Как се готви грах?

  • 9 938
  • 17
Здравейте,аз съм студент и съм намислил да си готвя грах,само дето идея си нямам как се прави в недомамени условия Wink.Моля за помощ и благодаря предварително Wink.
Виж целия пост
# 1
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.
Виж целия пост
# 2
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.
Супер ,много благодаря Simple Smile,а може ли вместо да запържвам лука и морковите,да ги задуша Thinking?
Виж целия пост
# 3
ми може, що да не може.
Виж целия пост
# 4
Само още нещо,от една консерва,  за колко човека готово ястие  излиза? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.
Виж целия пост
# 6
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.
Дам и мама слага картофки Simple Smile.Благодаря още веднъж,абе много ви е готин форума, поздрави!
Виж целия пост
# 7
Аз използвам замразен грах. Запържвам лука, прибавям червения пипер и вода, морковчета, домати (дом. сок, пюре). Когато заври, слагам граха. Посолявам и подправям с копър. Ако се налага, яденето се сгъстява с брашно, размито с малко вода.
ПП С месо обаче е по-вкусно! Wink Laughing
Виж целия пост
# 8
Ако добавиш и две три пилешки бутчета или вратни пържолки към гореспоменатите начини на приготвяне няма да съжаляваш PeaceСамо предварително задуши или свари месото и тогава действай с лука и моркова. Накрая граха.
Виж целия пост
# 9
Можеш да го задушиш с малко чесън след което заливаш с 2-3 разбити яйца.
Виж целия пост
# 10
Разкажете за пиле по градинарки,де,с грах.
Виж целия пост
# 11
И аз като Как' Сийка само че вместо копър слагам 1 ч.л. вегета.Става супер, особенно ако е с месо.
Виж целия пост
# 12
Аз най-често готвя със замразен грах, понякога прибавям картофи и пилешко месо.. но когато нямам слагам 1-2 с.л. картофено пюре на прах за сгъстяване (вместо брашно), пък и става по-вкусно.
Виж целия пост
# 13
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Grinning
Виж целия пост
# 14
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Grinning

защото сте готвили говеждо. Телешкото е много крехко месо и след задушаване не му трябва варене до омекване на тенджерата, нооо.....в бг магазини много трудно се открива крехко младо телешко.

Та затова - с пиле Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия