За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 256
  • 739
# 30
За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?
Виж целия пост
# 31
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.
Виж целия пост
# 32
аууу, аромата на сметана и масло във всяка супа е невероятен Simple Smile Непременно пробвай!

За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?

да,  брашното, но на тази чаша брашно колко бакпулвер сложи?
Виж целия пост
# 33
Лъжичка и половина
Виж целия пост
# 34
Много е за 1 ч брашно
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1150.msg42652.html#msg42652 по тази правя. Грешка няма
Виж целия пост
# 35
Благодаря. Но като гледам това е точно "моята" рецепта, умножено по 2.Единствено бакпулверът ми е повече. И още един въпрос-пече значи ли, че ги приготвям в ненамазнен тиган? Защото аз така направих-в сух тиган. Четох рецепти-някъде има мазнина, някъде-не.
Виж целия пост
# 36
Намазан тиган само
Виж целия пост
# 37
Има и сода в на пеп-4о рецептата, т.е. два набухвателя.
Виж целия пост
# 38
Благодаря. Ще опитам и така, макар че количествето ми бакпулвер е колкото на Пепчо сбора от двата набухвателя.
Виж целия пост
# 39
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.

На какъв етап се слага брашното и сметаната?
Виж целия пост
# 40
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.

На какъв етап се слага брашното и сметаната?

Аз сметаната я слагам накрая като е съвсем готова супата.изсипвам около 150-200мл и разбърквам
Но трябва да е съвсем течна.Има такива малко по-гъстички тях предварително разреждам с малко вода Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Да,точно преди да свалим супата от огъня.
Виж целия пост
# 42
Аз правя палачинките на Пейчев, но от телефона не мога да дам линк. Лесно се откриват в Гугъл. Нямам провал с тях.

Виж целия пост
# 43
За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?

Колко големи ги правиш, като диаметър. 7, 10 , 20 см ?
Виж целия пост
# 44
Принципно за американските палачинки може да ползвате всяка добра рецепта за кекс - толкова гъсто тесто а не като за нашите  палачинки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия