Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

  • 35 494
  • 821
# 495
Да ви уведомя, че от началото на април цената на раждане се вдига с още 100 лв. ☹️
Ехее.
Започнаха вече през няколко месеца да вдигат.
Виж целия пост
# 496
Вчера попитах  на информация как стоят нещата с раждането понеже  и аз април месец трябва да раждам. Какви попълнени документи имате, аз вторник съм на консулт с анестезиолог и кардиолог за раждане, може би тогава ще ги попълвам, но раждането така или иначе се  плаща при изписване така че явно щом е влязло в сила ще ни го таксуват по новите си цени...
Виж целия пост
# 497
Само да поясня, че в пакета няма 10 броя взимане на кръв, а 10 такси за лабораторията, което означава, че манипулациите се правят безплатно -10 бройки. Това включва всички манипулации направени в лабораторията. Всяка лаборатория си има такса за това.
Кръв и урина една манипулация ли се води или две? И още едно уточнение - ако имам назначени няколко вида изследвания на кръв (напр. ПКК, СУЕ, глюкоза), това пак една манипулация ли е или няколко? Това беше доста уместно уточнение, аз мисля в петък да ходя да давам кръв отново.
Взимането на кръв се води една манипулация, без значение колко изследвания са назначени. Брои се посещението в лабораторията като една манипулация.
Виж целия пост
# 498
Новината с цените е меко казано неприятна. Процентно не е кой знае какво, и до сега не беше евтино.

Май се замислям за раждане в Токуда... поне неонатологията им може да оправдае цената на раждането и грижите за новородено.

Виж целия пост
# 499
Новината с цените е меко казано неприятна. Процентно не е кой знае какво, и до сега не беше евтино.
Май се замислям за раждане в Токуда... поне неонатологията им може да оправдае цената на раждането и грижите за новородено.
Цената май не е с много голяма разлика в двете болници - сега четох за Токуда 2300 лв, Щерев като повишат ще стане горе долу толкова. Но май и там се очаква повишение, поне доколкото четох в другите теми (след като вдигнали прегледите, сега се очаквало и раждането).
Виж целия пост
# 500
Myrmecophylia, относно чакането за запис на тонове. И аз имах същото преживяване, обаче в един момент разбрах че е нормално да се чака при положение че идват жени с изтекли води, с болезнени контракции и т.н. Даже в един момент и на мен ми се наложи да отида заедно с АГто щото имаше милион чакащи жени които не бяха много доволни когато видяха как идва жена с незаписан час .. обаче понякога наистина има спешни случаеви..
Виж целия пост
# 501
Частна, нечастна, това е болница. Жени идват спешно, непредвидени ситуации се случват. На фона на държавните тази е цвете за мен.
Виж целия пост
# 502
Не съм чакала прекалено много за тонове. Била съм и със записан и без записан час (поради това, че бях след термин и трябва да се следят тоновете всеки ден).

Пакетите за проследяване не включват абсолютно всички изследвания. И на мен ми се наложи да си доплащам. На касата издават фактури и може да си вземете информационен лист с това, което ви е останало в пакета към съответния момент.

Аз родих на 12 март и не съм чувала за допълнително увеличение, но може да се пита на Информация. Момичетата са много любезни и предоставят всякаква информация.
Виж целия пост
# 503
И аз ще раждам април и е неприятно това вдигане на цените в последния момент. Rolling Eyes Иначе, за Токуда ми бяха казали, че цените доста са се вдигнали и там. Общо взето, частните болници се надпреварват по цени.

За чакането, съм съгласна, че се чака понякога, затова човек трябва да се въоръжи с търпение. Смятам, че във всички частни болници при добрите лекари е така. Специално за Чавеева, при нея е кошмар и последните две ФМ ходих при нея, само защото проследяващият ме лекар държеше тя да ме преглежда. При нея винаги има специализант и винаги се чака. Възможно е дори и да не ви поеме, защото много закъснява с часовете. Това ми се случи преди 2 години, когато имах час при нея, а ме изпратиха при д-р Ибрям(той не е специализант).

За съжаление, болницата вече е доста натоварена, а явно няма капацитет за толкова пациенти. Преди две години никога не бях чакала повече от 10 мин за лаборатория, а тази бременност съм неприятно изненадана, че чакам по 1 час. Последният път чаках час и нещо(чух лаборантките да си говорят, че до момента имат 90 човека регистрирани). Веднъж дори ми стана лошо на опашката, което виждам, че и на други бременни им се случва всеки път, като съм там. Лабораторията ми бяха любимото и добре организирано звено, но вече нямат възможност да поемат толкова хора наведнъж и съм крайно разочарована от тях. Не е нормално 50 бременни да чакат на опашка до края на коридора, прави, на гладно.

Общо взето, имат вече доста пропуски. Бях се насочила към друга болница първия триместър, но там се оказа още по-зле и се върнах в Щерев. Проучвах и други болници и осъзнах, че пълно щастие няма. В държавна болница не ми се ходи заради по-лошите битови условия. Щерев поне ми е позната вече и ми е много удобна като местоположение.
Виж целия пост
# 504
Добре де, момичета... Ако запиша час при Чавеева и ме поеме специализант, директно си тръгвам и няма да плащам никакъв преглед. Чавеева я водят светило в тази област, доколкото съм чела мнения за нея във форума и никак не съм съгласна да ме преглежда специализант. Особено за такова нещо. То по-добре да отида при някой друг, за когото също има добри отзиви и не е толкова натоварен. Примерно в МЦ Фемина, за повечето специалисти по ФМ има доста добри отзиви.
Виж целия пост
# 505
Аз си платих последната фм, въпреки че не беше тя и въпреки , че категорично ми каза , че няма да ме преглежда след младши лвкарката ( специализантка) , защото и вярвала.
Ами излезнах си , ама си платих...
Е повече не отидох в тази болница Simple Smile въпрос на избор Simple Smile
Виж целия пост
# 506
А, не ме гледай, че така говоря. Сега, защото съм станичен наблюдател и мога да помисля трезво. Иначе като нищо и аз да си платя. Но не смятам за коректно да запишеш час при един, а да те преглежда друг. Чак ме хваща яд.
Виж целия пост
# 507
Аз имах какво да и кажа като така се държа, но от уважение и възпитание нищо не казах и пожелах всичко хубаво.
Накара ме пак да отида след три седмици, но не го направих Simple Smile
Нагоре в коментарите видях, че явно същата младши докторка си преглежда вече редовно при нея.
Виж целия пост
# 508
На мен също ми се случи на преглед при Чавеева, да се яви Людмила Константиниду, една млада, къдрокоса руса дама - в сайта пише че е младши лекар. Разказвала съм за случая, писах до ръководството оплакване и в почивен ден ме прегледа безплатно Чавеева. Не е редно да си плащаш повече, при по-добър специалист, да си си записал час 1 месец преди това и след това да се яви или споменатата младши докторка или д-р Калев, който също е младши лекар. Всяка от нас трябва да си изисква избрания специалист и при проблем да сигнализира за всяко такова нещо на ръководството, за да се знае, че номерът не минава. Даже не се извиняват, че Чавеева няма да направи прегледа, а те викат и почват все едно си си при тях записал. Когато има такива нередности, изисквайте си нещата, все пак за всичко си плащаме и живота и здравето на бебето са най-важни!
Виж целия пост
# 509
Момичета, минавам с едно предупреждение, че, за жалост, невинаги записаните онлайн часове (през сайта) им "излизат" в прословутата система.
Така, че май е по-добре да се звъни на регистратура. Въпреки че и тогава пак може да стане объркване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия