За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 232
  • 739
# 180
Помня, че имаше майонеза в един момент ама явно не е била в маринатата,а преди овалване в корнфлейкса.
Мерси!!
Виж целия пост
# 181
Не го оставям да престои, ядем го веднага
Виж целия пост
# 182
Не съм чувала подобно нещо, не го и практикувам. Хапваме веднага.
Виж целия пост
# 183
за сока важи - даже повече уж се изчаква.
Виж целия пост
# 184
Оризът басмати може ли да се запържи преди варене или може да се вари направо. Въпросът е как става по - вкусен и пухкав?
Виж целия пост
# 185
Май сложих малко повече чесън на прах в месото за пилешки хапки с корнфлейкс да престои през нощта как да спася положението без да ги мия, че вече сложих два белтъка
Виж целия пост
# 186
Ще се изветри, на прах е
Виж целия пост
# 187
Момичета, преди няколко дни сефте направих небезизвестните напукани сладки и станаха добре. Но при търсенето намерих 2 варианта- с 2 или с 4 чаши брашно, при еднакво количество мазнина и яйца. Аз постъпих по соломоновски - сложих около 3 чаши  Laughing Имате ли опит с 4 чаши, напукват ли се добре?
Виж целия пост
# 188
Аз съхранявам в хартиен плик.
колкоиздържа така?
благодаря и на другите, но предпочитам да не замразявам/ползвам алуминиево фолио.
ми издържат...но си съхнат допълнително.Така,че за да не стане кочан-замразявам и аз.
Виж целия пост
# 189
Момичета, преди няколко дни сефте направих небезизвестните напукани сладки и станаха добре. Но при търсенето намерих 2 варианта- с 2 или с 4 чаши брашно, при еднакво количество мазнина и яйца. Аз постъпих по соломоновски - сложих около 3 чаши  Laughing Имате ли опит с 4 чаши, напукват ли се добре?

Еднакво количество мазнина и яйца, а останалите продукти?
Виж целия пост
# 190
Аз съхранявам в хартиен плик.
колкоиздържа така?
благодаря и на другите, но предпочитам да не замразявам/ползвам алуминиево фолио.
ми издържат...но си съхнат допълнително.Така,че за да не стане кочан-замразявам и аз.
Да, в хартиен плик продължават да съхнат. И за да не се замразяват - във фолио или вакуумирани в хладилник, така съхненето спира.
Виж целия пост
# 191
Оризът басмати може ли да се запържи преди варене или може да се вари направо. Въпросът е как става по - вкусен и пухкав?

слага се във вряла подсолена вода, не се пържи.
пухкав става когато не се превари.
Виж целия пост
# 192
Език в масло как правите?
Виж целия пост
# 193
Сварен,обелен,нарязан на филийки и в тиган с масло и чесън да се позапържи леко.Един път правих и ми се видя доста тежко.Останалото нарязах на дълги парчета и го направих с лук,чушки и гъби,като каварма.

Вчера направих бисквитено руло,бисквити Закуска слепени с масло и мармалад.Преди малко го извадих да го нарежа,но е много сухо..Защо така стана,топят ли се в мляко преди слепване бисквитите?
Виж целия пост
# 194
Благодаря Доли, направих го но във фурната.

Днес купих вафлени кори от Березка и сега се чудя каква торта/пасти/вафли да направя...идеи имате ли? Вие винаги имате!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия