувам реалистично и много изнервящо... докато не се накарам да стана, да се наплискам с вода и зорлем да се расъня не преминаваше. После заспивах дълбоко, но пък толкова тежко, че сутрин нямаше ставане. Пих вигантол и след около месец установих, че спя добре Hands V
Виж целия пост
# 12
Нещо с мелатонин за сън на първо време? Не съм пробвала и не знам колко бързо би подействало обаче...
Виж целия пост
# 13
Гърне без похлупак, щом мислиш, че положението е сериозно, а така и звучи, отивай на пси възможно най-скоро. Можеш да запишеш час от днес за утре, ако няма избрания от теб свободни часове мисля, че ако кажеш, че е много спешно все ще те вмъкне в графика. Антидепресантите действат с натрупване и за тях си трябва консулт от лекар ( аз съм на такъв препарат от 1 год и го казвам от опит) на теб явно сега ти трябва бързодействащо успокоително временно. И аз мисля за атаракс - но вечер и то по половин, доколкото знам при първоначален прием трупира, но и на другия ден някои хора са парцали, защото има много бавен разпад в организма. Все пак можеш да питаш и в някоя аптека да ти дадат нещо и да те посъветват. Но недей да отлагаш ходенето на пси, с тези хапчета шега не бива. Стискам палци !
Виж целия пост
# 14
Гърненце, срещала съм те в темата с Хашимото и май с ИР... Дали пък там сериозно не се е разбъркало нещо и да "изтрещяваш"? На близка с ИР най-затормозяващия симптом е недоспиване и суперизнервеност вечер... след хранене прави хипоглекимии (инсулин над 150) и понякога точно такива усещания за "нереалност"...
Извинявай, ако информацията в поста ми е лична, ще я изтрия ако кажеш Simple Smile
Виж целия пост
# 15
Антидепресанти не се пият за седмица. За да подействат е нужен поне месец прием. Т.е, дори да вземеш деанксит, само ще влошиш положението, тъй като всички антидепресанти първоначално имат ефекта да засилват симптомите.
Като искаш нещо бързодействащо можеш да си вземеш Валидол за смучене или сиропа Глог,мента,валериана. Може да се консултираш и в аптеката за други! Те ще те отпуснат, докато идеш на лекар. А вече подходящи антидепресанти, които ще приемаш месеци, остави да ти изпише психиатъра, защото за да подействат е нужно време. И да, деанксита е от най-слабите . Нека лекар прецени кои са най-удачни за теб и твоето състояние, защото има доста странични реакции при лекарствата от този тип, които повярвай ми не искаш да изпиташ! Успех!
Виж целия пост
# 16
Благодаря ви отново!

vencho, може и да го пробвам този "Атаракс".
Няма да отлагам прегледа, със сигурност.

peneva, не, не, няма проблем - аз изобщо не крия, че съм зле със здравето, но специално този шок не е от заболяванията ми. Имам си лични проблеми, за които не искам да споделям. Убедена съм, обаче, че и влошеното ми здравословно състояние допринася за целия този кошмар. Иначе, принципно не страдам от недоспиване, имам много здрав сън, но сега, от седмица насам, е ужас. Cry
Виж целия пост
# 17
Sweetrose, оценявам разясненията. Не знаех, че всички антидепресанти са с натрупване; мислех, че има и такива с мигновено или почти мигновено действие.
Ще взема другите неща, които ме посъветва, плюс евентуално споменатия по-назад "Атаракс".

И да се допълня - при мен, като че ли, най-изявеният симптом в момента е изострената до краен предел чувствителност и усещане за "нереалност".

Ще ви държа в течение, момичета. Дълбоко оценявам мненията, които получих!
Виж целия пост
# 18
Sweetrose, оценявам разясненията. Не знаех, че всички антидепресанти са с натрупване; мислех, че има и такива с мигновено или почти мигновено действие.
Ще взема другите неща, които ме посъветва, плюс евентуално споменатия по-назад "Атаракс".

И да се допълня - при мен, като че ли, най-изявеният симптом в момента е изострената до краен предел чувствителност и усещане за "нереалност".

Ще ви държа в течение, момичета. Дълбоко оценявам мненията, които получих!

Има и такива с мигновено действиe, но те не са от групата на антидепресантите, а се наричат бензодиазепини, много са силни,  не могат да се закупят свободно (изписват се само от лекар със зелена рецепта) и за разлика от антидепресантите, бензодиазепините водят до зависимост ако ги взимаш за срок повече от два месеца. Но ти сама без рецепта не можеш да ги закупиш от никъде ,така че този вариант отпада. Това само за информация. Обикновено ако получиш криза, от спешна помощ могат да ти поставят инжекция с бензодиазепин, за да се успокоиш.
Какво се е случило при теб, за да изпаднеш в това състояние? Ако желаеш сподели или ми пиши на лични. Имам опит с подобни лекарства. Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Гърне, как си? Успокоиха ли се малко нещата? Записа ли час за пси ?
Виж целия пост
# 20
vencho, мерси, че попита. Hug
Фиксирах си час, но е за другата седмица. Не ми пречи да почакам, де.
Колкото до успокоението - май трябва да мине доста време, за да потръгнат нещата (ако изобщо) в положителна насока. За месец-два или дори за цяла година, не знам дали би имало кой знае каква промяна в усещанията ми. Но ... каквото, такова. Живот. Дано само постоянният стрес не влоши и без това разклатеното ми здравословно състояние.

И да допълня, че си купих "Валидол" + "Атаракс" - приемам ги от 2-3 дни. За тревожността и черните мисли не са ми помогнали, но определено сякаш спя по-дълбоко от тях. Няма ги халюцинациите в просъница.
Виж целия пост
# 21
Радвам се, че поне поспиваш. Стискам палци да се наредят нещата по най-добрия за теб начин Hug
Виж целия пост
# 22
Здравейте искам да попитам има ли някой който да е пил антидепресант Бринтеликс10мг интересува ме кога започва да действа и как сте се чувствали
Виж целия пост
# 23
Задължително започни да пиеш вит. Б комплекс - от опит, много помага. Поне аз от него се чуствах по-добре. Също така препоръчвам седатиф. За през нощта - Магне Б6 лека нощ.
Ако мислиш, че няма да можеш да се справиш сама -задължително на лекар. Не пий никакви лекарства без препоръка от лекар! Можеш да се вкараш  в много тежка депресия!
Виж целия пост
# 24
Благодаря за съвета пия лекарството по лекарско предписание,Б комплекс също но днес е 14 ден а не чувствам да има ефект,Не намерих и хора които да са го пили да споделят
Виж целия пост
# 25
По принцип антидепресантите действат с натрупване и започват да работят след 14тия ден. За да те стабилизират им трябват минимун 3 месеца.
Виж целия пост
# 26
Преди 7 години съм пила Ципралекс и Золофт мисля ,че имаха много бърз ефект .След като ги спрях пиех по един деанксит дневно до сега и нямах проблеми.Започнах с този Бринтеликс защото било ново по изчистено лекарство но или действа много бавно или не е за мен,Не намирам мнения за него
Виж целия пост
# 27
Момичета, сетих се да ви питам и още нещо.
Още не съм отишла на преглед, за идната седмица е.
Та, на въпроса - когато отидеш при психиатър, накрая на прегледа, предполагам, ти издават някакъв амбулаторен лист с евентуална диагноза, било то депресия, невроза и т.н. Този документ и информацията в него за в бъдеще достъпни ли ще са за държавните институции, МВР и т.н.? Т.е., при нужда, те биха ли имали как да разберат, че си бил на преглед при психиатър и си с поставена диагноза? Това малко ме притесни, като се замислих. Някой наясно ли е как стоят нещата?
Виж целия пост
# 28
Гърне, на мен лично нищо не са ми издали освен рецепта. На моя приятелка баба й бяха карали да подписва декларация, че е съгласна за въпросното лечение с АД, не знам защо, може би заради възрастта - над 70 год. И мисля, че ако не си на лечение в клиника не би трябвало да се водиш никъде. Не се притеснявай за това. Кажи имаш ли подобрение ?
Виж целия пост
# 29
Лекарите не са ли длъжни винаги да издават такъв лист? Даже, доколкото знам, трябва да занесеш копие от оригинала при личния си лекар.
Като се чух с психиатъра по телефона, тя ми каза, без да съм я питала, че ще ми издаде такъв документ накрая на прегледа. Притеснявам се къде отива информацията от този лист? Само за мен ли остава или се препраща и някъде другаде? Защото това би могло да повлияе на много неща...

vencho, не съм добре, но ... живот. Simple Smile
Виж целия пост
# 30
Аз бях без направление, нз дали това оказва влияние, може би да.Мойта пси сами ми каза диагнозата ти е ГТР с ПА и това беше, не съм й искала документ изобщо. Ти в кой град си ?
Вярвам, че след прегледа и правилно лечение ще се подобриш. Стискай още малко зъби
Виж целия пост
# 31
Благодаря ти!
В София съм. И аз ще ходя без направление, но все пак... Замислих се над тези въпроси. Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Благодаря ти!
В София съм. И аз ще ходя без направление, но все пак... Замислих се над тези въпроси. Simple Smile
Разбираемо е да си притеснена. Може ли да споделиш при кой ще ходиш и какво лечение ти е изписал, общо с какви впечатления си след посещението. Ако прецениш, че не ти се пише тук, може и на лични. Интересува ме, защото и аз съм от София и обмислям да отида след време при друг пси. Успех!
Виж целия пост
# 33
Издавали са ми амбулаторен лист за ллекар. Нямам идея дали системата им е достъпна за справки от МВР. Силно се съмнявам. Виж ако останеш в болницата и ти издадат болничен ще се види.
Виж целия пост
# 34
Не бъркайте успокоителните с антидепресанти. Деанксита не е Ад,а много леко успокоително което в при силна нервност и тревожност няма дс свърши работа.Посети частен психиатър възможно най скоро.Не ти препоръчвам тези по здравна каса.Ще те натъпчат в ривотрил и какви ли не лекарства които ще те направят на парцал
Виж целия пост
# 35
Тери, не съм съгласна, докторите може да са кадърни или не и това няма нищо общо с  държавната или частната им практика.
Виж целия пост
# 36
Аз мисля,че има.Това си е лично мое мнение
Виж целия пост
# 37
Гърненце, как си със спането? Искам да ти препоръчам нещо, което на мен много ми помогна. Казва се  “ Неодорм МР“. Има много неща в него, билкови екстракти, магнезии, витамини, пасифлора. Невероятна комбинация е. Щом мен ме приспива, значи е много добро, защото аз съм тежък случай със заспиването.

Второ - искам да препоръчам най-добрият психиатър в София според мен - др. Рали Димитров.

https://tannakra.is-bg.com/

При него съм била, той ме спаси. Даде ми най-подходящото лечение и благодарение на него се оправих. За него казват, че оправял много тежки случаи.

Не знам дали знаеш, но силният и продължителен стрес намаляват нивата на серотонина в мозъка. Ниските нива на серотонин правят големи “чудеса“, та чак се чудиш ти ли си, и дали не полудяваш. Усещането ми е, че ти имаш нужда точно от серотонинови препарати. Има едно нещо, водят го хранителна добавка и е без рецепта. Казва се, 5 - HTP. Ако можеш си го вземи още сега и пробвай да го пиеш.
Ето, прочети тук за какво става дума. То повишава нивата на серотонина. И се приема за

Депресия
​Липса на настроение
Раздразнителност
Напрегната нервна система
Апатия
Проблеми със съня
Параноя
Тревожност
Мигрена, главоболие
Затлъстяване
Системно преяждане
Бавен метаболизъм
Слаба имунна система
Отказване на цигари, алкохол и др.
- Източник: https://biomall.bg/5htp
Виж целия пост
# 38
Morning Star, благодаря ти за изчерпателното мнение. Hug

Вече спя спокойно, но както споменах по-назад, приемам "Атаракс" + "Валидол".

Казва се, 5 - HTP. Ако можеш си го вземи още сега и пробвай да го пиеш.
А има ли значение конкретната марка и концентрация? Например, кое от тези двете - 1, 2 - е по-добро?

Мерси за препоръката за психиатър! bouquet А защо няма посочен телефонен номер в сайта му? newsm78 Само e-mail.

Виж целия пост
# 39
Гърненце, не се безпокой, мисля, че ще се оправиш. Purple Heart  Знам какво ти е, и аз съм минала през това. Живота ми беше станал ад, не можех да разбера какво ми е, не се сещах и на психиатър да отида.  А всичко било от нисък серотонин! Нямаш представа колко бързо нещата при мен влезнаха в релси, от приема на серотониновите АД, а мислех, че никога няма да стана по-добре. 
Препоръчвам ти да си вземеш това от 100 мг, 50 е много малко.  Пробвай да пиеш едно преди лягане. После можеш да пиеш по едно сутрин и едно вечер.  Марка не мога да ти препоръчам, аз не съм в Бг и моите са други. Няма значение това, не вярвам да имат разлика. 

А за др. Рали Димитров се подписвам с две ръце! 
Виж целия пост
# 40
Мерси още веднъж!

А за др. Рали Димитров се подписвам с две ръце! 
А как да се свържа с него? На мейла ли да му пиша? Странно е, че няма телефонен номер, обявен в сайта.
Виж целия пост
# 41
Мен на времето ме вредиха с връзки едва ли не при него, мисля, че и тогава никъде нямаше телефон. Ти пробвай да пишеш на мейла, но още по-добре отивай направо на адреса и на място записвай час. Така е по-сигурно.

В един сайт намерих тези телефони, не знам дали са актуални - Телефон: 02 9450445, 02 9452085

Немерих още едни -    +359 89 9844190      +359 2 9561344

Звъниш на всички, ако не става, отиваш там.
Виж целия пост
# 42
OK, ще опитам, дано да стане. Simple Smile
Виж целия пост
# 43
За Варна от кой психиатър сте доволни?
Виж целия пост
# 44
А разумно ли е да се насочваш към лекар, който е толкова трудно достъпен и врежда с връзки. Мисля си, че ако не си тежък случай (а това няма как да го знаеш) това само ще те затруднява.
Виж целия пост
# 45
А разумно ли е да се насочваш към лекар, който е толкова трудно достъпен и врежда с връзки. Мисля си, че ако не си тежък случай (а това няма как да го знаеш) това само ще те затруднява.

Не е трудно достъпен и не е с връзки. Просто  при мен така се получи. Споделих на братовчедка ми, че се чувствам зле, а тя директно вдигна телефона и ми записа час при доктора. Тя, освен че му е била пациент, му е и близка приятелка. Аз това не го знаех, разбира се. Чакалнята му е пълна с хора, работи и с направление. Специално заради Гърненцето се обадих на братовчедка ми, за да я питам за точния адрес и телефон. Получих ги и вече ги дадах на Гърненцето. Ако някой друг се интересува да ми пише на лични бележки ще му дам всичко.
Виж целия пост
# 46
Гърненце, да ти кажа за това, което си питала по-горе - тази информация не постъпва никъде, освен ако не си диспансеризирана.
Виж целия пост
# 47
Здравей. И аз след много силен стрес тотално изтрещях. Вече може би година ще стане, откакто съм на АД.

В началото обаче ги пиех с ривотрил, който потиСкаше симптомите и беше единственото, което ме вкарваше с релси.

Наистина - антидепресантите действат бавно Sad при мен започна около първия месец да е осезаемо.

Няма да имш диагноза. Освен това няма да ти сложат нещо безумно - тревожно разстройство, панически атаки.

Според мен имаш усещания за дереализация и деперсонализация. Прочети в Гугъл, ужасно е, близко е до паник атаките по гадост.

Кажи какво е станало на психиатъра, ако искаш ми пиши на лични съобщения. Ще мине.
Виж целия пост
# 48
За Варна от кой психиатър сте доволни?
др. Неделчев. Работи в ДКЦ5 и Клиника Нова.
Виж целия пост
# 49
Здравейте! В момента изживявам ужасен стрес, не знам как ще издържа следващите няколко дни. Не съм спала от около седмица, чувствам се кошмарно.

Следващата седмица мисля да отида на психиатър.

Дотогава може ли да ми препоръчате някакви антидепресанти, които да взема от аптеката, за да се успокоя? Моля, не ме убеждавайте, че е противопоказно да ги пия без лекарско предписание - става въпрос само за няколко дни, а и настоящата ситуация наистина е нещо, с което за пръв път се сблъсквам в живота си.

Ориентирала съм се към "Деанксит". Той достатъчно ефективен ли е? Четох, че някои хора не са доволни от действието му - определят го като слаб и твърдят, че им причинява допълнителен стрес, вместо да ги успокоява...

Имам нужда от нещо бързодействащо и силно като ефект.

Моля за насоки!
Здравей ,с риск да ме линчуват   за съвета ,ще ти предложа нещо  което ми е изписвано заедно с антидепресантите.Ривотрил!!Но само 1/4!!!От 2 млг. който е.Отпуска веднага!Защото антидепресантите докато  задействат  минават 2 седмици най малко.Това е транквилант и е само със зелена рецепта обаче.Мисля че вече го няма по аптеките ,а има ципралекс заместител.Ако има кой да ти даде само две хапчета ,до прегледа ще потушиш уплахата и тревожността.И ПАК ДА ВМЕТНА САМО ПО 1/4 НА ДЕН ВЕЧЕР ДО КАТО СЕ ПРЕГЛЕДАШ!!!УСПЕХ!
Виж целия пост
# 50
Мерси за съвета, но "Ципралекс"-ът май също започва да действа след време. Явно е антидепресант. А другото мисля, че не е налично на пазара. Peace
Виж целия пост
# 51
Мерси за съвета, но "Ципралекс"-ът май също започва да действа след време. Явно е антидепресант. А другото мисля, че не е налично на пазара. Peace
Извини ме ,Клонарекс имах впредвид.И аз имам същите проблеми!
Виж целия пост
# 52
Мерси за съвета, но "Ципралекс"-ът май също започва да действа след време. Явно е антидепресант. А другото мисля, че не е налично на пазара. Peace
Ципралекса е един от най-добрите антидепресанти. И да,всички се нуждаят от време за да подействат
Виж целия пост
# 53
За мен е недопустимо да се дават подобни съвети - "някой да ти даде 2 хапчета", че и доза препоръчвате...
Доколкото разбирам даже сте объркали и името на хапчето, което я съветвате да вземе от някой....
Виж целия пост
# 54
Подкрепям! Особенно ривотрил,нещо толкова силно е абсурдно да препоръчвате.
Виж целия пост
# 55
Ципралекса си е истински антидепресант, който се изписва с рецепта от психиатър. Той е  от така наречените селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина. Т.е. това е лекарство за повишаване на серотонина. Приема се по схема, в началото от малко дози към по-големи. Това лекарство е като Золофта, което аз пия от много време и съм много доволна. Първото подобрение получих на 10 ден от началото на приема. Не е за кратка употреба за моментално въздействие.

Клонарекса и Ривотрила са от група лекарства, наречени бензодиазепини. Те също са с рецепта и трябва да се взимат само по лекарско предписание. Ако не се взимат правилно, големи поразии могат да свършат. Защото те са от силно пристрастяващите медикаменти, а при спирането им често се получава симптома на отнемането. Те също се започват с ниски дози впоследствие нарастваща и се спират безкрайно внимателно, дълго време и намаляващи дози.
Не препоръчвам нито едно от тези лекарства да се пият без лекарска препоръка и контрол!
Виж целия пост
# 56
Ципралекса си е истински антидепресант, който се изписва с рецепта от психиатър. Той е  от така наречените селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина. Т.е. това е лекарство за повишаване на серотонина. Приема се по схема, в началото от малко дози към по-големи. Това лекарство е като Золофта, което аз пия от много време и съм много доволна. Първото подобрение получих на 10 ден от началото на приема. Не е за кратка употреба за моментално въздействие.

Клонарекса и Ривотрила са от група лекарства, наречени бензодиазепини. Те също са с рецепта и трябва да се взимат само по лекарско предписание. Ако не се взимат правилно, големи поразии могат да свършат. Защото те са от силно пристрастяващите медикаменти, а при спирането им често се получава симптома на отнемането. Те също се започват с ниски дози впоследствие нарастваща и се спират безкрайно внимателно, дълго време и намаляващи дози.
Не препоръчвам нито едно от тези лекарства да се пият без лекарска препоръка и контрол!
От това което пишете ,е ясно че   сте медицинско лице или пък сте минали по този път .Защото това е точно така!!Съжалявам  че  посочих Ривотрила ,като спасителна опция.Няколко пъти написах САМО 1/4!!!Не трябваше  изобщо да си давам мнението.Наистина съжалявам че го изкоментирах.Дано , жената да се  е прегледала , и да  и назначат лечение ,защото това е мъчително и изтощително.!Аз лично съм за лечение с лекарства ,а не с билки и със съвети от рода на "Я се стегни,нищо ти няма !"или "Мисли положително и всичко ще се оправи"!Няма такъв филм.когато се наруши биохимични процес в мозъка ,само лекаря и лекарствата могат да помогнат .А като премине този етап ,вече наистина всеки сам може да си помогне и разбира се  ,близките  също трябва да помагат с изслушване ,добро отношение и внимание.Още веднъж се извинявам че изкоментирах  и  посочих лекарство!
Виж целия пост
# 57
Аз пия Золофт и Ламиктал от миналия април. Малкия беше н 2м.когато ме хвана следродилната депресия, държа ме месеци и после се оправих. Лекарствата не съм ги спирала изобщо и сега в края на февруари пак се появи но се чудя как е възможно при положение че не съм прекъсвала лечението с АД? Дали организмът е привикбал вече към тях и не ми действат нз. Сегауж съм вдигнала дозите и по цял ден тревожност, не мога да се зарадвам на нищо, дори и на детето си и избухвам в плач....
Виж целия пост
# 58
Може да ти е ниска дозата. Колко пиеш?
Виж целия пост
# 59
Золофт 50мг. сутрин 1т. Вечер 1 1/1.. Ламиктал сутрин, обед и вечер по 1т. 50мг и при нужда ривотрил 1/4
Виж целия пост
# 60
Аз пия Золофт и Ламиктал от миналия април. Малкия беше н 2м.когато ме хвана следродилната депресия, държа ме месеци и после се оправих. Лекарствата не съм ги спирала изобщо и сега в края на февруари пак се появи но се чудя как е възможно при положение че не съм прекъсвала лечението с АД? Дали организмът е привикбал вече към тях и не ми действат нз. Сегауж съм вдигнала дозите и по цял ден тревожност, не мога да се зарадвам на нищо, дори и на детето си и избухвам в плач....
Не се ли виждаш периодично с психиатъра, който ти е назначил лечението. Ако не, време е да го направиш.
Виж целия пост
# 61
Психиатърката която ме лекуваше ми каза вчера че и е писнало постоянно да я безпокоят по телефона и казада си търся друг психиатър. Естеествено другата седмица ще си запиша час при друг., но исхах да чуя и вашите мнения.
Виж целия пост
# 62
За кое населено място става дума? Мисля, че не е разумно да сменяте доза или лекарствата по препоръка от форума.  За София препоръчвам д-р Кръстникова.
Виж целия пост
# 63
Аз съм от Пещера, ходих в Пловдив при др. Ковачева. Мисълта ми беше не да сменям доза или лекарство като питам тук, а дали е възможно сегашните лекарства дали са привикнали към организма и не действат.
Виж целия пост
# 64
Всичко е възможно. Щом твоята лекарка те е отсвирила, което е много непрофесионално, бих се усъмнила и в корекността на назначените лекарства или дози.
Виж целия пост
# 65
Напълнонвъзможнпне просто вече да не ти действат.При мен така стана с Ципралекса след една година приемане.Ппсле ми го смениха о се оправих.
Виж целия пост
# 66
И аз така мисля, а ти за какво го пиеше.
Виж целия пост
# 67
И аз така мисля, а ти за какво го пиеше.
Аз ли?За паник атаки го взимах
Виж целия пост
# 68
И аз така мисля, а ти за какво го пиеше.
Аз ли?За паник атаки го взимах
  на мен ми казаха че е Сезонна депресия....
Виж целия пост
# 69
Мойта сезонна депресия трае вече 5та година 😫😫😫
Виж целия пост
# 70
Малее ужас.... Със какво се лекувате?
Виж целия пост
# 71
Сменям АД всяка година.Понякога ги спирам за известно време, но не след дълго пак се почва от начало.Дано се отървеш бързо от тая гад
Виж целия пост
# 72
Днес смених психиатъра, махна ми Золофтаи го замести със Ксетанор и Ремирта. Надявам се този път да се получи че тези депрвсии ти е*ават мамата от всякъде.....
Виж целия пост
# 73
Успех,дано се почувстваш по добрв
Виж целия пост
# 74
Дано че не се издържа вече...
Виж целия пост
# 75
Здравейте . След разговор с психиатър ми поставиха диагнозата " Генерализирано тревожно разтройство " Жената ми изписа 2 вида антидепресанти Ксанакс и Серокстат ..
Страх ме е да ги приемам защото съм на 22 години ако отсега започна с антидепресанти до къде ли ще стигна !? Някой взимал ли ги е какви странични ефекти имат и някой имал ли е същата диагноза? Може ли да се справя без антидепресантите ? Благодаря ви
Виж целия пост
# 76
Пийте си лекарствата и дръжте връзка с лекуващия психиатър. Ако има проблем споделете с него. Щом сте била на психиатър, значи проблем има и от самосебеси сигурно няма да изчезне.
Виж целия пост
# 77
Това не е вярно. Аз бях в ужасен период дълго време и наистина антидепресантите и успокоителните ме спасиха. Пих успокоителните заедно с АД няколко месеца, след това ги спрях о продължих само с антидепресанти. Наистина вярвам, че те ме спасиха, защото животът ми беше истински ад.

Спряла съм ги от повече от година и половина без проблем. И стм окей.

Не се връзвай на такива неща. Ако тялото ти има нужда, значи има нужда и отлагането влошава проблема. Пий ги. Ще си съсипеш психиката иначе к ако досега не си успяла без антидепресанти, значи е време да приемеш медикаментите. Те са патерица, която ще ти помогне да не се изгубиш и да останеш себе си, ще те върне към разсъдъка ти. На твоята възраст бях, когато ги почнах - малко по-голяма. Вече не ги пия и съм много дожре. Наистина ме издърпаха. Понякога е нужна тази “патерица”.
Виж целия пост
# 78
OutOfNowhere Hands V Hands Clap

Честно казано доста ме напрягат мненията против антидепресантите. Всеки втори се оплаква от странични ефекти, плюе и създава теми, а понякога този тип лекарства са единственото спасение.
Особено ако говорим за много тежки депресии с риск от суицид. Стегнете се малко!


Да, странични ефекти има, но се преодоляват и тялото свиква за 1-2 седмици. Поне при мен е така, моето тяло доста добре понася антидепресанти.

Пила съм Ланвексин и Тритико преди години, за 3-4 месеца. Понесоха ми изключително добре, само че аз много бързо усетих подобрение и ги спрях, а не трябваше, трябваше да си изкарам 6 месеца. Сега пак се върна депресията обаче с огромна мощ, както казва Мутафчията по телевизията - "невиждана ярост" Joy Яд ме е, защото още при първия епизод трябваше да спазвам на лекаря препоръките ама и аз тогава се мислех за много умна и сама си ги спрях, рязко - лекарствата. Тритикото бая го плюят, аз пък го обожавам, даже отслабнах от него, жалко че сегашния психиатър не ще да го изписва. Joy Вижте колко е различно при всеки....... аз го обожавам това Тритико Grinning И ланвексина...


Сега пия само Ципралекс и въпреки че по-трудно свикнах с него, се напаснах и с него. Спокойствието , и да не мисля постоянно за мизерии и смърт, ми е по-важно от някакви временни странични ефекти!

Всяко тяло е различно. На някои хора един АД им е непоносим, други го обичат, трети се чувстват що-годе добре.. Всичко е индивидуално и трябва да имаме доверие в лекаря и да говорим с него. Има и още нещо - в интернет хората са по-склонни да се оплакват, отколкото да похвалят. Така че трябва да се внимава с постоянните негативни мнения, които четем за всичко - като почнем от лекарства и лекари, до ресторанти, книги, филми и т.н..
И още нещо, интересно за мен, познавам една много добра терапевтка-психолог, ами тя също е пила антидепресанти през някакъв период от живота си Simple Smile

Стига с тези предразсдъци!
Виж целия пост
# 79
Аз съм пример и за друго. Първо ми изписаха някакво леко, което първо подейства, после така ме тресна, че...

Втория път - золофт и лексотан. Непоносими странични ефекти, които лексотанът не успя да потупи. Изтраях ги3 дена, мислех, че полудявам.

Третият път, в който се оправих. Изненадата ми, когато пак ми предписаха Золофт, но в комбинация с Ривотрил. Именно Ривотрилът успя са потуши стеаничните ефекти от Золофт, който си свърши работата и ми помогна и именно той ме спаси.

Така че не се дърпайте и от успокоителните. Те имат своята цел, а именно да потушат стеаничните ефекти, защото в началото антидепресантите обикновено влошават трвогата, паническите атаки и т.н. Просто следвайте схемата. Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Золофт и флуанксол пия и аз. Да, в началото бях зле около десет дни. После се почувствах нов човек. Известно време пих и ксанакс и клонарекс, не заедно разбира се. Нужен е постоянно да ср следи отговора на тялото и да се чувате/виждате с лекаря.
Виж целия пост
# 81
А Ксанкса какво е , антидепресант ли?
Виж целия пост
# 82
А Ксанкса какво е , антидепресант ли?
Не,но се предписва с антидепресанти,за да успокоява докато тялото се нагоди към антидепресантите.
Виж целия пост
# 83
Някой приемал ли е Серокстат какви съранични ефекти има
Виж целия пост
# 84
Пише ги на листовката. Разбира се, те са странични, защото се случват не при всички пациенти. Ще преживееш лечението. Спокойно.
Виж целия пост
# 85
https://www.puls.bg/illnes/issue_391/part_1.html

https://www.acibademcityclinic.bg/bg/varna/diagnoses/generalizir … zhno-razstrojstvo

https://psychology.framar.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%BE
Виж целия пост
# 86
Ксенакс не е антидепресант той е бензодиазепин. Всички изписвани Ад са на принципа проба - грешка докато се разбере кой се усвоява най-добре на организма. Сероксат  е един от най-хубавите и пречистени АД, но според мен в комбинация с Флуанксол би бил по полезен. НЕ, защо в Бг масово се започват със силни лекарства. Ксанакс е по силен от Флуанксол и има повече странични ефекти.
Виж целия пост
# 87
Сероксат е хубав антидепресант, има добро действие. Пия го три години.
Препоръчвам ти освен лекарства, да проведеш психотерапия. Само с лекарства се получават отново тежки периоди.
Виж целия пост
# 88
Аз пия Cipralex и не ми влияе никак зле. Очаквах ниско либидо, но всъщност либидото ми е същото. От 18 май 2020 съм на него. Пиша го като вид кураж за всеки един пациент, който се притеснява, че ще надебелее, ще спре да получава удоволствие от секса и т.н. При всеки е различно. Ако имате нужда от АД, пийте ги, няма нищо лошо.

По-добре е, отколкото да си депресиран, с панически атаки и да ти минават мисли за най-страшното... Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия